Wanneer Kun Je Het Beste Fruit Eten?

Wanneer Kun Je Het Beste Fruit Eten

Volgens de algemene voedingsaanbevelingen eet je best 2 stukken of 250 g fruit per dag. Er zijn voldoende momenten tijdens de dag waarop je fruit kan inschakelen: bij het ontbijt, als tussendoortje, bij de lunch of bij het avondmaal. Toch gaan er heel wat theorieën rond over wanneer je nu best wel of niet fruit eet.

Is het goed om fruit in de avond te eten?

Stofwisseling – Met fruit of een schaaltje yoghurt ‘s avonds is niets mis. Sterker nog: je stofwisseling werkt beter wanneer je om de paar uur iets eet. Zorg er alleen voor dat je gezonde tussendoortjes in huis hebt, zodat je niet gedachteloos ongezonde dingen als koek, chocolade, chips en toastjes met brie naar binnen propt.

Welk fruit s morgens eten?

Zuurtegraad – Bananen lijken het meest ideale fruit om ‘s ochtends in je haast even snel te pakken en te eten. Maar als je wat verder kijkt dan de punten hierboven, leer je dat als je ze apart (zonder iets anders) eet, ze eigenlijk niet zo’n beste optie zijn.

  1. Ze bestaan namelijk voor 25% uit suiker en bevatten redelijk wat zuur;
  2. Zonder je bananen ontbijt uit te balanceren met gezonde vetten, winnen de nadelen – de pieken in je bloedsuikerspiegel en een verhoogd zuur level-, het van de gezondheidsvoordelen;

Waarom is de zuurtegraad van de banaan nou iets om rekening mee te houden? Omdat bananen zuur bevatten, zorgen ze ervoor dat je het niet zal redden tot de lunch. Ze geven je in de ochtend een flinke boost, maar daarna voel je je moe en hongerig. Klinkt dit bekend? Dit is namelijk hetzelfde gevoel dat je krijgt na een sugar-rush.

  • Ze zeggen niet voor niks dat bananen de snoepjes van de natuur zijn;
  • Wanneer je suiker –in welke vorm dan ook- eet, start het een fermentatieproces in je lichaam;
  • Eenzelfde soort proces als bij het maken van bier en wijn;
See also:  Waarom Brood Twee Keer Rijzen?

De suikers veranderen hierdoor in zuur en alcohol en dit verstopt je spijsverteringsstelsel. Als je je energiek wil voelen, op de lijn wilt letten en cravings wilt voorkomen, kun je het best je bananen niet “los” eten en nooit na een maaltijd. Het zal je bloedsuikerspiegel doen pieken en stoomt je klaar voor cravings, vermoeidheid, gewichtstoename en meer.

Wat moet je niet eten als ontbijt?

Wat is het beste om te eten in de avond?

Wat als ik ‘s avonds trek krijg? – Krijg je ‘s avonds trek, dan kun je gerust wat eten. Kies bijvoorbeeld voor wat fruit of snackgroente, een handje ongezouten noten of smeer een boterham met mager beleg. Bewaar ongezonde snacks, frisdrank, sap en alcohol voor speciale momenten.