Vanaf Welke Leeftijd Brood?

Vanaf Welke Leeftijd Brood
Na 6 maanden – Bruin brood of tarwebrood zonder pitten en zaden is goed om mee te beginnen. Om te leren kauwen geef je vanaf 7 maanden brood met korst. Ook als je kind nog geen tanden en kiezen heeft, bijt en sabbelt hij met z’n kaken. Dat is goed voor zijn mondspieren. Beleggen kan, maar hoeft niet. Welk beleg is geschikt voor je baby en wat kun je beter niet geven?.

Wat mag een kind van 8 maanden op brood?

Voor een baby in de eerste hapjes-fase is het nog niet nodig om het brood te beleggen. Besmeren met zachte margarine is genoeg. Maar beleggen kan wel. Kijk bij de belegtips voor dreumes en peuter.

Geef niet Waarom niet
Kaas gemaakt van rauwe melk, bijvoorbeeld boerenkaas Hierin kunnen ziekmakende bacteriën zitten. Jonge kinderen zijn daar extra gevoelig voor.
Leversmeerworst of leverpaté Dit bevat veel zout, verzadigd vet en vitamine A. Een teveel kan bijvoorbeeld leiden tot hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid bij je kind.
Smeerkaas en gewone kaas Dit bevat veel verzadigd vet en zout. De nieren van jonge kinderen kunnen nog niet veel zout aan.
Honing Honing kan besmet zijn met een bacterie waar kinderen tot 1 jaar erg ziek van kunnen worden.

.

Hoe geef je baby eerste boterham?

Tussen 4 en 6 maanden kun je je baby een stukje brood geven zonder korst. Maar geef je baby pas brood zonder korst als hij gewend is aan oefenhapjes en ook wat grovere hapjes kan eten. Doop de boterham eventueel in moedermelk of flesvoeding om het wat zachter te maken.

See also:  Welk Fruit Heeft Geen Koolhydraten?

Wat op boterham baby 10 maanden?

Voorbeeldmenu voedingsschema baby 10 maanden – Het onderstaande voedingsschema is bedoeld ter inspiratie. Misschien heeft je baby vaker behoefte aan melkvoeding of eet hij meer of minder dan aangegeven staat. Dit is geen probleem. Je kindje voelt zelf aan hoeveel hij nodig heeft.

Eetmoment Voeding
Ontbijt Borstvoeding of fles en eventueel een boterham met bijvoorbeeld appelstroop.
Tussendoor Een fruithapje, bijvoorbeeld een in kleine stukjes gesneden peer, en een bekertje water of lauwe, ongezoete thee.
Lunch Een bruine boterham met margarine en bijvoorbeeld avocado en eventueel een beetje borst- of flesvoeding.
Tussendoor Een soepstengel, rijstwafel of een groentehapje en een bekertje lauwe thee of water.
Avondeten Een maaltje van bijv. drie eetlepels risottorijst met twee eetlepels doperwten en één eetlepel fijngesneden kipfilet.
Voor het slapen gaan Borstvoeding of fles.

LET OP: Tot je kindje 4 jaar oud is, heeft hij extra vitamine D nodig. Hij maakt hier nog onvoldoende van aan. Het advies is om je kindje tot 4 jaar 10 microgram vitamine D per dag te geven.

Wat mag een baby 10 maanden op brood?

Welk brood mee beginnen baby?

Brood eten vanaf 6 maanden – Geef je baby tarwe- of bruinbrood zonder zaden of pitten. Je mag ook een losse korst geven. Hier kan hij op sabbelen en bijten. Vanaf 7 maanden geef je ook stukjes brood met korst. Dit helpt om te leren kauwen. Ook al heeft je kleintje nog geen tanden, hij kan heel goed kauwen en sabbelen met zijn kaken.