Hoe Calorieën Tellen?

Hoe Calorieën Tellen
Calorieën tellen met een app – Een app is een handige manier om je calorie-inname mee te loggen. Geschikte apps zijn bijvoorbeeld Mijn Eetmeter en de FIT Methode-app. Naast de calorie-inname krijg je ook feedback over hoeveel eiwitten, koolhydraten en vetten je gelogde voeding bevat.

Wat is een goede gratis Calorieteller?

Onze favoriete calorieteller-app: Lifesum – Lifesum is duidelijk de mooiste calorieteller in de App Store en ook nog eens erg handig. Bij het starten van de app geef je aan of je gezonder wil zijn, wil afvallen of juist zwaarder wil worden. Geef je aan dat je wil afvallen, dan vul je een streefgewicht in en hoe snel je dit wil halen.

  • Hoe Calorieën Tellen
  • Hoe Calorieën Tellen
  • Hoe Calorieën Tellen

Maar de app gaat nog een stapje verder. Een belangrijk onderdeel van gezond leven is voldoende water drinken. Hier wijst Lifesum je op door regelmatig herinneringen te sturen als dat nodig is. Helaas zitten de allerbeste functies achter een betaalmuur. Dit zijn bijvoorbeeld een op jou gespecialiseerd dieet dat je kunt volgen en nog specifiekere informatie over voedingsmiddelen.

De app raadt zelf een halve kilo afvallen per week aan. Lifesum is volledig in het Nederlands te gebruiken en heeft ook recepten, een stappenteller en de mogelijkheid om vrienden toe te voegen. Eet je iets uit een verpakking? Scan simpelweg de barcode om de voedingswaarden ervan toe te voegen aan jouw overzicht.

Bovendien synchroniseer je in de betaalde versie de app met fitness-apps als FitBit en RunKeeper om ook je verbrande calorieën bij te houden. Zo’n abonnement kost je 9,99 euro per maand. .

See also:  Waarom Eten Katolieken Op Goedevrijdag Geen Vlees?

Hoe tel ik kcal?

Berekenen – De hoeveelheid calorieën die je binnen krijgt, hangt natuurlijk ook af van de hoeveelheid die je van een product eet! Wil je toch eens tellen hoeveel calorieën er in iets zitten? Dan kan je zelf moeilijke sommen maken: Eén gram vet zorgt namelijk voor 9 kcal, één gram koolhydraten voor 4 kcal en één gram eiwit voor 4 kcal.

Vitamines en mineralen zorgen niet voor calorieën, water ook niet. Zelf calorieën tellen kan dus als je precies weet hoeveel vet, eiwit en koolhydraten in iets zitten. Gemakkelijker is het om het aantal calorieën gewoon op te zoeken op www.

caloriechecker. nl. Daar vul je bijvoorbeeld in ‘appel’ en dan zie je meteen dat die maar 60 kcal oplevert.

Kun je afvallen door alleen calorieën te tellen?

Calorieën tellen kan helpen bij het afvallen. Als je wilt afvallen is het belangrijk om minder energie binnen te krijgen dan je verbruikt, als je calorieën telt weet je beter wat je binnenkrijgt. Maar alleen calorieën tellen geeft je geen informatie over hoe gezond je eet.

Hoeveel calorieën heeft een vrouw nodig om af te vallen?

Energiebeperkt dieet (minder calorieën nemen) – Bij een energiebeperkt dieet neem je minder calorieën. Ga bij een energiebeperkt dieet uit van 1. 800 kilocalorieën per dag voor mannen en 1. 500 kilocalorieën per dag voor vrouwen. Deze kilocalorieën zijn een gemiddelde aanbeveling.

Het kan zijn dat jij net iets meer of minder nodig hebt. Houd je gewicht daarom goed in de gaten. Probeer 0,5 tot maximaal 1 kilo gewichtsverlies per week aan te houden. Als je namelijk de tijd neemt om gewicht te verliezen, dan is het makkelijker om je gezonde gewicht op de lange termijn vast te houden.

Je hebt jezelf dan nieuwe eetgewoontes aangeleerd. De basis voor een energiebeperkt dieet is de Schijf van Vijf zoals hierboven omschreven. Houd de ondergrens van de aanbevolen hoeveelheden aan. Dus als jouw aanbeveling 3 tot 4 boterhammen is, eet er dan 3.

See also:  Soepvlees Welk Vlees?

Welke Calorieteller is het beste?

Afvallen is tegenwoordig een fluitje van een cent dankzij alle digitale middelen die ons tot beschikking staan. Nou ja, het blijft natuurlijk moeilijk, vooral het volhouden van je dieet. Maar met een calorieënapp kun je veel efficiënter te werk gaan. Je controleert het proces, doordat vrij nauwkeurig weet wat en hoeveel je op een dag naar binnen werkt en hoeveel extra calorieën je verbrandt met cardio of andere buitengewone lichamelijke activiteit.

  1. Wij schotelen je drie van de beste calorieënapps voor die gratis te downloaden zijn;
  2. Lifesum Lifesum is in onze omgeving één van de populairste calorieëntellers en ‘lifestyle-trackers’;
  3. Dat laatste betekent dat de app voor je bijhoudt in hoeverre je naar een bepaald doel toewerkt;

In het geval van Lifesum is dat ‘gezonder zijn’, ‘afvallen’ of ‘zwaarder worden (krijg sterkere spieren)’, en dat dan gekoppeld aan een periode, dus bijvoorbeeld een bepaald streefgewicht dat je binnen vier weken wilt halen. Lifesum is vooral handig en gebruiksvriendelijk.

Je hoeft de producten die je gebruikt maar te scannen en Lifesum berekent de calorieën en macronutriënten op basis van jouw hoeveelheden. Veruit de meeste producten die wij in een Vlaamse supermarkt kochten werden door de app herkend.

Producten die je vaak gebruikt sla je op bij je favorieten en kun je op die manier voortaan direct toevoegen aan je voedingsinname. Download: iOS , Android Hoe Calorieën Tellen LoseIt! Met LoseIt! van FitNow kan je voedingsmiddelen scannen, handmatig opzoeken of er eenvoudig een foto van maken. Stel je streefgewicht in en de app berekent hoeveel calorieën je dagelijks mag consumeren. LoseIt! houdt ook bij van welke macronutriënten je calorieën afkomstig zijn (eiwitten, koolhydraten en vetten). Unieke functionaliteiten zijn dat je kan deelnemen aan challenges of zélf een challenge kan creëren en je vrienden uitdagen. Download: iOS , Android Hoe Calorieën Tellen MyFitnessPal MyFitnessPal is een populaire Amerikaanse fitnessapp, die ook in het Nederlands beschikbaar is. De calorieënteller van MyFitnessPal telt een database met een groeiend aantal van meer dan zes miljoen voedingsproducten, waaronder ook Belgische. Naast je calorieën en macronutriënten houdt de app ook bij hoeveel vezels en cholesterol je binnenkrijgt. Handig, uit gezondheidsoogpunt.

See also:  Waarom Is Vlees Gezond?

Ook kan je maaltijden plannen en krijg je suggesties hoeveel calorieën een maal zou moeten bevatten. Je kan gepersonaliseerde doelen ontvangen of je eigen doelen ingeven. Ook kan je samen met je vrienden een dieet volgen en elkaar zo motiveren.

De app registreert verder al je cardio- en krachttrainingen, en voorziet je van complete voortgangsrapportages. Download: iOS , Android Hoe Calorieën Tellen.