Wat Is Een Tomahawk Steak?

Wat Is Een Tomahawk Steak
De Tomahawk steak is het geportioneerde deel van de laatste zes ribben van het rib rack. Het rib rack bevindt zich aan de voorzijde van de rug. De voorzijde van het rund is minder gespierd, waardoor het vlees fijn is van draad en het een zachte structuur heeft.

  • De Tomahawk steak is met zijn lange uitstekende bot niet alleen een eyecatcher, maar door de goede verhouding tussen vet en vlees vol van smaak en heerlijk mals;
  • Onze Tomahawk steak wordt in onze eigen uitbeenderij gesneden van prachtige grasgevoerde ierse runderen;

Deze dieren leven vrijwel het gehele jaar buiten in de wei en eten voornamelijk wat de natuur ze te bieden heeft. Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, antibiotica of andere hormonen. In het uitzonderlijke geval dat dieren toch medicatie nodig hebben dan gebeurd dit alleen op voorschrijven van een veearts.

Wat is het verschil tussen een côte de boeuf en Tomahawk?

Beschrijving – Aberdeen Angus Tomahawk steak is minimaal 4 weken dry-aged. in de speciale dry-aged vitrine in de winkel. Een tomahawk steak is eigenlijk de rib-eye maar dan met het lange rib been er nog in. Een rib-eye is ovaal van vorm, met veel en duidelijke vetmarmering, inclusief het zgn “vet-oog”, diepgelegen vet.

De rib-eye zit in het verlengde van de entrecote, van rib 5 tot en met rib 10. De rib-eye van het rund heeft iets meer smaak dan de runderentrecote, door het relatief hogere vetpercentage. De verschillen zijn: Tomahawk steak: rib-eye waar het hele rib been nog aan zit.

De minimale lengte van het rib been is 12 centimeter. Côte de Boeuf (ook wel: prime rib)  is de rib-eye met een klein deel van het rib been er nog aan gelaten.