Wat Is Fruit En Wat Is Groente?

Wat Is Fruit En Wat Is Groente
Botanisch verschil tussen groenten en fruit – Vruchten zijn de plantendelen die het zaad omringen. Zij zijn gegroeid uit het vruchtbeginsel of vanuit de basis van de bloem. Alle andere eetbare plantendelen zoals stengels, wortels en bladeren worden aangeduid als groenten.

  1. Op deze botanische definitie bestaan echter uitzonderingen;
  2. Tomaten worden meestal als groenten beschouwd terwijl ze plantkundige bekeken duidelijk vruchten zijn;
  3. Andere uitzonderingen zijn paprika’s, doperwten, komkommers, aubergines en maïskorrels;

Ondanks het feit dat zij anatomisch vruchten zijn, noemen we ze toch groenten. Omgekeerd behoren meloenen tot de plantenfamilie van de komkommerachtigen maar worden ze tot de fruitsoorten gerekend.

Wat valt allemaal onder fruit?

Is de tomaat een groente of fruit?

Is tomaat fruit? – Het antwoord op de vraag ‘is tomaat fruit?’ hangt dus af van welke definitie je voor groenten en fruit gebruikt. Plantkundig gezien is tomaat fruit, tuinbouwkundig gezien is het een groente. Over het algemeen rekenen we tomaat tot de groenten, omdat we deze vrucht vaak eten als groente. .

Is courgette groente of fruit?

Vruchtgroenten zijn groenten waarvan, in tegenstelling tot de meeste andere groenten, de vruchten worden gegeten. De bekendste en meest gegeten soorten zijn tomaten, aubergines, courgetten, komkommers, paprika’s en pompoenen.