Suikervrij Brood Waar Te Koop?

Suikervrij Brood Waar Te Koop
Stevig Speltbrood van Albert Heijn : Een goede stevige speltboterham die maar voor een deel uit speltmeel bestaat, en voor een groot deel uit speltbloem. Dit brood is wél suikervrij, maar dus niet helemaal volkoren.

Wat kun je eten waar geen suiker in zit?

Is speltbrood goed voor diabetes?

90 SECONDEN BROOD // Glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij brood

Sinds enige tijd eet ik speltbrood. Een kennis vertelde dat het minder gezond is dan je denkt. Het ging over de hoeveelheid suiker, die aanzienlijk groter zou zijn dan in tarwebrood. Is dit zo? Dit is voor mij belangrijk om te weten omdat ik diabetes heb. Patricia Schutte, voedingsdeskundige Het maakt niet uit of je speltbrood of tarwebrood eet.

  1. Ook  als je diabetes hebt maakt dit niet uit;
  2. Er zijn namelijk nauwelijks verschillen tussen speltbrood en tarwebrood;
  3. Ze bevatten een vergelijkbare hoeveelheid voedingsstoffen zoals koolhydraten en vezels;

In brood zitten koolhydraten, die in het lichaam worden afgebroken tot glucose. Glucose is een soort suiker. Glucose geeft je lichaam energie. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je kunt denken en bewegen. Omdat in speltbrood ongeveer evenveel koolhydraten zitten als in tarwebrood, heeft het een vergelijkbaar  effect  in je lichaam.

Kan je brood bakken zonder suiker?

Soms voegen bakkers suiker toe bij de bereiding van brood. Dat doen zij dan in de meeste gevallen als voedsel voor de gist. De gist zet suiker om in gas en alcohol, waardoor het brood gaat rijzen. Het brood krijgt een groter volume en suiker beïnvloedt de kleur van de korst.

  • In het eindproduct is deze suiker dus niet meer aanwezig;
  • De gist heeft de suiker als het ware ‘opgegeten’;
  • Ook van de gevormde alcohol blijft niets over omdat dit tijdens het bakproces door de verhitting verdampt;
See also:  Wat Is Gezond Om Op Je Brood Te Doen?

Als er al suiker aan brood wordt toegevoegd is dat vaak in de vorm van dextrose. Glucose vind je vaker terug in banketproducten. Overigens kun je prima een brood bakken zonder suiker. Tenslotte zijn de basis ingrediënten van elk broodrecept bloem of (volkoren)meel, water of melk, rijsmiddel en zout .

Waarom moet er suiker in brood?

Suiker in brood als voeding voor gist – Suikers kunnen verschillende functies hebben bij de bereiding van brood. Zo is er de belangrijke rol bij de voeding van gist, waardoor het brood sneller rijst. Ook speelt suiker een rol in het optreden van de Maillard-reactie , waardoor de korst van het brood een mooie bruine kleur krijgt.