Hoe Snijd Je Een Kalkoen Aan?

Hoe Snijd Je Een Kalkoen Aan
Als je gebraden kalkoen uit de oven komt, ziet hij er prachtig uit! Maar hoe zorg je dat die kalkoen in even prachtige stukken op je kersttafel komt te liggen? Je ziet het in deze video. Poten lossnijden Haal de kalkoen uit de ovenschaal. Leg de kalkoen op een grote snijplank, met de borst omhoog.

  1. Zo blijft hij goed liggen;
  2. Snijd eventuele touwtjes los en laat de kalkoen iets afkoelen, totdat je hem kunt aanraken zonder je vingers te branden;
  3. Houd de kalkoen met een vleesvork stevig op zijn plaats;
  4. Zet het mes tussen het karkas en een poot;

Druk het dijbeen met het mes naar buiten en trek het gewricht eruit. Doe hetzelfde met de andere kant. De filets en de vulling Snijd nu de filets los. Volg met je mes langzaam het bot in het midden van de borst. Begin links van het bot en volg met je mes het karkas naar beneden om zoveel mogelijk vlees van de kalkoen te snijden.

  • Doe dit ook aan de rechterkant;
  • Neem de vulling uit de kalkoen en schep op een schaal;
  • Trek met je hand de vleugels iets naar buiten en snijd ze zo dicht mogelijk langs de borstkast door het gewricht heen los;

Bewaar de restjes kalkoen die nog aan het karkas zitten. Deze kun je de volgende dag gebruiken op een sandwich of in een salade. Mooi op een schaal Tot slot kun je de kalkoenfilets in plakken snijden. Snijd het vlees haaks op de draad. Hierdoor blijft het lekker mals.

See also:  Wat Is Wagyu Vlees?

Hoe lang moet kalkoen koken?

Hoe lang moet een kalkoen braden? – Hoe lang de kalkoen met braden is afhankelijk van het gewicht en of deze gevuld is of niet. Voor een gevulde kalkoen reken je 60 minuten per kilo en voor een niet-gevulde kalkoen reken je 40 minuten per kilo. Een gevulde kalkoen van 3,5 kilo mag dus 3,5 uur braden en een niet-gevulde kalkoen van 3,5 kilo mag 140 minuten braden, oftewel zo’n 2 uur en 20 minuten.