Kalkoen 4 Kilo Hoe Lang In De Oven?

Kalkoen 4 Kilo Hoe Lang In De Oven
Hoe lang moet een volledige kalkoen braden? – Zet de oven eerst op 220°C en laat de kalkoen daarin 30 minuten bakken. Verminder vervolgens de oventemperatuur tot 180°C. De bereidingstijd hangt af van de grootte van het dier. Reken voor een kalkoen van minder dan 4 kg 20 minuten per kilo + 70 minuten.

Hoe groot is een kalkoen van 4 kilo?

Kalkoen braden – Allerhande

Extra informatie

Gewicht N/B
Gemiddelde afmetingen 3 kg +/- 23cm lang 14cm breed 13cm hoog 4 kg +/- 25cm lang 16cm breed 15cm hoog 5 kg +/- 32cm lang 22cm breed 17cm hoog 6 kg +/- 35cm lang 24cm breed 20cm hoog
Presentatie Wordt geleverd in een nette doos op een bedje van stro.

.

Waar gebruik je heteluchtoven voor?

Hete lucht – De hete luchtstand is vooral handig als je meerdere bakplaten tegelijk wil verwarmen of een gerecht in het midden van de oven wil verwarmen. De warmteplaat aan de achterkant wordt heet en een ventilator verspreidt de warmte door heel de oven.

  • De oven is op iedere plek even warm, dus je kunt hier veel gerechten in bereiden, zoals broodjes, koekjes, frites , ovenschotels, taarten en quiches;
  • Tip: je kunt gerechten zoals puddings, moelleux au chocolat en crème brûlée ook au bain-marie bereiden in de oven;

Zet de schaaltjes met pudding (of moelleux au chocolat of crème brûlée) in een grotere ovenschaal en vul de ovenschaal voor de helft met kokend water. Door een bak met water in de oven onder gerechten te zetten, creëer je stoom en dit zorgt er ook voor dat bijvoorbeeld cheesecakes, gevogelte of vlees mals en sappig blijven.