Hoe Maak Je Koolhydraatarm Brood?

Hoe Maak Je Koolhydraatarm Brood
Hoe maak je koolhydraatarm brood? – 1. Pak de keukenmachine erbij en maal de zonnebloempitten tot een fijn meel. Zet daarna een steelpannetje op laag vuur en laat de roomboter smelten. Neem een grote beslagkom en meng alle ingrediënten met een garde door elkaar.

Zodra de boter is gesmolten meng je dit met de overige ingrediënten door elkaar. Gebruik vooral genoeg bakpoeder (2 flinke theelepels). Vet een bakblik van 28 centimeter in met olijfolie en doe het deeg erin.

De oven stel je in op 175 graden en bak het in 40 minuten bruin. Daarna bedenk je het brood met bakpapier of aluminiumfolie en bak je het brood opnieuw 40 minuten. Zodra het brood klaar is haal je deze uit de oven en bewaar je het brood in een broodblik of broodzak.

Welk meel gebruiken voor koolhydraatarm brood?

Koolhydraatarm meel variaties – Low carb amandelmeel is de basis voor veel recepten. Ook kokosmeel is een goede vervanger voor gewone meel. Maar ook sesammeel en pindameel worden tegenwoordig steeds meer gebruikt. Voor wie graag zelf een koolhydraatarm brood wil bakken zijn er diverse melen met een brood mix.

Wat zit er in koolhydraatarm brood?

Hoe Maak Je Koolhydraatarm BroodAntwoord: Koolhydraatarm brood bestaat sinds de populariteit van koolhydraatarme diëten als Atkins. In dit brood zit minder tarwemeel dan in regulier brood en in plaats daarvan sojameel. Dat is koolhydraatarmer en eiwitrijker dan tarwemeel. Om de structuur van het brood luchtig te houden, bevat het meer vette ingrediënten als olie, margarine, zaden en pitten.

 • Hierdoor zitten er vaak méér calorieën in dan in regulier brood;
 • Een voordeel van koolhydraatarm brood is dat het meer en langer verzadigt door het hogere eiwit- en vetgehalte;
 • Ook kan het door de toevoeging van onder meer lijnzaad en zonnebloempitten meer voedingsvezels bevatten;
See also:  Wat Zijn Krabbetjes Vlees?

Een nadeel van koolhydraatarm brood is dat het dus, afhankelijk van de variant, meer calorieën en vetten bevat dan regulier brood. Linda de Gouw, projectmedewerker Voeding, Consumentenbond Gezondgids 2, april 2016 Lees ook: Koolhydraatarme en eiwitrijke diëten 8 vragen over brood Test zout in brood  (pdf) Terug naar het overzicht.

Hoeveel koolhydraten zitten er in een snee koolhydraatarm brood?

1 snee (35 gram) koolhydraatarm brood bevat:

Energie 84 kcal
Koolhydraten 7,4 g
– waarvan suikers 0,2 g
Vezels 1,3 g
Eiwit 6 g

.

Welke bloem heeft de minste koolhydraten?

Koolhydraten – Wat direct opvalt is dat de varianten met een hoger vetgehalte, weinig koolhydraten bevatten. Het aantal koolhydraten per 100 gram meel is het laagst in amandelmeel (16 gram), maar ook de hoeveelheid in kokosmeel (18 gram) is vrij laag. Bij de andere meelsoorten varieert de hoeveelheid tussen 58 en 72 gram, waarbij patent tarwebloem het meest rijk is aan koolhydraten.

 • En dát is dan weer de soort met het laagste vetgehalte;
 • Interessant, nietwaar? Een deel van de koolhydraten in de meelsoorten bestaat uit suikers die van nature aanwezig zijn, er is dus geen suiker aan toegevoegd;

De hoeveelheid loopt sterk uiteen; kokosmeel is met 16 gram suiker (per 100 gram) het hoogst in suiker, gevolgd door kikkererwtenmeel (11 gram) en volkoren speltmeel (6,8 gram). Havermeel, patent tarwebloem en speltbloem bevatten het minste suiker, respectievelijk 0,6, 0,7 en 0,8 gram per 100 gram meel.

Wat eet je als je geen koolhydraten mag?

Waar koop ik koolhydraatarm meel?

Leer zelf Koolhydraatarm Brood Bakken – Super Easy en Succes verzekerd

Bestel koolhydraatarm meel bij de traditionele molenaar – Voor koolhydraatarm meel, zoals amandelmeel of meel voor slankie brood , ben je bij Zelfbroodbakken. nl op de goede plaats. Ons molenaarsbedrijf dat zich al sinds 1921 gevestigd heeft in Boxtel, is al generaties lang actief in het samenstellen van de lekkerste meel soorten.

 • Doordat we al generaties lang de traditionele werkwijze hanteren, weten wij ondertussen hoe wij het lekkerste eindproduct kunnen creëren;
 • Dit zorgt voor ontzettend tevreden klanten die maar geen genoeg van onze producten kunnen krijgen;
See also:  Welk Brood Is Wettelijk Beschermd?

Ben jij benieuwd naar de smaak van onze koolhydraatarm meel, maar heb je toch nog enkele vragen hierover? Twijfel dan niet om direct contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan je graag te woord!.

Is speltbrood koolhydraatarm brood?

We eten opeens liever spelt: speltpasta, speltbrood, speltkoekjes. Want spelt zou lichter verteerbaar zijn, gezonder én minder koolhydraten bevatten dan gewone tarwe. Klinkt goed, hè? Maar hoewel speltbrood heerlijk en inderdaad heel gezond is, kloppen de aannames die we met z’n allen doen niet helemaal.

Wij snappen ook niet waarom spelt opeens zo populair is. Spelt en gewoon normaal tarwe zijn namelijk zo nauw aan elkaar verwant, dat er bijna geen verschil zit tussen de twee. De graansoorten komen zelfs als een soort neef en nicht uit dezelfde familie, met hetzelfde genenpakket.

De aanname dat spelt lichter verteerbaar is, lijkt bovendien alleen te gelden mensen die lijden aan PDS (Prikkelbare Darm Syndroom), maar is wetenschappelijk nog niet te onderbouwen. En ook qua voedingswaarde is er niet veel verschil met tarwe. Spelt bevat in essentie iets meer eiwitten en vet, maar per boterham is dat verschil eigenlijk niet te merken.

 1. En ook de koolhydraten-fabel kan de prullenbak in;
 2. Een brood van spelt bevat niet minder koolhydraten dan een tarwebrood;
 3. De hoeveelheid is met elkaar vergelijkbaar;
 4. Speltbrood is dus in basis niét koolhydraatarm, zoals soms gedacht wordt;

Ben je toch naarstig op zoek naar brood met minder koolhydraten? Allereerst is onze vraag dan: waarom? Een koolhydraatarm dieet kan er op lange termijn toe leiden dat je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt. En door voedingsdeskundigen worden koolhydraten juist gezien als goede energieleverancier, omdat ons lichaam ze op efficiëntere wijze kan omzetten tot brandstof dan eiwitten of vetten.

Maar goed, het bestaat wel, koolhydraatarm brood. Of eigenlijk moeten we zeggen: ‘brood met minder koolhydraten’ of ‘brood met een verlaagd koolhydraatgehalte’. Er is wettelijk bepaald dat een brood dit alleen op de verpakking mag zetten als het zeker 30% minder koolhydraten bevat.

We herhalen het dus nog maar een keer: speltbrood is in de basis niet koolhydraatarm. Dat is brood eigenlijk nooit. En dat is juist goed! Maar wie dus nog steeds per se minder koolhydraten wil eten, kan kiezen voor brood met minder koolhydraten. Een gedeelte van het meel wordt daarin vervangen door soja- of bonenmeel, en er wordt vaak olie of margarine plus lijnzaad of zonnebloempitten toegevoegd.