Hoe Eet Je Gedroogd Fruit?

6 manieren om gedroogd fruit te gebruiken – Hoe Eet Je Gedroogd Fruit In Zuiderse landen is gedroogd fruit een vanzelfsprekendheid. Het was er altijd al. Bij ons zijn vooral rozijnen ingeburgerd als gezond snoepje voor kinderen of in gebak en koffiekoeken. Gedroogde pruimen helpen bij de stoelgang, maar verder is er nog veel ruimte in onze keuken voor het gebruiken van al die (exotische) zuidvruchten.

Eet gedroogd fruit wel met mate, want het bevat nog altijd veel (natuurlijke) suikers. ✦  Tussendoortje of sportsnack – Gedroogd fruit is hapklaar en makkelijk mee te nemen. Eet een paar dadels, vijgen, abrikozen of wat mango als vieruurtje of tijdens/na het sporten om je energieniveau weer op peil te krijgen.

Gedroogde appel- of bananenschijfjes zijn heerlijke vervangers voor chips. ✦  Aperitiefhapje of tapas – Vul een gedroogde dadel met wat geitenkaas. Wikkel er ev. nog een plakje serranoham rond. Prik een gedroogde vijg met een muntblaadje op een blokje feta kaas.

Dip in wat olijfolie met citroen. ✦  In cocktails en mocktails – Heel hip; pimp je cocktail of mocktail met schijfjes gedroogde citroen , limoen of sinaasappel. Ze geven een intense smaak en een verrassende twist aan je drankje.

✦  In yoghurt en smoothies –  Snij gedroogd fruit in stukjes en roer het door je yoghurt. Blend een paar dadels of stukjes gedroogde mango met de rest van je smoothie ingrediënten voor een extra zoete toets. ✦  In stoofpotjes en salades – Stukjes gedroogd fruit in je salade gooien, klinkt voor de hand liggend.

Wat abrikozen in een tajine of in een winters stoofpotje zorgen voor een fruitig accent dat je smaakpapillen zullen waarderen. Of wat dacht je van een wrap met kip en reepjes gedroogde abrikozen? ✦  Desserts en gebak – Geweld gedroogd fruit is makkelijk te verwerken in een fruittaart of fruit cake.

Een lekker dessertje is bv. een kaasplank met gedroogde vijgen en abrikozen. Je kan het fruit ook dippen in gesmolten chocolade. Hemels! Laat je fantasie de vrije loop. De mogelijkheden zijn eindeloos.

See also:  Wat Is Zwart Brood?

Hoe eet je gedroogd voedsel?

Wat als het voedsel veel te droog is geworden in de voedseldroger? – U kunt gedroogd fruit of groenten fijn mixen en er fruitpoeder van maken voor bv smoothies of groentepoeder om soepen mee te maken. U kunt het fruitpoeder ook toevoegen aan bijvoorbeeld een kwarktaart, meng het door ijs of bestrooi er een bolletje ijs mee.

Welk gedroogd fruit gezond?

Voedingsstoffen in gedroogd fruit – Door het drogen verdwijnt alle vitamine C maar er zitten wel andere voedingsstoffen in zoals vitamine B1, vitamine B6, kalium, ijzer, magnesium, foliumzuur, koper en voedingsvezels. Vooral gedroogde pruimen, vijgen, appels en abrikozen bevatten veel vezels.

Hoe moet je eten drogen?

Wat is voedsel drogen? – Drogen is de oudste en eenvoudigste conserveringstechniek die er bestaat. Het wordt tegenwoordig minder vaak toegepast als vroeger, terwijl het één van de gezondste, lekkerste en bij uitstek goedkoopste manier is om groente en fruit te bewaren.

Aan het eind van de zomer is er een overvloed aan groente en fruit. Het is heerlijk om deze producten te kunnen bewaren in winter. Bovendien is het de meest effectieve en duurzame manier om met voedsel om te gaan! De circulatie van hete en droge lucht zorgt ervoor dat het water uit de voedingsmiddelen wordt onttrokken en hierdoor de groei van micro-organismen, zoals schimmels en bacteriën wordt tegen gegaan en enzymatische reacties uitblijven.

Hierdoor kan het voedsel veel langer bewaard blijven. Het drogen van voedsel kan op verschillende manier gedaan worden. Dit kan met behulp van zon, vuur een oven of een droogoven. Het steriliseren van voedsel in een ander proces dan het drogen van voedsel. Hoe Eet Je Gedroogd Fruit.

See also:  Wat Als Je Beschimmeld Brood Eet?

Hoe gebruik je een voedseldroger?

Energieverbruik voedseldroger – Voor het drogen van voedsel is warme, droge lucht nodig. Je kunt voedsel drogen in een oven maar omdat ovens niet gemaakt zijn om voedsel te drogen maar om het te verhitten zijn ovens veel minder efficiënt (en dus duurder) in het dogen van voedsel.