Hoe Krijg Je Fruit Vliegjes Weg?

Hoe Krijg Je Fruit Vliegjes Weg
Tips tegen fruitvliegjes – 01 Eet fruit op tijd op. En laat vooral geen overrijp fruit of fruit met beurse plekjes op de fruitschaal liggen. De meeste fruitsoorten kun je in de koelkast bewaren. 02 Toch fruit buiten de koelkast? Zorg dat de vliegjes er niet bij kunnen om eitjes te leggen door het gebruik van een vliegenkap.

  • 03 Maak je aanrecht, eettafel en kookplaat meteen schoon en spoel vuile glazen direct om;
  • Gebruik geen schoonmaakmiddel met fruitgeur (dus ook niet met citroen!): daar houden fruitvliegjes juist van;
  • 04 Gooi liever geen etensresten in de vuilnisbak , maar gebruik je gft-bak buiten;

Zet die op een koele plek (uit de zon) en laat je gft-bak legen zodra het kan. 05 Zet een geurig kruidenplantje in de buurt van je fruit. De vliegjes houden niet van de geur van basilicum, dille of salie. Of leg wat kruidnagels, knoflook of takjes lavendel tussen het fruit: ook die geur vinden ze vies.

Waar komen die hele kleine vliegjes toch steeds vandaan?

Gaat het om rouwvliegjes of fruitvliegjes? – Als de vliegjes in huis relatief klein zijn, dan heb je waarschijnlijk te maken met fruitvliegjes of fruitvliegjes. De fruitvliegjes vind je vooral rondom de fruitschaal of rondom fruitresten. Dat is waar deze vliegjes dol op zijn.

Rouwvliegjes zijn eigenlijk geen vliegjes, maar muggen. Toch hebben rouwvliegjes, of beter gezegd rouwmuggen, veel weg van fruitvliegjes. Rouwmuggen komen op plantaardig materiaal af. Je vindt de rouwmuggen daarom vooral rondom kamerplanten.

Rouwmuggen leggen hun eitjes in vochtige aarde. Met een vorkje of stokje kun je testen of een plantenbak ‘besmet’ is met rouwmuggen. Haal je de vork door de aarde, dan zie je de vliegjes opspringen.

See also:  Welke Dag Mag Je Geen Vlees Eten?

Waarom kaneel tegen Rouwvliegjes?

Larven van rouwvliegjes bestrijden met kaneel – Het tweede bestrijdingsmiddel dat hoogstwaarschijnlijk ergens in je keuken ligt is kaneel. Geen zorgen; kaneel is niet schadelijk voor de plant. Door twee eetlepels kaneel te mengen met één liter gekookt water creëer je een mengsel dat de larven in de grond aanpakt.

Wat is het verschil tussen Rouwvliegjes en fruitvliegjes?

Een fruitvliegje is circa drie tot 4 millimeter lang, heeft een lichte kleur en rode ogen, terwijl een rouwvliegje zwart van kleur is. Fruitvliegjes kom je vaak tegen in de buurt van fruit en afvalbakken, terwijl rouwvliegjes juist in de buurt van plantenbakken en -potten vliegen.