Waar Koop Ik Biologisch Vlees?

Waar Koop Ik Biologisch Vlees
Dus waar kun je dat biologisch vlees nu kopen dan? – Biologisch vlees kun je kopen bij speciale biologische slagers, waar JP Puurvlees er ook een van is. Ook in supermarkten is vaak een beperkt aanbod aan biologisch vlees te vinden. Op de verpakking zul je altijd duidelijk zien aangegeven dat het om biologisch vlees gaat. Bekijk bijvoorbeeld de volgende pagina’s:

 • Special
 • Biologische bbq
 • Gevogelte
 • Biologisch kalfsvlees
 • Biologisch rundvlees
 • Wild en gevogelte

Waar zijn biologische producten te koop?

In de supermarkt – In zowat iedere supermarkt vind je een basisassortiment van bioproducten. Afhankelijk van de winkelketen vind je er biologisch brood, groenten, fruit, melk, yoghurt, eieren, vlees, pasta, koekjes, enz. De vraag groeit dus het assortiment in supermarkten breidt zich snel verder uit.

Hoeveel duurder is biologisch vlees?

Prijsverschil tussen biologisch en niet-biologisch – Het verschil in prijs tussen biologisch en niet-biologisch is kleiner dan 5 jaar geleden. Toen waren biologische producten gemiddeld 2 keer zo duur als niet-biologische. Nu zijn ze 1,75 keer zo duur. Dat is nog best fors, maar door goed te vergelijken kun je geld besparen.

Vaak zijn A-merken duurder dan het biologische (huis)merk. Zo betaal je voor een literpak verse halfvolle biomelk bij Hoogvliet €1,02 terwijl een pak niet-biologische melk van Campina daar €1,21 kost.

Sinaasappelsap van Appelsientje kost bij Albert Heijn €0,40 meer dan het biologische AH-merk. Ook kun je besparen door grootverpakkingen te kopen in biowinkels. Zaden, noten en meel bijvoorbeeld zijn grootverpakt vaak goedkoper dan de kleinere verpakkingen in de supermarkt.

Wat is een biologische slagerij?

Voor zowel scharrelvlees als biologisch vlees geldt dat het dierenwelzijn voorop staat en dat de dieren een fijn en prettig leven kunnen leiden. Zo hebben ze voldoende ruimte om binnen en buiten te kunnen leven.

See also:  Hoe Bak Je Brood In De Oven?

Waar wordt biologisch vee geslacht?

Hoe worden de dieren geslacht? – Onze dieren worden geslacht op locaties die biologisch gecertificeerd zijn. De biologische varkens komen uit onze eigen gesloten keten en worden geslacht in onze slachterij in Groenlo. Hier worden varkens geslacht die biologisch of volgens het 1 ster Beter Leven keurmerk zijn gehouden.

De andere dieren (lammeren, kippen, kalveren en een deel van de runderen) komen ook uit Nederland en worden op verschillende locaties geslacht. Het overige deel van het biologische rundvlees is afkomstig van dieren die in het buitenland (vaak Duitsland en Oostenrijk) zijn geslacht en door ons verder zijn verwerkt.

We werken volgens de biologische richtlijnen. Dit betekent dat biologische dieren te allen tijde worden gescheiden van niet-biologische dieren om vermenging te voorkomen. Zo kunnen we 100% biologisch vlees garanderen. Uiteraard bezoeken wij deze slachterijen regelmatig om er zeker van te zijn dat ze aan onze standaard voldoen.

Waarom kiezen voor biologisch vlees?

Vleesvee: rund, varken en kip – De vleesveehouderij in Nederland levert vooral vlees van runderen, varkens en kippen. Wat zijn de verschillen tussen biologisch en gangbaar vlees?

 • Bij de productie van vlees komen veel broeikasgassen vrij. Dat komt doordat er veel energie nodig is om de stallen te verwarmen en het veevoer te telen. Als er bossen worden gekapt voor bijvoorbeeld soja, komen er nog meer broeikasgassen vrij. Verder produceren runderen broeikassen bij de spijsvertering en komen er broeikasgassen vrij uit de mest.
 • Bij zowel biologisch als gangbaar vlees zijn mestoverschotten een probleem; meer daarover op vlees.
 • Bij de teelt van biologisch veevoer worden geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Bij de teelt van gangbaar veevoer wel.
 • De biologische vleesveehouderij heeft per kilo vlees meer landoppervlak nodig dan de gangbare houderij (vooral bij varkens en kippen). Maar de biologische teelt van veevoer, dat deels uit de regio moet komen, zorgt tot een betere landschapskwaliteit, een betere bodemkwaliteit en minder ontbossing in andere delen van de wereld.
 • Biologische kippen leven langer dan gangbare (plof)kippen. Daardoor produceren ze per kilo kippenvlees meer mest en schadelijke stoffen (bijvoorbeeld ammoniak) dan plofkip. Doordat een biologische kip langer leeft en meer beweegt, eet hij ook meer voer. Maar het voer zelf heeft een lagere milieu-impact, waardoor dit verschil wordt gecompenseerd.
 • Biologische dieren zijn vaak gezonder, ze hebben bijvoorbeeld minder gebreken aan de poten en minder stofwisselingsziektes, hartziektes en verwondingen door agressie. Ook kunnen ze hun natuurlijke gedrag beter uiten.