Spareribs Welk Vlees?

Spareribs Welk Vlees
Spareribs ofwel ‘magere ribbetjes’. Dit is een gerecht dat over de hele wereld gegeten wordt. Het zijn de delen van de varkensribben, afkomstig van onder de maag, borst en achter de schouders. Het vlees zit op en tussen de botjes, afhankelijk van de grootte.

Hoeveel kilo spareribs van een varken?

Beschrijving – Spareribs dik In Nederland noemen we ze dikke spareribs, de rest van de wereld noemt ze Loinribs (in de USA Baby Back ribs). De sparerib zit onder de loin (filet). Deze zijn 6-10 cm breed, met extra vlees, mooi recht afgezaagd. Je kunt hier zelf uw creativiteit in kwijt.

Marineren, koken en braden. Hoe heb je hem het liefst? Dat het vlees van het botje valt, of dat er nog wat te kluiven valt. Met dit product kan je het helemaal zelf bepalen. 1 streng weegt ca. 550 gram. Er zijn over het algemeen 4 soorten spareribs: -De dunne loinrib (dit noemen we in Nederland de sparerib).

Dit is de sparerib van de ribben onder de varkensfilet. Deze is over het algemeen 6-9 cm breed. -De breede loinrib (dit noemen we in Nederland de breede sparerib). Dit is de sparerib van de ribben onder de varkensfilet, maar dan iets breeder afgezaagd. Deze is over het algemeen 11-15 cm breed.

-De babyback rib (dit noemen we in Nederland de dikke sparerib). Dit is de sparerib van de ribben onder de varkensfilet, alleen zit hier nog wat vlees op, de ketting van de varkensfilet. Over het algemeen is dit ook een iets vettere sparerib.

Hij is ca. 10cm breed. -De sparerib / bellyribs (dit noemen we in Nederland de buiksparerib). Dit is de sparerib van de ribben onder de buik. Er zit wat meer vlees op, het kan iets knars bevatten en is een stuk breeder, ca. 20cm.

See also:  Welk Brood Bij Kaasplankje?

Wat is dikke rib?

DIKKE EN FIJNE RIB – In de Vleesbijbel van meesterslager GertJan Kiers wordt de dikke en fijne rib eigenlijk als één stuk vlees behandeld. Het is het deel dat zich bevindt tussen de dunne lende (waarvan de entrecote is gemaakt) en de hals/onderrib. Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat slechts een dun laagje vet.

Dikke rib is omgeven door een vetrand, net als fijne rib, dat zich kenmerkt door het vet-oogje ‘the eye’. Vlees omgeven door een loszittende vetrand. Weinig bindweefsel. Volgens mij worden van dit stuk ribstuk de meer luxere stukken vlees gesneden (zoals ribeye, cote de boeuf, cowboy steak, tomahawk, dat soort vlees).

Dit is het stuk vlees dat de Amerikanen Prime Rib noemen. Vlees dat daarvoor niet geschikt is wordt stoofvlees of gehakt. In de Vleesbijbel lezen we dat de Dikke en Fijne Rib verdeeld wordt tot Ribstuk met been ( Côte de boeuf, ribeye), en daarnaast restvlees dat verwerkt wordt tot stoofvlees, gehakt en poulet.

Dus de zogenaamde riblappen worden soms ook als restvlees van de Dikke Rib gesneden. In de Vleesbijbel kunnen we ook lezen, dat afhankelijk van de manier van uitbenen (zagen) het ribstuk geschikt is voor Côte de boeuf (en dus ook ribeye) en dan houdt je de klaprib over.

Zaag je langere ribben om tomahawk te maken, dan houd je geen klaprib over.

Wat is de ketting van spareribs?

Varkens sparerib met ketting (per stuk) – Varkens sparerib met ketting , misschien wel het populairste gerecht voor op de barbecue. Deze mooi bevleesde ribben zijn onder de BBQ-ers ook wel bekend als baby back ribs. Zoals de naam al zegt, worden deze uit de rug van het varken gesneden.

See also:  Calorieën Wat Zijn Dat?

Waar koop je rauwe spareribs?

Spareribs vind je bij Jumbo met verschillende marinades. Pittig, zoet en alles wat er tussen zit.