Hachee Welk Vlees?

Hachee Welk Vlees

Hachee is een stoofpotje met runderstoofvlees, uien en zuur van azijn of wijn. Hachee komt van het Franse woord ‘hacher’, dat hakken betekent. In de 17e eeuw at men vaak stoofpot met vlees, vis of gevogelte. Ook in de Middeleeuwen stond hachee vaak op de buffetten.

Hachee is daarmee een eeuwenoud gerecht. Het meest gebruikte vlees in hachee is rundvlees dat uit veel stevige spiervezels bestaat. Het is gesneden van de onderrib van de koe. Het vlees heeft een langere bereidingstijd nodig om gaar en zacht te worden.

Door het vlees lang (wel 3 tot 6 uur) op lage temperatuur te laten sudderen, wordt het collageen in de spier omgevormd in gelatine en vallen de draadjes uit elkaar. Voor Nederlanders is het de ultieme Hollandse pot om de gure dagen mee door te komen. Toch is het voor velen een kunst om dit gerecht met runderstoofvlees goed op tafel te krijgen.

Welk vlees is het beste voor hachee?

Welk vlees gebruik je voor hachee?  – Het meest gebruikte vlees in hachee is rundvlees. Het is gesneden van de onderrib (de hals) van de koe. Het vlees heeft een langere bereidingstijd nodig om gaar en zacht te worden. Hachee Welk Vlees Is er geen hacheevlees te vinden in de winkel? Runder- en braadlappen worden uit hetzelfde deel gehaald. Deze kun je ook gebruiken!.

Hoe krijg je hachee saus dikker?

Het moet wel op een laag pitje staan, af en toe moet je het roeren en dat doe je tot het vlees helemaal gaar is. Op het einde kun je er wat suiker bij doen voor de smaak. Je kunt de saus dikker maken met wat opgeloste maïzena. Zorg ervoor dat het geheel niet te dik wordt!.

See also:  Welk Vlees Bij Rode Bieten?

Kan hachee in de diepvries?

Hachee Welk Vlees Hachee invriezen is natuurlijk mogelijk, en is een goede manier om dit typische Hollandse gerecht langer houdbaar te maken. Vaak wordt het gegeten in combinatie met hutspot, en ook in deze combinatie kan het gerecht goed worden ingevroren in dezelfde diepvriesbak of diepvrieszak. Hachee is echt zo’n gerecht dat je in een iets grotere hoeveelheid maakt, om dat wat je over hebt in te vriezen. .

Hoe lang moeten runderlappen stoven?

Ouderwets stoofvlees of draadjesvlees – Heerlijk zacht stoofvlees maak je het makkelijkst in de oven. Aanbraden, in de oven en de tijd doet het werk.

 • 500 gr magere runderlappen
 • laurierpoeder
 • kruidnagelpoeder
 • scheutje azijn
 • zout en peper
 • boter
 • heet water
 1. Haal de runderlappen tenminste een half uur tevoren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Vlak voor gebruik bestrooi je de runderlappen aan beide zijden ruim met zout en peper.
 2. Verhit wat boter in een pan met dikke bodem en schroei daarin de runderlappen snel dicht. Meer dan dicht schroeien en een eerste kleurtje is niet nodig. Past het vlees niet allemaal tegelijk in de pan schroei het dan in etappes dicht en leg de dichtgeschroeide stukken vlees even op een bord. Als al het vlees is gedaan schenk je langs de rand van de pan wat heet/kokend water plus een scheutje azijn bij het braadvocht.
 3. Doe de deksel op de pan en zet het geheel in het midden van een op 100ºC conventioneel voorverwarmde oven en stoof in 3½-4 uur zacht en gaar. Keer tussentijds het vlees een paar keer en controleer of er nog genoeg vocht in de pan zit en vul eventueel aan met een beetje extra water.
 4. Als het vlees zacht is en in draadjes uiteenvalt is het klaar. Gebruik het stoofvlees of draadjesvlees als basis voor hachee en jachtschotel. Of breng de jus op smaak met een klein stukje van een bouillonblokje, bindt met een maïzena-papje en serveer samen met het vlees bij bijvoorbeeld vers gemaakte rode kool met appeltjes en ananas. Eet smakelijk!
 1. In dit recept heb ik magere runderlappen gebruikt maar je kan natuurlijk ook riblappen of sucadelappen gebruiken. Sucadelappen hoeven minder lang te stoven dan magere runderlappen en riblappen zijn nog weer iets sneller klaar. Hoelang het vlees daadwerkelijk nodig heeft is onder andere afhankelijk van de dikte van het vlees. Hou dus vooral geen exacte tijden aan maar kijk goed hoe het stoven verloopt en beoordeel steeds opnieuw de zachtheid.
 2. Van 500 gr runderlappen hou ik een kleine 300 gaar stoofvlees over.
See also:  Wat Kun Je Eten Voor 500 Calorieën?

Volg jij mij al via Instagram , Facebook of Pinterest ? Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.