Wat Is Lekker Met Hummus Op Brood?

Wat Is Lekker Met Hummus Op Brood
Hummus is een ontzettend populair gerecht in het Midden Oosten. Het bestaat uit een mengsel van  kikkererwten met tahin (gemalen sesamzaad), olijfolie, citroensap en knoflook. Hummus is niet alleen heel lekker, maar ook veelzijdig. Het zit vol met voedingsstoffen en het wordt in verband gebracht met allerlei indrukwekkende gunstige effecten op de gezondheid ( 1 ). Een portie van 100 gram bevat ( 2 ):

 • Calorieën : 166
 • Vetten:  9,6 gram
 • Eiwitten:  7,9 gram
 • Koolhydraten:  14,3 gram
 • Vezels:  6,0 gram
 • Mangaan:  39% van de ADH
 • Koper:  26% van de ADH
 • Folaat:  21% van de ADH
 • Magnesium:  18% van de ADH
 • Fosfor:  18% van de ADH
 • IJzer:  14% van de ADH
 • Zink:  12% van de ADH
 • Thiamine:  12% van de ADH
 • Vitamine B6:  10% van de ADH
 • Kalium: 7% van de ADH

Hummus is met 7,9 gram eiwit per portie een goede bron van plantaardige eiwitten. Daardoor is het een uitstekende optie voor mensen die veganistisch eten, want voor een optimale groei, goede immuunfunctie en een optimaal herstelvermogen is voldoende eiwit nodig. Bovendien bevat hummus ijzer, folaat, fosfor en B-vitamines, nutriënten die allemaal van belang zijn voor vegetariërs en veganisten, omdat die anders kans lopen om via hun voeding niet genoeg binnen te krijgen.

Hier volgen 8 wetenschappelijk bewezen voordelen van hummus. Ontzettend voedzaam en bomvol met plantaardige eiwitten Hummus eten is goed voor je, want het bevat een hele reeks aan vitamines en mineralen.

Kortom: Hummus bevat een breed scala aan vitamines en mineralen. Het is daarnaast een prima bron van plantaardige eiwitten, waardoor het een voedzame keuze is voor veganisten en vegetariërs. Rijk aan ingrediënten die ontsteking kunnen remmen Om zichzelf tegen infecties, ziekte of verwonding te verweren zorgt je lichaam voor ontstekingsreacties.

Soms duurt een ontsteking echter langer dan nodig; dan wordt het ‘chronische ontsteking’ genoemd en dit hangt samen met allerlei ernstige gezondheidsproblemen ( 3 ). Hummus zit bomvol gezonde ingrediënten die ontstekingsremmend kunnen werken.

Olijfolie is er een van; dat is rijk aan krachtige ontstekingsremmende antioxidanten. Vooral extra vergine olijfolie bevat het antioxidant oleocanthal, waarvan men denkt dat het gelijksoortige ontstekingsremmende eigenschappen heeft als veelgebruikte ontstekingsremmende medicijnen ( 4 ,  5 ,  6 ).

 1. Op dezelfde manier kan sesamzaad in tahin bijdragen aan verlaging van ontstekingsmarkers in het lichaam, zoals IL-6 en CRP, die verhoogd zijn bij ziektes als artritis ( 7 ,  8 );
 2. Bovendien is uit vele onderzoeken gebleken dat ook het eten van veel peulvruchten zoals kikkererwten bijdraagt aan verlaging van ontstekingsmarkers in het bloed ( 9 ,  10 ,  11 ,  12 );

Kortom: Hummus bevat kikkererwten, olijfolie en sesamzaad (tahin); ingrediënten waarvan bekend is dat ze ontstekingsremmend werken. Vezelrijk – g oed voor de spijsvertering en voor de goede darmbacteriën Hummus is een goede bron van voedingsvezels, die bijdragen aan een goede spijsvertering.

Het bevat 6 gram voedingsvezels per 100 gram, wat gelijk staat aan 24% van de aanbevolen dagelijkse behoefte aan vezels voor vrouwen en 16% voor mannen ( 13 ). Dankzij de hoge vezelinhoud kan hummus zorgen voor een regelmatige stoelgang.

Dat komt doordat vezels de stoelgang vergemakkelijken door de ontlasting zowel te verzachten als stevigheid te geven ( 14 ). En ook heel belangrijk: vezels zijn tevens voeding voor de goede darmbacteriën. Een studie wees uit dat het drie weken lang toevoegen van 200 gram kikkererwten (of een bepaald stofje uit kikkererwten, raffinose) per dag aan het dieet de groei van gunstige bacteriën – zoals Bifidobacteriën – bevorderde terwijl de groei van schadelijke bacteriën werd geremd ( 15 ).

 1. Vezels uit hummus worden door de darmbacteriën voornamelijk omgezet in het korteketenvetzuur butyraat;
 2. Naast het voeden van de darmwandcellen heeft dit vetzuur nog vele andere indrukwekkende gunstige effecten ( 15 );

Uit laboratoriumstudies blijkt dat de productie van butyraat samenhangt met een lager risico op dikkedarmkanker en andere gezondheidsproblemen ( 16 ,  17 ). Kortom:  Hummus is een zeer goede bron van vezels, wat de stoelgang ten goede kan komen. Bovendien kunnen vezels zorgen voor toename van gezonde darmbacteriën, die vezels omzetten in butyraat – een vorm van vetzuur die als voeding kan dienen voor de cellen in de darmen.

Lage glycemische index – kan dus bijdragen aan gezond bloedsuikerniveau Hummus heeft verschillende eigenschappen die kunnen bijdragen aan een stabiele bloedsuikerspiegel. Ten eerste bestaat hummus voornamelijk uit kikkererwten, die een lage glycemische index (GI) hebben.

De GI is een schaal die het vermogen meet van voedingsmiddelen om het bloedsuikerniveau te verhogen. Voeding met een hoge GI wordt makkelijk verteerd en daarna opgenomen, waardoor scherpe pieken en dalen ontstaan in de bloedsuikerwaardes. Omgekeerd wordt voeding met een lage GI langzaam verteerd en opgenomen, wat zorgt voor een langzamere en meer evenwichtige verhoging en verlaging van de bloedsuikerspiegel.

 • Hummus is daarnaast ook een goede bron van oplosbare vezels en gezonde vetten;
 • Oplosbare vezels mengen zich in de darmen met water, zodat er een gelei-achtige substantie ontstaat die kan voorkomen dat je bloedsuiker gaat pieken, doordat de suiker langzamer wordt opgenomen in het bloed ( 18 );

Vetten zorgen er ook voor dat de opname van koolhydraten uit de darmen wordt geremd, wat ook weer leidt tot een langzamere en meer gelijkmatige afgifte van suiker aan het bloed ( 19 ). Kortom: Hummus heeft een lage GI, waardoor het zorgt voor een langzame afgifte van suiker aan het bloed.

Dit wordt nog versterkt door de werking van de oplosbare vezels en vetten die erin zitten. Bevat ingrediënten die gezond zijn voor het hart Hartziektes zijn verantwoordelijk voor 1 op de 4 doden ter wereld ( 20 ).

Hummus bevat verscheidene ingrediënten die kunnen zorgen voor een afname van de risicofactoren op een hartziekte. In een 5 weken durende studie kregen 47 gezonde volwassenen een dieet met toegevoegde kikkererwten, of een dieet met toegevoegde tarwe. Na de studie bleek dat degenen die extra kikkererwten hadden gegeten 4,6% minder ‘slecht’ LDL-cholesterol hadden dan mensen die extra tarwe hadden gegeten ( 21 ).

Bovendien bleek uit een overzichtsstudie van 10 onderzoeken met 268 mensen dat een dieet met veel peulvruchten zoals kikkererwten het ‘slechte’ LDL- cholesterol met gemiddeld 5% verlaagde ( 22 ). Nog afgezien van de kikkererwten is hummus ook een goede bron van vetten die goed zijn voor het hart, door de olijfolie.

See also:  Welk Brood Is Veganistisch?

Een analyse van 32 studies met meer dan 840. 000 mensen wees uit dat degenen die de meeste gezonde oliën nuttigden, vooral olijfolie, een 12% lager risico liepen op overlijden door hartziekte en een 11% lager risico op overlijden door alle oorzaken ( 23 ).

Uit een andere studie bleek dat het risico op hartziekte afnam met nog eens 10% per 10 gram (ongeveer 2 theelepels) extra vergine olijfolie per dag ( 24 ). Hoewel dit veelbelovende resultaten zijn, is er meer langetermijnonderzoek nodig naar hummus.

Kortom: Hummus bevat kikkererwten en olijfolie, twee ingrediënten die de risicofactoren voor – en daarmee het algehele risico op – hartziekte kunnen verlagen. Bevordert gewichtsverlies en draagt bij aan behoud van een gezond gewicht Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de manier waarop hummus invloed heeft op gewichtsverlies en gewichtsbehoud.

 1. Interessant is dat mensen die regelmatig kikkererwten of hummus aten 53% minder kans hadden op obesitas, aldus een nationaal onderzoek uit de VS;
 2. Ook hadden zij een lagere BMI en hun middelomvang was gemiddeld 5,5 cm kleiner, vergeleken met mensen die niet regelmatig hummus of kikkererwten aten ( 25 );

Daarbij moet wel vermeld worden dat niet helemaal duidelijk is of deze resultaten te danken waren aan specifieke eigenschappen van kikkererwten of hummus, of dat mensen die dit soort voeding eten gewoon over het algemeen een gezonde leefstijl hebben. Andere studies zagen ook een verband tussen een hogere inname van peulvruchten zoals kikkererwten en een lager lichaamsgewicht en beter gevoel van voldaanheid ( 26 ,  27 ).

 • Hummus heeft verscheidene eigenschappen die gewichtsverlies kunnen bevorderen;
 • Het is een geweldige bron van voedingsvezels, waarvan is aangetoond dat ze de hormonen stimuleren die een vol gevoel bewerkstelligen, zoals cholecystokinine (CCK), peptide YY (PYY) en GLP-1;

Bovendien blijken vezels het gehalte van het hongerhormoon ghreline te verlagen ( 28 ,  29 ,  30 ). Door de eetlust in te dammen kunnen vezels ervoor zorgen dat je minder calorieën inneemt, wat gewichtsverlies bevordert. Verder is hummus een goede bron van plantaardige eiwitten.

Uit onderzoek is gebleken dat meer eiwitten eten de eetlust kan remmen en je stofwisseling kan stimuleren ( 31 ). Kortom: Hummus is goede bron van vezels en plantaardige eiwitten, wat gewichtsverlies kan bevorderen.

Uit onderzoeken is gebleken dat mensen die regelmatig kikkererwten of hummus eten minder vaak lijden aan obesitas en vaker een lagere BMI en kleinere tailleomvang hebben. Goed voor mensen met intoleranties; het is van nature gluten-, noten- en zuivelvrij Over de hele wereld hebben miljoenen mensen last van voedselallergieën en intoleranties.

 • Mensen die daar last van hebben doen veel moeite om voeding te vinden die ze gewoon kunnen eten zonder symptomen krijgen;
 • Gelukkig kunnen de meeste mensen wel tegen hummus;
 • Het is van nature gluten-, noten- en zuivelvrij, wat betekent dat bijvoorbeeld mensen met coeliakie, notenallergieën en lactose-intolerantie ertegen kunnen;

Hoewel hummus vrij is van deze ingrediënten, is het toch aan te raden de etiketten te lezen als je het koopt, want sommige merken kunnen conserveringsmiddelen of andere ingrediënten hebben toegevoegd. Of anders kun je zelf thuis hummus gaan maken, dan heb je de controle over wat er precies in gaat.

 1. Kortom: Hummus is van nature vrij van gluten, noten en zuivel, waardoor het een prima keus is voor mensen met bepaalde allergieën en intoleranties;
 2. Heel makkelijk in te passen in je eetpatroon Hummus is niet alleen voedzaam en lekker, het is ook makkelijk in te passen in je eetpatroon; je kunt het op ontzettend veel manieren gebruiken;

Smeer het bijvoorbeeld lekker op je favoriete wrap, brood of  pannenkoek. Het is ook heel lekker als dip en gaat goed samen met knapperige groenten zoals bleekselderij, wortels, komkommers en paprika’s. Veel mensen merken dat ze dan geen last meer hebben van een hunkering naar chips. Hoe maak je hummus Ingrediënten

 • 2 koppen kikkererwten uit glazen pot
 • 1/3 kop tahin
 • 1/4 kop citroensap
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • Een beetje zout

Werkwijze

 • Doe de ingrediënten in de blender en laat draaien totdat het een glad mengsel is.
 • Lekker op wraps, brood of als dip (voor bv rauwe groente).

Kortom: Hummus is voedzaam, veelzijdig en heel makkelijk te maken. Doe gewoon de bovenstaande ingrediënten bij elkaar en blend totdat het glad is. Conclusie Hummus is in het Midden Oosten populair als dip en als beleg. Het zit tjokvol met vitamines en mineralen. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van hummus (en de ingrediënten waaruit het bestaat) samenhangt met allerlei indrukwekkende gunstige effecten op de gezondheid.

Hoewel hummus goed verkrijgbaar is in de supermarkt is het heel makkelijk zelf thuis te maken. Het hele proces duurt minder dan 10 minuten en je hebt alleen een blender of keukenmachine nodig. Het is bijvoorbeeld ontstekingsremmend, het verbetert de beheersing van het bloedsuikerniveau en kan zorgen voor een betere spijsvertering, minder kans op hartziektes en gewichtsverlies.

Bovendien is het van nature vrij van veelvoorkomende allergenen uit voeding, zoals gluten, noten en zuivel, wat betekent dat de meeste mensen het kunnen eten. Voeg hummus toe aan je voedingspatroon door het recept hierboven te volgen; het is heel makkelijk te maken in minder dan 10 minuten.

Wat kun je combineren met hummus?

Hoe eet je hummus? – Met hummus kun je alle kanten op. Je kunt er worteltjes of andere rauwkost in dippen, of het als boter- of mayonaisevervanger gebruiken op brood. Hummus smaakt lekker op een pitabroodje met gegrilde groente, als spread op een wrap of als bijgerecht bij falafel.

Waar doe je hummus op?

Hummus-pasta – En hetzelfde geldt voor de combi van Midden-Oosters met Italiaans. Pasta met hummus klinkt misschien niet direct logisch, maar het is heel lekker! Meng de hummus bijvoorbeeld met olijfolie, amandel en lekker veel versgemalen peper. Of combineer het me zongedroogde tomaat , feta , olijven en courgette.

See also:  Hoe Kun Je Vers Gebakken Brood Het Beste Bewaren?

Is hummus gezond broodbeleg?

Maandag 22 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU. nl 13 mei 2017 om 16:03 Update: 5 jaar geleden Hummus is steeds vaker in de schappen van de supermarkt terug te vinden. De kikkererwtenpasta staat zaterdag in de schijnwerpers dankzij International Hummus Day.

NU. nl zet een aantal feiten en fabels over hummus op een rij en vraagt aan Jasper de Vries van het Voedingscentrum wat hiervan wel en niet klopt. “Hummus is heel gezond”:  geen fabel en feit De Vries: “Hummus is in principe heel gezond, al moet je bij de de versie uit de supermarkt wel goed opletten of er niet al te veel suiker en zout aan is toegevoegd.

Maar onder de broodbelegsoorten zien we hummus zeker als een gezonde keuze. ” 2. “Hummus kun je gebruiken als vleesvervanger”:  feit “Hummus is gemaakt van de peulvrucht kikkererwten en in de Schijf van Vijf raden we aan om per week twee tot drie opscheplepels (135 gram) peulvruchten te eten in plaats van een stuk vlees.

 1. Als je dat doet, maak je al een goede stap;
 2. Kikkererwten zitten vol eiwit, wat het een goede vleesvervanger maakt;
 3. Dus ook hummus kun je aan een maaltijd toevoegen, al moet je dan wel rekening houden met toegevoegde ingrediënten;

Hummus is ook een goede vervanger van vleesbeleg. ”      3. “Hummus past goed in een dieet”:  feit “Dankzij de eiwitten en vezels in kikkererwten zorgt hummus sneller voor een vol gevoel. Dus als je hummus gebruikt bij de lunch of als tussendoortje, bijvoorbeeld als dip bij rauwkost, kan ervoor zorgen dat je minder snel grijpt naar een ongezonde snack.

” 4. “Hummus werkt cholesterolverlagend”:   feit “Dit klopt, want peulvruchten – waar kikkererwten onder vallen – zorgen voor een verlaging van het LDL-cholesterol. Een teveel aan LDL veroorzaakt beschadigingen aan de vaatwanden, waardoor de bloedvaten kunnen dichtslibben en er slagaderverkalking ontstaat.

Daarbij is hummus ook plantaardig. Vaker plantaardig eten, dus minder dierlijke producten, zorgt ook voor een verminderd risico op hart- en vaatziekten. En het is natuurlijk ook goed voor het milieu. ” 5. “Hummus is een goed alternatief voor boter”: feit en fabel “Vooral als alternatief voor roomboter, omdat dit veel verzadigd vet bevat en hummus juist onverzadigd vet, wat beter thuishoort in een gezonde voeding.

Echter bevat hummus geen vitamine A en D, wat je wel vindt in halva- en margarine. Dus wellicht is het een gezonde optie om een dun laagje halve- of margarine te smeren en een laagje hummus, zodat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt.

” 6. “Hummus uit de supermarkt is veel minder gezond dan zelf gemaakte hummus”:  feit en fabel “Als je zelf de chef bent heb je alle controle over wat er in de hummus terechtkomt. Je kunt dus zelf hummus maken zonder of met weinig suiker en zout, ingrediënten die je wel terugvindt in de supermarktvariant.

 1. Het Voedingscentrum raadt aan om maximaal zes gram zout per dag te eten;
 2. Wanneer een product 0,5 gram zout per 100 gram bevat, is dit al aan de hoge kant;
 3. Als je een hummussoort eet die ongeveer zoveel zout bevat en 15 gram op een boterham of cracker smeert, dan tikt dat al aardig aan, zeker als je nagaat dat 80 procent van die zes gram al komt uit ander eten;

Zout is niet essentieel voor een lekkere hummus. Als je zelf hummus maakt kun je hem lekkerder maken door bijvoorbeeld paprika of pompoen toe te voegen. ” 7. “Hummus met een “smaakje” is minder gezond”:  fabel “Hummus met een speciale smaak hoeft dus niet per se ongezond te zijn, want die smaak kan ook uit natuurlijke ingrediënten komen.

Hoeveel hummus op 1 boterham?

1 eetlepel (20 gram) hummus bevat: –

Energie 64 kcal
Vet 5,2 g
– waarvan verzadigd 0,8 g
Koolhydraten 2,4 g
– waarvan suikers 0,1 g
Vezels 1,1 g
Eiwit 1,5 g
Zout 0,24 g

Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen? Vul dan de caloriechecker onderaan deze pagina in.

Is hummus een dikmaker?

Hummus bestaat er in allerlei varianten , maar naast het feit dat het hartstikke lekker is, biedt hummus ook de nodige voordelen voor je gezondheid. Benieuwd welke dat zijn? Van onderstaande zeven punten profiteer jij als je geliefde dipje weer eens op tafel staat.

Hummus is 100% natuurlijk. Dit weet je natuurlijk pas echt zeker als je de verpakking grondig bestudeert of het zelf maakt, maar toch! Hummus bevat alleen natuurlijke ingrediënten en is vaak zonder toegevoegde conserveermiddelen, dus bewaar het goed in de koelkast.

(Bij ons overleeft zo’n bak überhaupt niet meer dan twee dagen. ) 2. Hummus bevat veel proteïne. Eén eetlepel hummus bevat makkelijk 1,2 gram proteïne. Je lichaam heeft dit natuurlijk nodig als bouwsteen en daarnaast werkt dit heerlijk vullend. Hummus is goed voor je weerstand.

 • Als je niet fit bent of griep hebt, kan hummus een uitkomst zijn;
 • Het gaat prima samen met een licht crackertje of eventueel een broodje als je dat op kunt;
 • De ingrediënten zullen je maag niet op hol doen slaan aangezien ze zo zacht zijn en je stilt je honger ook goed;

Hiernaast sterken de proteïnen in hummus je aan. Hummus past perfect in een dieet waarbij je wilt afvallen. Door de kruidige ingrediënten in hummus als dip, smaakt zelfs het meest simpele eten beter. Vind je de selderij, worteltjes en andere rauwe groenten die je dieet voorschrijft te saai om los op te eten? Hummus is je beste vriend.

Hummus bevat veel vezels. Vezels heeft je lichaam nodig om te functioneren, en daarnaast kunnen ze je natuurlijk ook helpen met afvallen. Je voelt je sneller vol en eet dus ook vaak gezondere porties. Ook zijn vezels top voor je stoelgang.

See also:  In Welk Fruit Zit De Meeste Ijzer?

Hummus bevat een hoop ijzer. IJzer zit over het algemeen veel in vlees, maar voor vegetariërs en veganisten is dit uiteraard geen optie. Daar komt hummus weer van pas. De ingrediënten in hummus, waaronder kikkererwten, bevatten veel ijzer en het valt niet zwaar op de maag, wat het bijvoorbeeld ook perfect maakt voor een snack na het sporten. Een gezond dipje dus! 17 geweldige manieren om de hele dag hummus te eten Reageer op artikel: 7 voordelen van het eten van hummus Dat het belangrijk is om gezond te eten weten we inmiddels wel. Toch is het niet altijd makkelijk om je hier aan te houden, helemaal als je ‘lekkere trek’ hebt of gewoon fan bent van een vette hap. Daarnaast heeft die vervelende lockdown ervoor gezorgd dat we ons niet altijd netjes aan het lunchschema houden. Het is soms makkelijker om een lunch over te slaan (oeps) of even een snelle tosti in elkaar te flansen.

Hummus bevat geen cholesterol. Geen melk, geen room of dat soort poespas: hummus is helemaal plantaardig en bevat geen cholesterol. Daarom waren wij erg blij toen we hoorden dat we De Buurtboer mochten uittesten – een bedrijfslunchservice met een groot en vooral gezond aanbod.

Dat is nog eens fijn.

Waarom is hummus zo gezond?

What snacks to eat with hummus?

Ingrediënten voor zelfgemaakt hummus: – 1 citroen 2 teentjes knoflook 400 gram kikkererwten uit een pot (uitgelekt) 2 eetlepels Tahin Sesampasta 1 theelepel zout 3 eetlepels olijfolie (extra vierge) 0,5 theelepel paprikapoeder.

Waar kan je mee dippen?

Samenwerking. Voor borrelhapjes kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? Zeker met de feestdagen voor de deur wordt er de komende maand flink geborreld. Vandaag deel ik een feestelijke borrelplank met 3 dips: een zalmforel dip, een mini kaasfondue en een chili roomkaas dip.

Het leuke aan een borrelplank is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Mijn planken vol hapjes zien er elke keer weer anders uit, al komen een aantal ingrediënten vaak terug. Ik zal je verklappen, hoe ik een feestelijke borrelplank samenstel.

Een borrel zonder kaas, is als een verjaardag zonder taart. Maak een keuze of je de kaas in blokjes serveert of juist een zachte kaas koopt voor op toast. Mijn tip is om de kaas even op temperatuur te laten komen, zo komt de smaak van kaas beter tot zijn recht.

 1. Een variatie aan vleeswaren op de borrelplank is onmisbaar;
 2. Van rauwe ham, chorizo tot plakjes droge worst;
 3. Experimenteer ook eens met truffel salami of vleeswaren met eekhoorntjesbrood of venkelzaad;
 4. Op mijn borrelplank ligt altijd rauwkost;

Komkommer, wortel, radijs en tomaatjes, het ziet er kleurrijk uit. Daarbij is groente ideaal om mee te dippen en zo krijg je ongemerkt ook nog vitamientjes binnen. Dips mogen zeker niet ontbreken op mijn plank. Ik serveer er dit keer geen (stok)brood bij, want ik houd het graag luchtig.

Op de borrelplank zie je een verzameling Haust Flatbread. Dit zijn stoere toastjes in een handig dipformaat. Ze zijn niet alleen lekker om mee te dippen, maar ook zalig als tussendoortje. Natuurlijk kun je Haust Flatbread ook beleggen als een toastje.

In totaal zijn er 5 verschillende smaken en je kunt Haust Flatbread vinden bij  Jumbo. Wat Is Lekker Met Hummus Op Brood Op de feestelijk borrelplank zien jullie 3 verschillende dips. Ik ben nu eenmaal gek op dippen. En ik niet alleen, mijn kinderen ook. Elke dip heeft een bereidingstijd van 5 minuten. Ideaal!.

Hoeveel calorieën in humus?

1 eetlepel (20 gram) hummus bevat:

Energie 64 kcal
Koolhydraten 2,4 g
– waarvan suikers 0,1 g
Vezels 1,1 g
Eiwit 1,5 g

.

Hoe lang kun je hummus geopend bewaren?

Antwoord: Hummus uit de supermarkt is ongeopend zeker een maand houdbaar, soms wel twee. Dit komt door de toegevoegde conserveermiddelen en de luchtdichte verpakking. Na opening blijft deze ruim een week goed. Zelfgemaakte hummus bevat geen conserveermiddelen en is daardoor bederfelijker.

Citroensap maakt het wat langer houdbaar. Probeer zelfgemaakte hummus desondanks in een paar dagen op te eten. Langer bewaren is ook niet bevorderlijk voor de smaak. Voor pesto geldt ongeveer hetzelfde. Maar citroensap past daar niet in.

Door er een laagje (olijf)olie op te schenken blijft zelfgemaakte pesto iets langer goed. Dat kun je overigens ook bij hummus doen. Bovenal is schoon en hygiënisch werken bij bereiding en gebruik belangrijk voor de houdbaarheid. Thomas Cammelbeeck, expert Voeding bij de Consumentenbond Gezondgids 4, 2020 Terug naar het overzicht.

Wat kun je het best op je brood doen?

Welk beleg om af te vallen?

Hoeveel calorieën boterham met hummus?

 Voedingswaarde Overzicht: –

Houdt er rekening mee dat sommige voedingsmiddelen niet geschikt zijn voor iedereen en het wordt altijd geadviseerd om een specialist te raadplegen voordat u met een dieet begint. Alle informatie op deze site wordt verstrekt met de beste bedoelingen en wordt veronderstand juist te zijn. FatSecret geeft geen garanties of verklaringen met betrekking tot de volledigheid of juistheid van de beschreven informatie, inclusief de voedingswaarde informatie, en gebruik hiervan is op eigen risico.

Wat is lekker op geroosterd brood?

Kun je hummus warm maken?

Ook gewone hummus kun je namelijk zonder problemen verwarmen, in de magnetron gaat dat supersnel. Wij hebben alleen de verwarmbare paprika-geitenkaasvariant geproefd: dan smelt de kaas wel lekker door de hummus, maar je kunt natuurlijk ook geitenkaas door gewone hummus roeren.

Kan humus in de diepvries?

Hummus – Heb je heerlijke toastjes of crackers met hummus gegeten, maar ga je de rest voorlopig niet gebruiken? Dan kun je ook dit heerlijke goedje van kikkererwten gewoon in de vriezer doen. Doe de hummus in een plastic potje en giet er wat olijfolie overheen.

Wat kun je op je boterham doen?

Wat lijkt op hummus?