Kaki Fruit Welke Vitaminen?

Kaki Fruit Welke Vitaminen
Waarom is kaki fruit zo gezond? – Volgens de Chinezen helpt kaki fruit tegen hoofdpijn , rugpijn , voetklachten en helpt het de weerstand te verhogen. Deze traditionele gezondheidsaspecten blijken waar, concluderen verschillende onderzoekers keer op keer.

Kaki fruit zit namelijk vol met de vitamines A, B6, C en E. Vitamine A zorgt ervoor dat het immuunsysteem goed functioneert. Hoewel kaki fruit van meerdere soorten vitamine B’s wat bevat, zit er voornamelijk vitamine B6 in de vrucht.

Deze vitamine is belangrijk voor je spijsvertering en weerstand. Vitamine C is ook goed voor je weerstand, evenals voor je tanden, botten en bloedvaten. Als laatste is daar vitamine E , een vitamine die de huid, zenuwen, spieren, rode bloedcellen en het hart gezond houdt.

Is kaki vezelrijk?

2) Bevordert je stoelgang – Als je regelmatig de Kaki vrucht eet, kan dit helpen om constipatie te voorkomen en je stoelgang regelmatig te houden. De Kakivrucht is een vezelrijke vrucht: Iedere vrucht bevat maar liefst 6 gram. Hiermee heb je al bijna een kwart van je dagelijkse behoefte te pakken.

Vezels verplaatsen zich onverteerd door je lijf, en voegen massa toe aan de ontlasting. Daarnaast zorgen vezels er voor dat je stoelgang regelmatig is. Een wetenschappelijke analyse, gebaseerd op vijf gerenommeerde onderzoeken, toonde aan dat voedingsvezels effectief zijn in het verhogen van de frequentie van de grote boodschap bij mensen die last hebben van obstipatie.

( 3 ) Zorg wel dat je in dit geval de zoete variant van de Kaki vrucht eet. De niet-zoete versie heeft meer taninezuur in zich, wat juist weer in verband wordt gebracht met obstipatie. Taninezuur kan de afscheiding in de darmen verminderen en de bewegingen van het spijsverteringskanaal vertragen.