Wat Is Groente En Fruit?

Wat Is Groente En Fruit
Wat is groente? – Groente is het eetbare gedeelte van een plant; een plant die de mens als voedsel dient? Nee. Hoewel het logisch klinkt, is die definitie veel te breed. In het dagelijks taalgebruik is een groente het eetbare gedeelte van een plant dat niet:

  • Een zaad is (zoals bijvoorbeeld graan);
  • Een fruit is (zie voor meer informatie ons artikel Wat is het verschil tussen groente en fruit? );
  • Een kruid is.

(Overigens is er geen verschil in betekenis tussen de woorden groenten en groentes. Dat is simpelweg een kwestie van persoonlijke voorkeur. Op GroenteGroente. nl schrijven we het meervoud van groente vaak met een –s. ) Wat is dan wel groente? Zie voor het volledige overzicht van de soorten die we op GroenteGroente. nl bespreken de lijst aan het begin van dit artikel.

Is een tomaat groente of fruit?

Is tomaat fruit? – Het antwoord op de vraag ‘is tomaat fruit?’ hangt dus af van welke definitie je voor groenten en fruit gebruikt. Plantkundig gezien is tomaat fruit, tuinbouwkundig gezien is het een groente. Over het algemeen rekenen we tomaat tot de groenten, omdat we deze vrucht vaak eten als groente. .

Is een courgette een groente of fruit?

Vruchtgroenten zijn groenten waarvan, in tegenstelling tot de meeste andere groenten, de vruchten worden gegeten. De bekendste en meest gegeten soorten zijn tomaten, aubergines, courgetten, komkommers, paprika’s en pompoenen.

Is ananas een groente of fruit?

Het lijkt op een vrucht, maar dat is het niet Sommige fruitsoorten zien eruit als een vrucht, maar zijn dat volgens de plantkunde niet. Dit geldt bijvoorbeeld voor aardbeien, vijgen en ananas. Dat noemen we schijnvruchten. Om te weten wat een schijnvrucht is, moeten we eerst vaststellen wat een ‘echte’ vrucht precies is.