Hoe Maak Je Zelf Jus Zonder Vlees?

Hoe Maak Je Zelf Jus Zonder Vlees
Vaak maak je jus op basis van het vet en vocht dat vrijkomt bij het bakken van vlees. Maar hoe maak je jus zonder vlees? Voor de basis heb je drie ingrediënten nodig: boter, bloem en bouillon. Begin met het smelten van de boter in een koekenpan op laag vuur.

Wanneer de boter helemaal gesmolten is, voeg je de bloem toe. Vervolgens blijf je met een garde door het mengsel roeren totdat alle klontjes zijn opgelost. Nu dat de jus één geheel is, voeg je langzaam de bouillon beetje bij beetje toe.

Instructievideo: Jus maken

De bouillon kun je blijven toevoegen totdat je de gewenste dikte en smaak van de jus hebt. De jus kun je verder ook op smaak brengen met peper en (verse) kruiden. Een lepeltje mosterd zorgt voor wat extra smaak. Zout heb je vaak niet meer nodig, omdat de bouillon grotendeels al uit zout bestaat.

Hoeveel water jus?

Voedingswaarde – Serveergrootte 100g=100ml

Per 100 g (bereid product) Per 100 g (onbereid product) Aantal per portie
Energie 57kcal/238kJ 57kcal/238kJ
Vet 3. 1g
Vet 3. 1g 3. 1g
Verzadigd vet 2. 1g 2. 1g
Zout 1. 5g 1. 5g
Koolhydraten 5. 8g 5. 8g
waarvan suikers 1. 8g 1. 8g
Eiwit 1. 3g 1. 3g 1. 8g

Zelf toevoegen • 200 ml water Bereidingswijze 1. Roer met een garde de inhoud van één zakje door 200 ml water in een pan. U kunt de jus ook bereiden door de inhoud van één zakje met ongeveer 150 ml water toe te voegen aan het braadvocht. Breng dit al roerend aan de kook en laat de jus 2 minuten zachtjes doorkoken.

See also:  Wat Voor Vlees Zit Er In Een Worstenbroodje?

Wat is jus in het Engels?

de jus

de jus (m) the gravy ; the sauce ; the juice ; the fruit juice
de jus the orange juice

.