In Welk Fruit Zit Eiwitten?

In Welk Fruit Zit Eiwitten
Fruit – Fruit behoort niet echt tot de groep eiwitrijke voeding. Er zijn echter wel fruitsoorten die beduidend meer eiwitten bevatten dan alle overige fruitsoorten. Voorbeelden van (relatief) eiwitrijk fruit zijn: bessen, avocado, banaan, mango en aardbeien.

Fruit bevat wel een hoge concentratie koolhydraten. Toch vormt fruit een uitstekende aanvulling op eiwitrijke voeding. Fruit bevat namelijk talloze essentiële vitamines en mineralen en fruit is bovendien rijk aan voedingsvezels! Bronnen o.

: Handboek voeding bij kanker Informatie Voedingscentrum Wikipedia.

Welke groenten bevat veel eiwit?

Welk fruit bevat geen eiwitten?

Dat zijn er maar heel weinig. Veel eiwit vinden we in vlees, vis, zuivel en peulvruchten, maar ook in heel veel groentes en graanproducten zit wat eiwit. Alleen producten die vrijwel volledig uit suiker of vet bestaan (of die helemaal geen voedingsstoffen bevatten) zijn ook volledig eiwitvrij.

Fruit is vaak eiwitvrij – met uitzondering van avocado, aardbeien, mango, bessen en bananen. Gelukkig word er nooit een volledig eiwitvrij dieet voorgeschreven ; in een (streng) eiwitarm dieet mag men wel degelijk veel normale dingen eten, alleen moet je de echt eiwitrijke producten zo veel mogelijk mijden.

(Noten, dierlijke producten, sommige granen, peulvruchten, gebak). Maar ook voor iemand met bijvoorbeeld PKU, nier- of leverinsufficiëntie zijn eiwitten WEL een belangrijke voedingsstof. Helemaal eiwitvrij eten is dus ook voor hen geen goed idee. Ze mogen er alleen niet meer van dan het lichaam kan verwerken. Bronnen: http://mens-en-gezondheid. infonu. nl/dieet/. http://www. voedingscentrum. nl/encyclopedie.

Hoe verhoog ik mijn eiwit inname?

Welk fruit meeste eiwit?

De meest eiwitrijke fruitsoorten – Fruit behoort dus niet echt tot de groep eiwitrijke voeding. Er zijn echter wel fruitsoorten die beduidend meer eiwitten bevatten dan alle overige fruitsoorten. De twee meest eiwitrijke fruitsoorten zijn rozijnen en guave.

 • Rozijnen bevatten de meeste eiwitten per 100 gram;
 • Dit eiwitrijk fruit bevat 3,3 gram eiwitten per 100 gram;
 • Rozijnen wegen natuurlijk bijna niks, daarom is een guave makkelijker om aan je eiwitten te komen;
See also:  Steak Tartaar Welke Wijn?

In een guave zitten 2,6 gram eiwitten in 100 gram en één guave is al 90 gram. Zoek je andere fruitsoorten die (relatief) eiwitrijk zijn? Gebruik ons lijstje hieronder:

 • Rozijnen 3,3 gram eiwitten per 100 gram
 • Guave 2,6 gram eiwitten per 100 gram
 • Avocado 1,9 gram eiwitten per 100 gram
 • Jackfruit 1,47 gram eiwitten per 100 gram
 • Banaan 1,1 gram eiwitten per 100 gram
 • Kiwi 1 gram eiwitten per 100 gram
 • Kersen 0,9 gram eiwitten per 100 gram
 • Grapefruit 0,9 gram eiwitten per 100 gram
 • Bramen 0,88 gram eiwitten per 100 gram
 • Abrikoos 0,8 gram eiwitten per 100 gram

Is courgette eiwitrijk?

Eiwitrijke groente #10: Jonge courgette – Jonge courgette bevat ongeveer 2,7 gram eiwit per 100 gram. In de supermarkt vind je helaas vaak alleen de grote, uit de kluiten gewassen courgettes. Het eiwitgehalte in die grote courgettes, net als trouwens het gehalte aan veel andere voedingsstoffen, ligt een stuk lager.

Is spinazie eiwitrijk?

10. Bloemkool – Eiwitgehalte: 2,6g/100g Bloemkool is een ronde koolsoort en is één van de meest populaire groenten in Nederland. De smaak is niet erg sterk en daarom kan je de kool verwerken in verschillende soorten gerechten. Wie minder koolhydraten wil eten kan bloemkool in de keukenmachine versnipperen tot “rijst”.