Wat Is Keto Brood?

Wat Is Keto Brood
Wat is keto brood? – Wat Is keto brood eigenlijk precies? Het grootste verschil zit in de koolhydraten. Keto broden zijn een goed alternatief voor brood. Maar ze zijn wel net even iets anders dan gewoon brood. Dat komt doordat ze minder luchtig zijn en wat steviger van structuur.

Wat voor brood kan ik eten bij keto dieet?

Welk brood bij keto dieet? – Ondanks dat je normaal brood moet verbannen tijdens het dieet, mag je tijdens het ketodieet wel koolhydraatarme broden en crackers van Novashops eten!.

Wat houdt het keto dieet in?

‘Keto’ staat voor Ketogeen dieet, een extreme vorm van het koolhydraatarme dieet. Het komt er in het kort op neer dat je hierbij grote hoeveelheden vetten, een bescheiden hoeveelheid eiwitten en zeer weinig koolhydraten eet.

Is koolhydraatarm brood bij keto dieet?

Vrijwel elke supermarkt en bakker verkoopt tegenwoordig koolhydraatarm brood of crackers. De vraag is, of en hoe koolhydraatarm brood en crackers passen in een gezonde koolhydraatarme/keto aanpak. Wanneer is iets koolhydraatarm? Laten we eerst kijken wat het precies zegt, wanneer op een product ‘koolhydraatarm’ staat.

Officieel mag een product het label ‘koolhydraatarm’ krijgen, wanneer er 30% minder koolhydraten in zit dan normaal. Voor brood betekent dat dus geen 15 gram koolhydraten per snee, maar maximaal rond de 10 gram koolhydraten.

Nog steeds veel te veel dus, voor in een gezonde koolhydraatarme/keto aanpak. Wat zit er in koolhydraatarm brood? De ingrediënten verschillen in de basis meestal niet van die van normaal brood, alleen zijn de verhoudingen anders. Het brood bevat dus meestal tarwe-, haver-, of bijvoorbeeld speltmeel, en gluten.

 1. Dit zijn producten die ontstekingen, eczeem of maag- en darmklachten kunnen veroorzaken;
 2. Klachten die juist vaak verminderen of verdwijnen na het stoppen met brood en die direct terug kunnen komen als je weer begint;

Past vers koolhydraatarm brood in je menu? Koolhydraatarm vers brood (of crackers) van de bakker of supermarkt  past nooit in een gezonde koolhydraatarme/keto aanpak. Simpelweg omdat het te veel koolhydraten bevat voor je menu van maximaal 25 gram koolhydraten per dag.

 1. Die koolhydraten haal je vooral uit pure verse voeding;
 2. Je zult ook zien, dat naarmate je langer op deze gezonde manier eet, de behoefte aan brood steeds minder wordt;
 3. Welke soorten brood en crackers passen wel in je menu? DE EERSTE 8 WEKEN In deze weken volg je de startgidsen;
See also:  Wat Is Pluots Fruit?

Je kunt de snelle zaden/pitten-crackers eten uit de STARTGIDS of lijnzaadcrackers. Deze zijn ook kant-en-klaar te koop. Drink altijd wat meer water erbij als je lijnzaadcrackers eet, om obstipatie te voorkomen. Eet je wel (ander) brood of crackers in de eerste 8 weken dan kom je mogelijk niet goed in een vetverbranding en/of haal je je doelen niet.

Een uitzondering is mijn ‘stokbrood’ volgens dit recept hier op de site. Je kunt daar wel af en toe een broodje van eten. Qua koolhydraten kunnen de Low Carb lijnzaadcrackers van Leev ook, maar pas op want hier zit wel gluten en wat speltmeel in.

Met name van gluten kun je klachten terugkrijgen. Ik zou dit de eerste 8 weken zeker willen afraden. Kijk daarna wat het doet met je lijf en of je blijft afvallen. NA ACHT WEKEN Na de eerste 8 weken, kun je eventueel af en toe zelfgebakken brood (van noten/zaden) eten.

 1. Je vindt  ook recepten voor brood en broodjes van noten en zaden, in de ONTBIJT&LUNCHSPECIAL;
 2. Of gebruik  één van de kant-en-klaar mixen van Adam’s brood;
 3. Misschien vind je ander brood, of andere crackers (bijvoorbeeld online) die ook met mate passen in je menu (zoals de slankelijntje broodjes van marktbakker ‘t Stoepje 2,4 gr/stuk);

Houd maximaal zo’n 3 gram koolhydraten per snee of cracker aan en let op wat het met je doet. VOOR WIE NIET?   Vallen je resultaten tegen, wil je nog veel afvallen, of blijven je bloedsuikers aan de hoge kant? Dan is geen enkel koolhydraatarm brood geschikt, dus ook niet zelfgebakken.

 1. Word je snel moe en hongerig na het eten van een bepaald product? Dan is het voor jou geen goed idee;
 2. Laat deze producten dan voorlopig uit je menu weg en probeer het eventueel na een paar maanden nog eens;
See also:  Welke Chips Heeft De Minste Calorieën?

WEER KLACHTEN? Merk je dat je weer klachten krijgt, zoals opgeblazen gevoel, maag- of darmklachten, eczeem, hoofdpijn, of andere klachten? Klachten die weg waren sinds je gezond koolhydraatarm/keto ging eten? Dan zijn dit soort producten gewoon niet geschikt voor jouw lijf.

Dat heeft meestal te maken met tarwe, gluten, haver en dergelijk in deze producten. PAS OP: dit is voedsel met een hoge ‘dooreetfactor’. Denk er ook aan dat dit soort voedsel vaak moeilijk te weerstaan is.

Eén sneetje brood worden er al snel twee, of drie. Of nog maar een cracker. Voor velen van ons is het om die reden een slecht idee om dit soort producten in huis te halen of te gaan bakken! Wat je ook gaat doen, onthoud goed: de basis van een gezond koolhydraatarm/keto menu is altijd puur en vers écht eten.

Wat mag je wel en niet eten met een keto dieet?

Wat mag je eten binnen een ketogeen dieet? – Wat Is Keto Brood.

Is keto brood gezond?

Conclusie – Het klopt dat er minder koolhydraten zitten in koolhydraatarm brood. Het bevat echter vaak meer calorieën en vet dan gewoon brood en dit wordt door menig consument over het hoofd gezien. Dit wil niet zeggen dat alle vetten ongezond zijn en dat je bij afvallen alleen op de calorieën moet letten.

In vele bekende diëten ligt echter de nadruk op koolhydraatarm (waarin vaak geen onderscheid wordt gemaakt in de bron van de verschillende koolhydraten). Voedingsproducenten spelen hier natuurlijk maar al te graag op in, waardoor koolhydraatarm brood steeds breder verkrijgbaar is.

Zelf ben ik van mening dat we in Nederland nog steeds veel te veel graanproducten (tarwe) en veel te weinig andere bronnen van koolhydraten consumeren. Het zou beter zijn als we de snelle koolhydraten in al onze frisdranken, koekjes, snoep, chips en chocolade laten staan.

See also:  Hoe Lang Vlees Ontdooien In Koelkast?

Hoe slecht is het keto dieet?

Is het ketogeen dieet gezond? – Net als andere diëten om af te vallen, kan het ketogeen dieet helpen gewicht te verliezen. Bij gezonde volwassenen lijkt ketose op de korte termijn geen grote gezondheidsrisico’s met zich mee te brengen. Maar de effecten van het ketogeen dieet op gewicht en gezondheid op de lange termijn zijn onbekend.

 1. Het ketogeen dieet is lastig vol te houden doordat je zo weinig koolhydraten mag eten;
 2. Koolhydraten zitten in veel gezonde producten;
 3. Denk aan fruit en volkorenproducten zoals volkorenbrood, volkorenpasta, zilvervliesrijst en volkoren couscous;

Omdat je koolhydraatrijke producten laat staan heb je een grotere kans op tekorten van bepaalde B-vitamines, vezels en jodium. En je mist de positieve effecten op je gezondheid van sommige koolhydraatrijke producten. Zo verlagen volkorenproducten bijvoorbeeld de kans op hartziekten en beroerte.

Welk fruit mag je niet eten bij keto dieet?

Beste keto fruit –

Fruitsoort Koolhydraten per 100 gram
Avocado 1,5
Abrikoos 5
Aardbei 6,5
Watermeloen 8
Nectarine 8
Bramen 8,5
Perzik 8,7
Pruimen 11
Frambozen 12
Kersen 12
Ananas 13
Mandarijnen 13
Appel 14
Sinaasappel 14

Een goede vuistregel is om fruitsoorten met meer dan 15 gram koolhydraten per 100 gram te vermijden. Voorbeelden hiervan zijn bananen, passievrucht, dadels, rozijnen etc. Koop je fruit ook altijd vers of ingevroren, maar nooit in blik of gedroogd. Ook vruchtensappen worden afgeraden tijdens het keto dieet. Alhoewel een vruchtensap een gezond imago heeft, is dit niet verstandig.

Waar kan ik koolhydraatarm brood kopen?

Waar kan ik keto producten kopen?

Tijdens een ketogeen dieet eet je amper koolhydraten, waardoor je lichaam zijn energie vooral uit vetten haalt. Omdat je koolhydraatrijke producten door eiwitten en vetten vervangt, heb je langer een verzadigd gevoel en schommelt je bloedsuikerspiegel minder.