Hoe Houd Ik Brood Vers?

Hoe Houd Ik Brood Vers
Hoe bewaar je brood het best? – Je kunt brood het best in een plastic zak in een afgesloten broodtrommel bewaren. Op deze manier blijft het het langst zacht en mals. Bewaar het brood in een papieren zak als je de voorkeur hebt voor een krokante korst. Bewaar brood niet in de koelkast.

Daarin veroudert het veel sneller. Zetmeel in brood laat water namelijk los tussen -5°C en +5°C, daardoor droogt het brood uit. Wil je het brood voor langere tijd bewaren? Vries het dan in. Pas na twee weken droogt het wat uit.

Maar doorgaans kun je het makkelijk 4 weken bewaren.

Hoe zelf gebakken brood invriezen?

Kan je brood bewaren in de vriezer? – Wil je brood langer bewaren? Dan kan je het brood bewaren in de diepvries. Laat ook nu het brood helemaal afkoelen; warm brood invriezen is geen succes. Brood invriezen kan op verschillende manieren. Vries het brood in zijn geheel in of snijd het alvast in plakken.

Je kunt dan steeds een aantal sneetjes uit de vriezer halen. Ga je brood invriezen? Bewaar het brood in dit geval wel in (diepvriesbestendige) plastic zakken. Zo kun je heel makkelijk voor een langere tijd zelfgebakken brood bewaren.

Vries je het brood in z’n geheel in, dan kun je het ook heel goed nog even oppiepen na het ontdooien. Doe dit in een oven van 180-200 °C voor zo’n 5-10 minuten. Bewaar brood niet in de koelkast, daar wordt het droger van.