Waar Verbrand Je Veel Calorieën Mee?

Waar Verbrand Je Veel Calorieën Mee
Conclusie –

 • Afvallen en vet verliezen doe je voor 70% door de juiste voeding te eten en voor 30% door voldoende te bewegen en te sporten.
 • Bereken hoeveel calorieën jij op een dag nodig hebt, middels de Harris Benedict Formule. Dit is een indicatie, dus ga geen calorieën tellen in voeding als je wilt afvallen, want dan gaat afvallen als een strijd voelen.
 • Touwtjespringen, hardlopen, taekwondo, traplopen en skeeleren zijn de top 5 activiteiten waarbij je de meeste calorieën per uur verbrand (meer dan 600 als je 73 kilo weegt).
 • Kies je voor hardlopen, bedenk dat dan hardlopen blessuregevoelig is en je gewrichten sneller zullen slijten als je veel overgewicht hebt.
 • De beste manier om snel veel calorieën te verbranden is door veel te wandelen.
 • Ook wandelen is een goede en makkelijke manier om snel calorieën te verbranden.
 • Wil je van je buikvet afkomen? Vergeet buikspieroefeningen en hevig sporten, maar verander je eetpatroon. Niet middels een dieet, maar middels kleine stapjes zodat je de verandering vol kunt houden.

Hoe kan ik meer calorieën verbranden?

Hoeveel stappen moet je zetten om 1 kilo af te vallen?

Hoeveel stappen per dag als je wilt afvallen? – Dus je wilt afvallen door meer stappen per dag te lopen? Dat kan! Het is dan wel belangrijk om eerst te bepalen hoeveel gewicht je wilt verliezen. Wat is je doel? Als je een paar kilo wilt afvallen dan is 10. 000 stappen per dag om te beginnen een mooi streven. Een volwassen persoon verbrandt gemiddeld 100 calorieën per 2000 stappen. Dat leert ons dat 10. 000 stappen gelijkstaat aan 500 calorieën. Maar deze berekening kan wat afwijken, afhankelijk van je looptempo, lichaamsgewicht, vetpercentage, geslacht en leeftijd.

In dit artikel kun je met behulp van mijn BMR-calculator je dagelijkse energieverbruik bepalen. Als je elke dag zo’n 10. 000 stappen loopt dan kom je uit op 8000 meter (8 km). Door meer te wandelen in een flink tempo kun je nog wat extra calorieën verbranden.

Als vuistregel kun je onthouden dat hoe sneller je loopt, des te meer calorieën je verbrandt. Met een krachtig wandeltempo verbrand je ongeveer twee keer zoveel calorieën dan met een lage loopintensiteit. Een zwaarlijvig persoon zal ook meer calorieën verbranden dan iemand die een stuk minder weegt, omdat het hart van een zwaar persoon meer energie nodig heeft om te bewegen.

See also:  Hoe Lang Kun Je Brood Bewaren In De Diepvries?

Dit geldt ook als het gaat om je vetpercentage. Als je weinig lichaamsvet hebt dan zal je meer calorieën verbranden dan iemand die meer vet met zich meedraagt. Tijdens de wandeling helpt spierweefsel mee om calorieën te verbranden.

Dus als je redelijk gespierd bent dan werkt dat in jouw voordeel! Je leeftijd speelt ook een rol in hoeveel calorieën je met wandelen kunt verbranden. Het verlies van spierweefsel is een normaal proces bij het ouder worden. Vanaf 30-jarige leeftijd verliezen we zo’n 1% aan spiermassa per jaar.

Elk jaar verlies je spiermassa, wat de stofwisseling vertraagt. Dit heeft als gevolg dat je in een wat hoger tempo zult moeten lopen om hetzelfde gewichtsverlies te ervaren als iemand die een stuk jonger is.

Naast het tellen van je stappen is het raadzaam om ook fitness – of een andere sport waarbij je je spieren intensief gebruikt – toe te voegen aan jouw levensstijl. Hoe meer spiermassa je hebt, des te meer calorieën je verbrandt tijdens de rust en lichamelijke inspanning.

Wat moet ik doen om 2000 kcal te verbranden?

Waar val je meer van af lopen of fietsen?

Snelheid maakt het verschil – De bovenstaande vergelijking laat zien dat bij wandelen en fietsen de snelheid belangrijk is als je wilt afvallen.

 • Met 1 uur rustig wandelen verbrand je evenveel calorieën als met een rustige fietstocht van 1 uur.
 • Als je de snelheid opvoert, blijkt de fiets het toch te winnen. Een uur fietsen op redelijk tempo levert je maar liefst 150 extra verbrande calorieën op in vergelijking met een stevige wandeling.
See also:  Welk Fruit Tegen Verkoudheid?

Gerelateerde artikelen:

 • Alles over buikvet
 • Wat is het Keto dieet?
 • Wat is een koolhydraatarm dieet?
 • Wat is intermittent fasting (IF)?
 • Alles over afvallen
 • 6 tips voor snel en gezond afvallen
 • 12 wetenschappelijke tips voor afvallen

Hoeveel calorieën verbrand je als je stil zit?

Voorbeeld – MET-waarde x 3,5 Uitkomst x gewicht in kilo’s Uitkomst / 200 (= verbranding per minuut) Uitkomst x 60 (= verbranding per uur) Gewoon stilzitten heeft een MET-waarde van 1. Een persoon van 85 kilo verbrandt tijdens een uur stilzitten dus 89,25 kilocalorieën.

Hoeveel val je af met 500 calorieën?

Waar Verbrand Je Veel Calorieën Mee Om af te vallen adviseren wij je om dagelijks ongeveer 500 Kcal minder te eten dan je caloriebehoefte is. Daarmee val je ongeveer een halve kilo per week af. Je berekent als eerst jouw caloriebehoefte en trekt daar vervolgens 500 Kcal vanaf. Tot slot bepaal je het best passende weekmenu om te gaan volgen (1. 250, 1. 500, 1. 800 of 2. 100 Kcal variant).