Wat Is Brisket Vlees?

Wat Is Brisket Vlees

Wat is brisket? – Brisket is de borst van een rund. Het vlees bevat nogal veel pezen, hierdoor is het vrij taai. Het vlees is dan ook perfect voor slow cooking (lange tijd garen op lage temperatuur), daar wordt het heerlijk mals van! Je moet er wel even de tijd voor nemen, want met slow cooking bedoelen we ook écht slow: bereiding van brisket kan wel een hele dag duren.

Toch is het een échte aanrader. Steek er wat tijd in en dan heb je iets heel spectaculairs. Het vlees is te verdelen in de point en de flat. De point bevat veel vet en veel smaak. De flat is daarentegen mager en bevat minder vet.

Brisket is in Nederland moeilijk te verkrijgen, omdat de stukken vlees in Nederland anders worden verdeeld. Vaak kan je het wel bestellen bij de slager of online.

Wat voor vlees voor brisket?

Recept Wat Is Brisket Vlees Wat is brisket? Brisket is een deel van de runderborst die bestaat uit twee spieren de magere ‘flat’ en de vettere ‘point’. Het is een Amerikaanse klassieker die – met dank aan de barbecuewedstrijden – in Europa steeds bekender wordt. Brisket maken is niet veel werk, je hebt er vooral geduld voor nodig. De exacte bereidingstijd is lastig in te schatten en is afhankelijk van de dikte en het vetpercentage van het vlees.

Waar koop ik brisket?

Brisket kopen bij www. aalvink. nl – Online een heerlijke brisket kopen is heel eenvoudig. Kies het gewenste aantal en gewicht van het vlees. Voeg het toe aan uw winkelmandje en reken online af. Op de dag van klaarmaken en verzenden word het ook bezorgd. Binnenkort ons eigen Youtube kanaal met recepten, tips en nieuwtjes.