Wanneer Verbrand Je Calorieën?

Wanneer Verbrand Je Calorieën
Net als de energie die je lichaam binnenkomt via voeding, wordt ook de energie die je lichaam verbruikt uitgedrukt in calorieën. Het verbruiken of verbranden van calorieën is een continu proces. Je verbruikt niet alleen energie door te sporten. Ook als je slaapt, afwast of trap loopt, verbruik je calorieën.

  • Hoeveel calorieën je verbruikt hangt onder andere af van je gewicht, je leeftijd, je geslacht en hoe actief je bent;
  • Dat is voor de een dus wat meer dan voor de ander;
  • Of je voldoende calorieën binnenkrijgt en verbruikt kun je bekijken door jezelf regelmatig te wegen;

Krijg je evenveel calorieën binnen als dat je verbruikt, dan blijf je op gewicht. Krijg je meer calorieën binnen dan dat je verbruikt, dan kom je aan. En verbruik je meer calorieën dan je dat je binnenkrijgt, dan val je af. Vandaar dat we voor gewichtsverlies aanraden om, naast een verantwoord dieet, elke dag 60 minuten flink te bewegen.

Hoeveel calorieën verbrand je als je niets doet?

Hoeveel Calorieën Moet je Verbranden om 1 Kilo Af te Vallen?

Letterlijk niks doen – Het wordt steeds beter, je verbrand zelfs calorieën door letterlijk niks te doen. Slapen moet iedereen en de een wat meer dan de ander. Komt het nu even mooi uit dat ik heel goed kan uitslapen. Hoeveel je hier verbrand verschilt per persoon, het hangt namelijk af van je gewicht.

Vermenigvuldig je gewicht met 0,9 en je weet hoeveel jij tijdens jouw nachtrust verbrand. Het zijn misschien niet de hoogste getallen die je verbrandt, maar het laat wel zien dat je met niks doen ook calorieën verbrand.

See also:  Waar Komt Nederlands Vlees Vandaan?

Je hoeft niet iedere dag in de sportschool te staan, maar ben jij toch een echte sporter, lees dan vooral dit artikel: Zo krijg jij ook tijdens deze koude, donkere dagen motivatie om te sporten.

Wat te doen om buikvet te verliezen?

Hoeveel calorieën verbrand je per uur in rust?

De exacte verhouding hangt af van allerlei factoren, onder andere je leeftijd, lichaamssamenstelling, lengte en je ritme. Oudere mensen hebben een lager rustmetabolisme dan jongeren, langere mensen een hoger rustmetabolisme dan kortere. Makkelijk uitrekenen hoeveel calorieën je in rust verbrandt, gaat dus niet.