Hoe Ongezond Is Wit Brood?

Hoe Ongezond Is Wit Brood
De kern van de zaak in de brooddiscussie is de kern. Witbrood bevat alleen het binnenste van de graankorrel, dat vermalen is tot bloem. Dat witte poeder is weinig voedzaam. Juist de buitenkant van graankorrels bevat vezels, vitamines en mineralen. Die loop je mis in brood zonder zulke fijngemalen hele graankorrels.

Wat als je teveel wit brood eet?

Wat zijn de nadelen van brood? – Brood heeft niet echt nadelen. Een boterham bevat wel ongeveer 8 procent van de dagelijkse aanbevolen zoutbehoefte. Als je te veel brood eet, is het mogelijk dat je veel zout binnenkrijgt. Je kunt ook voor een zoutarme variant kiezen.

Daarnaast voelen sommige mensen zich slap na het eten van brood. Het kan zijn dat het brood wat je eet niet volledig volkoren is en daardoor minder vezels bevat. Wat hier tegen kan helpen, is om volkorenbrood te eten dat alleen bestaat uit tarwemeel (geen tarwebloem).

Dit staat vermeld op het etiket onder ‘vezels’. Volkorenbrood bevat vaak meer dan 6 gram vezels per 100 gram. Wil je inspiratie voor gezond broodbeleg en een lekkere lunch? Bekijk hier onze gezonde recepten .

Is bruin tijgerbrood gezond?

Er zitten 84 kilocalorieën in 1 snee (35 gram) tijgerbrood, bruin. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in ‘ tijgerbrood, bruin ‘? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.