Wat Is Gezonder Brood Of Crackers?

Wat Is Gezonder Brood Of Crackers
Het zijn niet enkel calorieën die tellen – Het lijkt eenvoudig: een cracker bevat gemiddeld 30 à 40 calorieën, een boterham 80. Leve de cracker voor een slanke lijn! Helaas zit het toch niet helemaal zo in elkaar. Want voor die ene boterham, eet je al sneller 2 crackers.

Wat kun je beter eten crackers of brood?

Veel mensen vervangen brood door crackers of rijstwafels als ze willen afvallen. Maar je kunt beter gewoon volkorenbrood eten, aldus het Voedingscentrum. Brood bevat namelijk belangrijke voedingsstoffen die niet of veel minder in crackers en rijstwafels zitten.

Hoeveel crackers ipv brood?

Is brood gezond?

Calorieën – Een knäckebrödje bevat rond de 40 kilocalorieën. In een snee brood zitten er ongeveer twee keer zo veel. Dat klinkt dus superslank, zo’n cracker. Maar meestal eet je twee crackers in plaats van één boterham en dan zit je aan een gelijke hoeveelheid calorieën.

  1. De hoeveelheid energie verschilt trouwens per type cracker of knäckebröd;
  2. Bekijk het etiket om te weten hoeveel calorieën er precies in jouw crackers zitten;
  3. Een mogelijke valkuil voor lijners is het beleg;

Op twee crackers gebruik je al gauw meer kaas , jam of vleeswaren dan je op één boterham zou doen. Zo kan een lunch die uit twee stuks knäckebröd met beleg bestaat toch calorierijker uitpakken dan een belegde boterham.