Waar Zit Tomahawk Steak?

Waar Zit Tomahawk Steak
De Tomahawk steak is het geportioneerde deel van de laatste zes ribben van het rib rack. Het rib rack bevindt zich aan de voorzijde van de rug. De voorzijde van het rund is minder gespierd, waardoor het vlees fijn is van draad en het een zachte structuur heeft.

De Tomahawk steak is met zijn lange uitstekende bot niet alleen een eyecatcher, maar door de goede verhouding tussen vet en vlees vol van smaak en heerlijk mals. Onze Tomahawk steak wordt in onze eigen uitbeenderij gesneden van prachtige grasgevoerde ierse runderen.

Deze dieren leven vrijwel het gehele jaar buiten in de wei en eten voornamelijk wat de natuur ze te bieden heeft. Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, antibiotica of andere hormonen. In het uitzonderlijke geval dat dieren toch medicatie nodig hebben dan gebeurd dit alleen op voorschrijven van een veearts.

Waar zit de chateaubriand?

How to Cut Beef Tomahawk Steak | \

Waar komt het vandaan? – Chateaubriand wordt gesneden van het dikke uiteinde van de zogenaamde haas van het rund. Het is mager vlees en heeft daardoor een minder uitgesproken smaak dan bijvoorbeeld de ribeye. Het is daarom een uitstekend idee om dit vlees klaar te maken als er veel mensen komen eten.