Waar Zitten Veel Calorieën In?

Waar Zitten Veel Calorieën In

Het calorieën alfabet
A
Per stuk Double whopper met kaas 909 kcal
Per 100 gram Doppinda’s 600 kcal
Per 100 ml Druivenpit olie 900 kcal

Nog 65 rijen.

Waar zitten de meeste calorieën in?

Waar zitten de meeste calorieën in? – In het algemeen geldt dat vrijwel alle vette producten calorierijke voeding zijn. De reden daarvoor is dat vet simpelweg heel veel energie levert: maar liefst 9 kcal per gram. Ter vergelijking, eiwitten en koolhydraten leveren beide maar 4 kcal per gram.

Nu betekent dat natuurlijk niet dat álle vette producten meteen een goed idee zijn. Je kunt de hele dag chips en kapsalons eten, maar dan zul je niet op een gezonde manier aankomen… Het is sterk aan te raden dat je zo veel mogelijk voor gezonde vetten kiest.

In onderstaande lijst noemen we daar een aantal goede voorbeelden van.

Welke producten hebben de meeste calorieën?

Even lekker snacken af en toe is niets mis mee. Helemaal in het weekend kunnen we ons behoorlijk laten gaan. Vaak hebben we echter geen idee wat we precies allemaal naar binnen proppen tijdens zo’n eetbui. Libelle zette daarom de 15 meest vette gerechten in Nederland voor ons op een rijtje en wij moesten hier wel even van bijkomen.

Van een aantal van deze gerechten hadden wij niet verwacht dat er zóveel calorieën in zouden zitten. Favoriete vette hap Er is vooral gekeken naar de vette happen die we met z’n allen hier in Nederland regelmatig naar binnenwerken.

En we moeten toegeven; om nou zonder dit heerlijke vette eten door het leven te gaan is gewoonweg geen optie. Maar misschien helpt het wel als je wat wil minderen om precies te weten hoeveel calorieën jouw favoriete vette eten bevat. Dit zijn de 15 vette happen in Nederland die de meeste calorieën bevatten:

 • Kapsalon : 1800 calorieën
 • Een (verse) pizza groot: 1000 calorieën
 • McDonald’s Big Tasty met bacon: 905 calorieën
 • Burger King Dubbele whopper: 900 calorieën
 • Diepvriespizza klein: 750 calorieën
 • McDonald’s dubbele Quarterpounder met kaas: 740 calorieën
 • Patatje met mayonaise: 590 calorieën
 • Kroepoek (100 gram): 541 calorieën
 • Broodje shoarma met knoflooksaus of patat met ketchup: 490 calorieën
 • Berenklauw: 320 calorieën
 • Saucijzenbroodje : 310 calorieën
 • Ham-kaascroissant: 260 calorieën
 • Frikandel : 190 calorieën
 • Kroket: 150 calorieën

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op  Pinterest ! Bron: Libelle  | Beeld: Pixabay.

Wat moet je eten als je wilt aankomen?

Hoe kom ik aan 3000 calorieën per dag?

Voorbeeld eetschema mannelijke CrossFit atleet – 3000 Kcal

Tijdstip Hoeveelheid
18:00-18:15 1 portie magere vleeswaren, kip of vis (125-150 gram) 1 eetlepel vloeibaar bak- en braad 4-5 gekookte aardappelen minimaal 200 gram groente
20:30-21:00 500 gram magere kwark 100 gram blauwe bessen
Energie en macronutriënten Calorieën

.

Hoe kom je aan 2000 calorieën per dag?

Hoeveel calorieën heb ik per dag nodig? – Wil je weten hoeveel calorieën jij ongeveer per dag zult moeten eten om op gewicht te blijven? Houd dan (naast met je geslacht) vooral rekening met je leeftijd en mate van activiteit. In de onderstaande tabel vind je een schatting van de caloriebehoefte voor volwassenen per leeftijdscategorie, onderverdeeld naar geslacht.

See also:  Welk Vlees Is.Goed Voor Honden?
Weinig actief Mannen Vrouwen
Leeftijd (kcal) (kcal)
19-30 jaar 2700 2000
31-50 jaar 2600 1900
51-70 jaar 2400 1800
> 70 jaar 2200 1700
Actievere leefstijl* Mannen Vrouwen
Leeftijd (kcal) (kcal)
19-30 jaar 3000 2300
31-50 jaar 3000 2300
51-70 jaar 2600 2000
> 70 jaar 2400 1800
*Exacte aantallen zijn afhankelijk van hoeveel je sport en beweegt
*Bron: Voedingscentrum

.

Waar kan je dik van worden?

Hoe kom je 5 kilo aan in een week?

Hoe snel 10 kilo aankomen?

Waar kom je het meest van aan?

De 10 gezonde voedingsmiddelen om snel aan te komen Het grootste deel van het dieet bestaat uit hele voedingsmiddelen die rijk zijn aan calorieën en voedingsstoffen, zoals rijst, noten, notenpasta, rood vlees, zalm, gedroogd fruit, avocado’s, gezonde granen, hele eieren en volle zuivelproducten.

Wat is de grootste dikmaker?

3: Light-producten – Light pindakaas klinkt als een revolutie: een pak minder vet, waardoor je lekker van je bammetje pindakaas kunt blijven genieten. Maar als je het etiket even bestudeert, zul je zien dat die light-variant bijna net zo veel calorieën bevat.

Hoe kan je in 1 dag 2 kilo aankomen?

Je hebt meer koolhydraten gegeten – Je kunt makkelijk 2 kilo aankomen in 1 week of zelfs 2 kilo aankomen in 1 dag als je meer koolhydraten hebt gegeten dan normaal. Dit geldt met name voor vrouwen die een koolhydraatarm of een koolhydraatbeperkt dieet volgen.

Dat betekent niet dat koolhydraten slecht voor je zijn en zorgen voor veel vetopbouw. Dat is namelijk niet zo. Maar koolhydraten zorgen er wel voor dat je meer vocht vasthoudt. Daardoor geeft de weegschaal een hoger getal aan en zie je er misschien ook wat voller uit.

Als je de komende dagen wat minder koolhydraten eet, ben je dat vocht en die kilo’s zo weer kwijt. Waar Zitten Veel Calorieën In Tijdelijk met 50 EUR korting.

Hoe kom ik het snelst aan gewicht?

Meer calorieën eten dan je verbrandt – Het is een open deur: wil je gezond aankomen in gewicht, zul je meer calorieën moeten eten. Het belangrijkste wat je kan doen om aan te komen is meer calorieën eten dan je lichaam nodig heeft. Een calorie overschot is nodig.

 • Zonder dat kom je niet aan;
 • Je kan je caloriebehoefte (onderhoudsniveau) benaderen door je eigen lichaamsgewicht te vermenigvuldigen met 30;
 • Als je langzaam en gestaag in gewicht wilt aankomen, richt je dan op 300-500 calorieën boven je onderhoudsniveau eten;

Als je snel in gewicht wilt aankomen, richt je dan op ongeveer 700-1000 calorieën boven je onderhoudsniveau. Bedenk dat rekenregels voor caloriebehoefte slechts een schattig opleveren. Jouw behoeftes kunnen met een paar honderd calorieën afwijken, naar boven of naar beneden.

See also:  Wat Valt Er Onder Rood Vlees?

Je hoeft niet voor de rest van je leven calorieën te tellen maar het helpt om het de eerste paar dagen/weken te doen om een gevoel te krijgen van hoeveel calorieën je eet. Conclusie: Je moet meer calorieën eten dan je lichaam verbrandt om in gewicht aan te komen.

Richt je op 300-500 calorieën boven je onderhoudsniveau, of 700-1000 calorieën als je snel wilt aankomen.

Hoeveel kcal zit er in een banaan?

In 1 grote (165 gram) banaan zit:

 • 152 kcal energie
 • 0,5 gram vet
 • 0,2 gram verzadigd vet
 • 33 gram koolhydraten
 • 25,6 gram suikers
 • 3,1 gram vezels
 • 1,8 gram eiwit
 • 0 gram zout

Hoe kom je aan 4000 kcal per dag?

Om zo’n flinke vent als Schwarzenegger te worden, moet je een hoop naar binnen werken. 4000 calorieën aan eten, om precies te zijn. Arnold baseerde zijn dieet namelijk op de volgende 4 principes: Eet regelmatig: 5-6 keer per dag. Eet veel eiwitrijk: 4000 calorieën en 250 gram eiwit per dag.

Hoeveel calorieën zitten er in een boterham?

1 bolletje (40 gram) boterham, wit bevat: –

Energie 99 kcal
Vet 0,6 g
– waarvan verzadigd 0,1 g
Koolhydraten 19,1 g
– waarvan suikers 0,9 g
Vezels 1 g
Eiwit 3,6 g
Zout 0,42 g

Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen? Vul dan de caloriechecker onderaan deze pagina in.

Wat is een caloriebom?

We kennen allemaal wel de ongezonde caloriebommen in de winkel. Vaak de producten die wij het lekkerste vinden als ijs en koekjes. Maar niet alleen ongezonde producten kunnen veel calorieën bevatten ook gezonde producten als vette vis en avocado’s bevatten van nature veel calorieën.

In de gevallen van gezonde producten bevatten de producten ook voldoende vitamine, mineralen, spoorelementen, vetzuren of vezels. Hierdoor is het zeker van belang deze producten te blijven gebruiken. Als misschien wel derde categorie kunnen we de stiekeme caloriebommen toevoegen.

Dit zijn gezonde (of relatief gezonde) producten die ongemerkt veel calorieën bevatten waar prima gezondere alternatieven voor zijn. Feta en witte kaas is een van de beste voorbeelden van stiekeme caloriebommen en gezondere alternatieven. In principe is feta gewoon witte kaas, met het verschil dat feta in potjes met olie en kruiden zit.

Deze olie maakt dat in een potje feta al gauw 1500 calorieën zitten. Als we dat vergelijken met een blok witte kaas van 200 gram die “slechts” 500 calorieën bevat is dit natuurlijk een enorm verschil. Qua smaak is het verschil lang niet zo groot.

Bij blikjes vis zien we hetzelfde verschijnsel. Vis in olie is veel calorierijker dan dezelfde vis in water. Het smaakverschil is hierbij wel groter dan in het geval van witte kaas. De volgende stiekeme caloriebommen vinden we in het schap van de ontbijtgranen.

Cruesli bijvoorbeeld, ziet er heel gezond uit met veel noten, vruchten en granen, maar het krokante laagje wordt gecreëerd door het toevoegen van suikers (dit kan ook in de vorm van honing of dadelsiroop).

See also:  Waarom Moeten We Minder Vlees Eten?

Ook bijvoorbeeld cornflakes wordt krokant gemaakt door veel suiker toe te voegen. Als alternatief kan je denken aan gepofte tarwe, havermout of een muesli en hier verse vruchten of een handje noten aan toevoegen. Wanneer je opzoek bent naar een muesli let dan vooral op toegevoegde suikers (alles wat eindigt op -ose, zoals dextrose of fructose betekent suiker) en op het toevoegen van vetten als kokosvet of verhard palmvet.

Daarnaast kan je altijd bij de voedingswaarde de calorieën met elkaar vergelijken. Noten zijn gezond en een variatie aan noten is belangrijk, maar noten bevatten natuurlijk veel calorieën. Toch zit er ook in noten een grote verscheidenheid aan calorieën.

Zo bevat 100 gram amandelen zo’n 615 calorieën terwijl macadamianoten per 100 gram 750 calorieën bevatten. Blijf echter wel variëren in je notenkeuze. Elke noot heeft weer andere gezondheidsvoordelen. Grappig genoeg, wanneer je deze notenvariatie in een bakje koopt zit er vaak weer olie aan toegevoegd.

Misschien is de laatste niet zo stiekem, namelijk cappuccino of latte macchiato. Deze koffies worden gemaakt met volle melk en bevatten zo enorm veel calorieën. In sommige gevallen wordt er zelfs suiker of siroop aan toegevoegd wat de calorieën nog verder verhoogd.

Zo bevat een klein kopje (125 ml) cappuccino ongeveer 62 calorieën. Een latte macchiato is vaak iets groter, 250 ml en bevat zo minimaal 128 calorieën. Reken maar uit hoeveel burpees jij de volgende keer bij het koffiezetapparaat moet maken voordat je een kopje cappuccino mag drinken.

Welk fruit heeft meeste calorieën?

In welk fruit zitten de meeste calorieën? – Elke dag fruit eten is goed voor je! Dat weet bijna iedereen. In fruit zitten namelijk belangrijke vitamines, mineralen en vezels die ons helpen gezond te blijven. Maar wat veel mensen niet weten is dat er in sommige fruitsoorten best wel veel calorieën zitten. Bekijk de top 5 hieronder en ontdek welk fruit je beter niet kunt eten als je af wilt vallen:  Top 5 fruitsoorten met meeste calorieën:

  Fruit Calorieen per 100 gram
1. Kokosnoot 335 calorieen
2. Avocado 160 calorieen
3. Banaan 89 calorieen
4. Witte druiven 75 calorieen
5. Ananas 70 calorieen

Let op: het gaat hier wel om een gemiddeld aantal calorieën. Per fruitsoorten zijn er bepaalde rassen die net iets meer of minder calorieën kunnen bevatten. Zoals je kunt zien in het bovenstaande overzicht bevatten een kokosnoot en avocado van alle fruitsoorten de meeste calorieën. Geloof het of niet, maar kokosnoot bevat dus meer calorieën dan een Mars  of een frikandel.

Waar kom je het meest van aan?

De 10 gezonde voedingsmiddelen om snel aan te komen Het grootste deel van het dieet bestaat uit hele voedingsmiddelen die rijk zijn aan calorieën en voedingsstoffen, zoals rijst, noten, notenpasta, rood vlees, zalm, gedroogd fruit, avocado’s, gezonde granen, hele eieren en volle zuivelproducten.