Hoe Lang Is Een Brood?

Hoe Lang Is Een Brood

Brood blijft 2 tot 4 dagen goed in je keukenkastje. In de koelkast wordt het sneller oud. Brood blijft langer vers in een afgesloten broodzak in een goed afsluitbare broodtrommel. Wil je elke dag vers brood? Vries het brood direct na aankoop in en ontdooi dagelijks de boterhammen die je gaat opeten.

Kun je bevroren brood snijden?

Brood wordt oudbakken doordat het zetmeel water loslaat. Dit proces versnelt bij lage temperaturen van de -5 tot 5 graden celcius. Het is daarom belangrijk om brood nooit in de koelkast te leggen. De vriezer is geen probleem. Vuistregel: het zal er net zo vers uitkomen als dat je het erin hebt gestopt.

  1. Wel zal brood ook in de vriezer uiteindelijk gaan uitdrogen, dit proces start meestal na twee weken;
  2. Laat het brood bij voorkeur ontdooien bij kamertemperatuur;
  3. En vergeet niet ‘m gesneden in de vriezer te stoppen;

Een bevroren brood snijden = geheid een mes in je vingers. Een brood kun je ongeveer een week buiten de vriezer bewaren, al begint de smaak na 2 dagen al te veranderen. Overigens verandert dit niets aan de voedingswaarde. Gooi je brood ook vooral niet weg wanneer het taai begin te worden je kunt er namelijk nog veel heerlijk eten mee maken als tosti’s , wentelteefjes ,  croutons , ontbijtmuffins  of door het te roosteren in de broodrooster.