Wat Kost Wagyu Vlees?

Wat Kost Wagyu Vlees
Hoeveel kost Japans Wagyu rundvlees? – De prijs van de hoogste kwaliteit Wagyu bedraagt over het algemeen €250 of meer per kilo voor de beste stukken. Zeldzame soorten Wagyu (zoals Kobe Beef of Olive Wagyu) kosten over het algemeen meer dan €400 per kilo. Wat Kost Wagyu Vlees.

Hoeveel kost 1 kilo Wagyu?

Het prijskaartje – Wagyu-rundvlees wordt beschouwd als een van de duurste vleessoorten ter wereld. De prijs voor authentiek Japans A5 Wagyu ligt tussen €300 en €550 per kilo. Er zijn echter enkele redenen waarom het zo duur is. Ten eerste duurt het jaren om de juiste genetica te ontwikkelen om het perfecte wagyu-rundvlees te maken.

 1. Ten tweede moeten de koeien speciaal voer eten dat een hoog gehalte aan eiwitten en omega-vetzuren bevat;
 2. Ten derde moeten de koeien leven in een klimaat dat ideaal is voor de productie van vlees van de hoogste kwaliteit;

Ten slotte moeten de koeien met een waanzinnige zorg en aandacht worden grootgebracht. Japan heeft ook een aantal strenge regels uitgevaardigd met betrekking tot de beoordeling van de kwaliteit van het geproduceerde rundvlees. Overheidsambtenaren bezoeken regelmatig de Wagyu-boerderijen om alle kwaliteitsfactoren van het rundvlees te controleren.

Wat kost 100 gram Wagyu?

Goedkoopste wagyusteak – Voor slechts €35,80 euro heb je 2 prachtige A4-steaks van 100 gram Japans Wagyuvlees.

Is Wagyu het waard?

Al het Wagyu-vlees is duur (en lekker) – De ene Wagyu is de andere niet. Zelfs in Japan krijgt maar een heel klein percentage van al die prachtige zwarte koeien het officiële stempel: Kobe beef. Dat is de allerbeste wagyu, met een flink prijskaartje. Alle Wagyu kan worden gekeurd door een Japanse organisatie.

Er wordt gekeken naar de kleur van het vlees, de kleur van het vet, de consistentie en naar de dooradering. Op basis hiervan worden classificaties uitgedeeld van A tot C, gebaseerd op hoeveel bruikbaar vlees er van een karkas afkomt (A is de hoogste score), en cijfers van 1 tot 5 gebaseerd op de vetmarmering van het vlees.

Hoe dunner de vetpuntjes, des te exclusiever en des te meer de koe waard is. De koe wordt per veiling, per opbod verkocht. A1 is dus de maximale kwalificatie, en dat betekent kassa. Dat wil niet zeggen dat de rest van het vlees niet lekker is, maar het is wel een stuk beter te betalen.

Waar kun je Wagyu kopen?

Wat is Wagyu beef? – Wagyu is misschien wel de Bentley van de runderrassen en daarvan is Japans Wagyu beef dan weer het absolute neusje van de zalm. The real deal, zeg maar. Wagyu betekent letterlijk vertaald dan ook Japanse koe (Wa = Japan, Gyu = koe) en hoewel Amerikaans en Australisch Wagyu uiteraard ook van goede kwaliteit zijn, is Japans A5 Wagyu echt next level.

Het vlees overtreft in marmeringsgraad, vet- en vleeskleur, structuur en nootachtige smaak die werkelijk nergens mee te vergelijken is, misschien wel elk ander runderras. Hoewel over smaak natuurlijk niet te twisten valt.

Er zijn 4 soorten Wagyu beef in Japan: Japanese Black, Japanese Brown, Japanese Shorthorn en en Japanese Polled. Op Butchery. nl verkopen we vlees van Japanese Black, wat ons betreft een van de mooiste en meest exclusieve rundvleesrassen verkrijgbaar en het enige Japanse ras dat een A4 & A5 grading krijgt toegewezen.

 1. Wagyu beef wordt geroemd om het intramusculaire vet en waanzinnige marmering;
 2. Het vet smelt op relatief lage temperatuur en ligt zijdezacht op je tong;
 3. Bovendien is vet de smaakdrager van vlees en dit Wagyu vlees zit dan ook rammetje vol smaak;

Een goede Wagyu steak is dan ook onmiskenbaar iets dat je als liefhebber eens geprobeerd moet hebben.

Wat kost een Wagyu kalf?

Hoeveel kost een Wagyu koe? – De kosten van Wagyu-kalveren kunnen 40 keer hoger liggen dan die van gewone Amerikaanse of Europese runderen. De kosten van een volwassen Wagyu-koe kunnen oplopen tot meer dan 30. 000 euro. Hoewel dat al een enorm bedrag lijkt, zijn de duurste runderen de Matsusaka Wagyu uit de Mie-regio.

Wat drink je bij Wagyu?

Rode wijn bij Wagyu – Wagyu heeft een uitgesproken en volle smaak. We willen dus graag een wijn die deze smaak goed begeleidt en niet overstemt. Ik zou dan ook kiezen voor een wijn met licht kruidige tot zoete tonen. Een te fruitige wijn zal volledig verdwijnen onder de uitgesproken smaak van de Wagyu en zijn vetlaag.

Een wijn met te veel bitter zorgt er weer voor dat de wijn overheersend wordt en hierdoor komt de smaak van de Wagyu niet tot zijn recht. Dan zijn er natuurlijk nog tal van wijnen om uit te kiezen, al wil ik er twee graag uitlichten: een Amarone uit Valpolicella en een stevige Argentijnse Malbec.

Een goede Amarone wijn heeft lichte tonen van zwarte vijgen, kaneel en chocolade en bij de Argentijnse Malbec kun je tonen proeven van rode pruim, zoete tabak en cacao. Beiden belichten de smaak van het vlees op hun eigen, subtiele manier. Benieuwd naar het verschil? Dan kun je natuurlijk ook beide bestellen voor een kleine thuisproeverij.

See also:  Hoe Werkt Rijzen Brood?

Wat eet een Wagyu koe?

Onze Wagyu runderen worden duurzaam gehouden, om de genetische eigenschappen goed tot zijn recht te laten komen. Buiten Wij laten de moederdieren met hun kalveren, wanneer het weer het toestaat, buiten lopen. Hier kunnen de kalveren, net zoals kinderen, hun energie kwijt.

 • De kalfjes kunnen ongehinderd drinken bij de moeder en worden ook beschermd door moeder en tantes;
 • ‘s Avonds gaan alle runderen met de kalfjes terug naar stal, waar de kalfjes tussen de mama’s, tantes en leeftijdgenootjes kunnen lopen maar ook apart in de kalfjesstal kunnen liggen;

In deze kalfjesstal kunnen de kalfjes ongehinderd in en uit lopen, maar de grote dieren kunnen er niet in. In de stal ligt er voor de grote runderen voer klaar en in de kalfjesstal speciaal kalfjesvoer. Stal Wanneer de runderen 12 maanden oud zijn dan gaan ze van de grote kudden naar kleinere groepjes in de vleesveestal en krijgen ze speciaal krachtvoer zoals graan.

 1. Voor elke kilo vet is vier keer zoveel voer nodig, gras geeft hiervoor te weinig energie;
 2. Vet wordt gezien als ongezond, maar de vetten van deze runderen zijn niet ongezond, ze bevatten de omega 3 en 6 vetten;

Vet is een smaakdrager, dit geeft het Wagyu vlees zo’n bijzondere smaak. Bier en Massage Tevens krijgen onze runderen, naar Japanse traditie, bier in de vorm van bierbostel (de resten van het maken van bier zonder alcohol), omdat dronken dieren net zo zijn als dronken mensen, ze gedragen zich er niet prettiger op.

Volgens de Japanse traditie worden de runderen gemasseerd. Ook bij ons op de Wagyu Farm wordt er gemasseerd. Hiervoor hangen er mechanische massageborstels in de stal. Deze massageborstels geven een diepe massage wat goed is voor de bloedsomloop, de vertering van het eten en het algemene welbevinden van de runderen.

Voeding De voeding is naar Japans recept met een Nederlandse variant. De dieren behoeven veel ruwe celstof maar ook veel energie. Wij voeren ze gehakseld  graan  met de korrels (gps) en gemalen maïs korrels (CCM). Daarnaast een uitgebalanceerd krachtvoer met de juiste eiwitten, mineralen, vitaminen en plantaardige vetten om de vetten in het vlees nog zachter te maken.

De vele granen geven de eigen krachtige smaak van Wagyu. De Finising Tough. Rangorde en kuddegrootte Zoals bij de meeste diersoorten die in groepen leven, bestaat er ook in een kudde koeien een hiërarchie.

Deze rangorde wordt vastgesteld door kop tegen kop gevechten. Wie het sterkst is en de ander weet weg te duwen, staat vanaf dat moment boven die ander. Zo kent iedere koe zijn plaats in de rangorde van de kudde en ontstaan er sociaalhogere en sociaallagere dieren.

Dankzij een strakke rangorde gaat er geen energie verloren aan gevechten en heerst er rust en discipline. Een kudde heeft altijd een leidster, soms zelfs een paar leidsters. Dit zijn meestal ervaren oudere koeien, die niet de hoogste in rangorde hoeven te zijn.

In de vrije natuur is een kudde nooit erg groot, hooguit 30-50 dieren, zodat alle dieren elkaar kennen. Als de kudde groter wordt en meer dieren gaat tellen, valt ze van naturen uiteen in twee kudden. In een grote kudde herkennen niet alle koeien elkaar meer, waardoor er veel gevochten moet worden en het dus onrustig wordt.

 • Vanwege de hiërachie tussen de dieren worden ze onthoornd omdat ze elkaar anders pijn doen;
 • Aanvankelijk niet omdat de horens zo mooi zijn maar het is toch noodzakelijk;
 • Dit onthoornen gebeurt verdoofd door de veearts tegelijk met het castreren als ze 3 maanden oud zijn;

Afkalven Koeien die moeten afkalven, zonderen zich in de natuur af van de kudde en werpen hun kalf op een beschutte plek. Op de Wagyu Farm vindt het afkalven in de afkalfstal plaats waar ze op stro kunnen liggen. Deze afkalfstal is schoon en staat in de buurt van de stal zodat de aanstaande moeder de kudde kan zien en horen.

 • Hierdoor voelt het moederdier zich meer op haar gemak; het is en blijft ten slotte een kuddedier;
 • Tijdens de laatste maanden van de dracht ligt het kalf met de rug naar beneden;
 • Vlak voor de geboorte draait de vrucht naar een buikligging daarna strekken de voorpootjes zodat ze recht vooruit steken;

Het eerst komt de waterblaas en als deze is gesprongen volgt de blaas waar de pootjes in zitten. Als het allemaal goed ligt komen eerst de pootjes en dan de kop. Het kalf wordt uitbundig gelikt en de nageboorte wordt door de (overigens vegetarisch levende) moederkoe opgegeten om geen roofdieren aan te trekken.

 • Dit likken zorgt voor de stimulering van activiteit, ademhaling en bloedsomloop en het ontstaan van een sterke band tussen moeder en kalf;
 • Tijdens het drooglikken maakt de koe zachte geluiden naar haar kalf;
See also:  Welk Vlees Is Halal?

Dit zijn geluiden die zij alleen voor haar kalf gebruikt en het kalf kan zijn moeder herkennen aan deze geluiden. Het kalf staat binnen een paar uur, maar blijft op de plaats waar de moeder heeft gekalfd. Het kalfje blijft daar gedurende de eerste levensweek.

De koe komt meerdere keren per dag terug naar het kalfje om het te zogen. Dit zogen gebeurt 5 tot 10 keer per dag. Na deze eerste week gaan koe en kalf naar de kudde waar het kan gaan spelen met leeftijdgenoten.

Het spelen heeft een functie; door middel van spel leert het kalf de sociale vaardigheden die het als koe moet hebben. Het kalf wordt van nature tot ongeveer twee maanden voor het volgende kalf geboren wordt gezoogd.

Waar kan ik Kobe vlees kopen?

Voor Kobe Beef kunt u aankloppen bij de Wagyu Farm. Wij hebben de beste vleesproducten voor u tegen de meeste aantrekkelijke prijzen. Op onze boerderij en in onze winkel hanteren wij een duurzame werkwijze. Wagyu runderen waren in vroeger tijden slechts voorbehouden aan de Japanse keizer.

Kobe Beef mag dan ook met enig gezag een keizerlijk gerecht worden genoemd. Dat komt door de smaak. Die is bijzonder. Het vlees is extra mals, door de marmering. Daardoor ervaart u een smaaksensatie als u Kobe Beef proeft.

Op de Wagyu Farm kunt u die smaaksensatie in volle hevigheid ervaren. Onze runderen worden goed en liefdevol verzorgd. Ze hebben voldoende bewegingsruimte en worden gemasseerd en krijgen, naar goed Japans gebruik, bier toegediend. Dit klinkt mogelijk raar, maar het helpt om de kwaliteit van het vlees te verbeteren. Die reacties krijgen wij ook van mensen die Kobe Beef eten. Het staat alom bekend als een uitstekend vleesproduct. De Wagyu Farm is er trots op dat we het u kunnen aanbieden. Wij zien het als een stimulans om u steeds de beste Wagyu vleesproducten te kunnen blijven presenteren. Met producten als Kobe Beef en de service die de Wagyu Farm levert, maken wij het verschil. Zie hier meer over ons:

 • Wagyu Farm
 • In de media

Wilt u meer weten over Kobe Beef , of wilt u meer informatie over de Wagyu Farm, neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Wat maakt Wagyu zo duur?

Wagyuvlees is het vlees van het Wagyurund dat oorspronkelijk uit Japan komt. Wagyu staat bekend als een delicatesse wereldwijd en kost per kilo tussen de 100 en 1000 euro. Het meest bijzondere van dit duurste rundvlees vlees is de marmering van het vlees, of te wel het vet dat door het vlees loopt. Dit smelt namelijk bij verhitting.

Waarom is Wagyu zo mals?

Moddervet – Het vlees dat wij verstaan onder wagyu is echter niet zomaar Japans vlees, het is namelijk supermals, maar bovenal moddervet vlees. Doordat de runderen continu binnen staan, amper bewegen en onwijs veel eten (met name granen) krijgen, ontwikkelen ze een extreem hoog vetpercentage.

Wat kost een Wagyu kalf?

Hoeveel kost een Wagyu koe? – De kosten van Wagyu-kalveren kunnen 40 keer hoger liggen dan die van gewone Amerikaanse of Europese runderen. De kosten van een volwassen Wagyu-koe kunnen oplopen tot meer dan 30. 000 euro. Hoewel dat al een enorm bedrag lijkt, zijn de duurste runderen de Matsusaka Wagyu uit de Mie-regio.

Wat eet een Wagyu koe?

Onze Wagyu runderen worden duurzaam gehouden, om de genetische eigenschappen goed tot zijn recht te laten komen. Buiten Wij laten de moederdieren met hun kalveren, wanneer het weer het toestaat, buiten lopen. Hier kunnen de kalveren, net zoals kinderen, hun energie kwijt.

De kalfjes kunnen ongehinderd drinken bij de moeder en worden ook beschermd door moeder en tantes. ‘s Avonds gaan alle runderen met de kalfjes terug naar stal, waar de kalfjes tussen de mama’s, tantes en leeftijdgenootjes kunnen lopen maar ook apart in de kalfjesstal kunnen liggen.

In deze kalfjesstal kunnen de kalfjes ongehinderd in en uit lopen, maar de grote dieren kunnen er niet in. In de stal ligt er voor de grote runderen voer klaar en in de kalfjesstal speciaal kalfjesvoer. Stal Wanneer de runderen 12 maanden oud zijn dan gaan ze van de grote kudden naar kleinere groepjes in de vleesveestal en krijgen ze speciaal krachtvoer zoals graan.

 • Voor elke kilo vet is vier keer zoveel voer nodig, gras geeft hiervoor te weinig energie;
 • Vet wordt gezien als ongezond, maar de vetten van deze runderen zijn niet ongezond, ze bevatten de omega 3 en 6 vetten;
See also:  Wat Is Goedkoper Zelf Brood Bakken Of Kopen?

Vet is een smaakdrager, dit geeft het Wagyu vlees zo’n bijzondere smaak. Bier en Massage Tevens krijgen onze runderen, naar Japanse traditie, bier in de vorm van bierbostel (de resten van het maken van bier zonder alcohol), omdat dronken dieren net zo zijn als dronken mensen, ze gedragen zich er niet prettiger op.

Volgens de Japanse traditie worden de runderen gemasseerd. Ook bij ons op de Wagyu Farm wordt er gemasseerd. Hiervoor hangen er mechanische massageborstels in de stal. Deze massageborstels geven een diepe massage wat goed is voor de bloedsomloop, de vertering van het eten en het algemene welbevinden van de runderen.

Voeding De voeding is naar Japans recept met een Nederlandse variant. De dieren behoeven veel ruwe celstof maar ook veel energie. Wij voeren ze gehakseld  graan  met de korrels (gps) en gemalen maïs korrels (CCM). Daarnaast een uitgebalanceerd krachtvoer met de juiste eiwitten, mineralen, vitaminen en plantaardige vetten om de vetten in het vlees nog zachter te maken.

De vele granen geven de eigen krachtige smaak van Wagyu. De Finising Tough. Rangorde en kuddegrootte Zoals bij de meeste diersoorten die in groepen leven, bestaat er ook in een kudde koeien een hiërarchie.

Deze rangorde wordt vastgesteld door kop tegen kop gevechten. Wie het sterkst is en de ander weet weg te duwen, staat vanaf dat moment boven die ander. Zo kent iedere koe zijn plaats in de rangorde van de kudde en ontstaan er sociaalhogere en sociaallagere dieren.

 • Dankzij een strakke rangorde gaat er geen energie verloren aan gevechten en heerst er rust en discipline;
 • Een kudde heeft altijd een leidster, soms zelfs een paar leidsters;
 • Dit zijn meestal ervaren oudere koeien, die niet de hoogste in rangorde hoeven te zijn;

In de vrije natuur is een kudde nooit erg groot, hooguit 30-50 dieren, zodat alle dieren elkaar kennen. Als de kudde groter wordt en meer dieren gaat tellen, valt ze van naturen uiteen in twee kudden. In een grote kudde herkennen niet alle koeien elkaar meer, waardoor er veel gevochten moet worden en het dus onrustig wordt.

Vanwege de hiërachie tussen de dieren worden ze onthoornd omdat ze elkaar anders pijn doen. Aanvankelijk niet omdat de horens zo mooi zijn maar het is toch noodzakelijk. Dit onthoornen gebeurt verdoofd door de veearts tegelijk met het castreren als ze 3 maanden oud zijn.

Afkalven Koeien die moeten afkalven, zonderen zich in de natuur af van de kudde en werpen hun kalf op een beschutte plek. Op de Wagyu Farm vindt het afkalven in de afkalfstal plaats waar ze op stro kunnen liggen. Deze afkalfstal is schoon en staat in de buurt van de stal zodat de aanstaande moeder de kudde kan zien en horen.

Hierdoor voelt het moederdier zich meer op haar gemak; het is en blijft ten slotte een kuddedier. Tijdens de laatste maanden van de dracht ligt het kalf met de rug naar beneden. Vlak voor de geboorte draait de vrucht naar een buikligging daarna strekken de voorpootjes zodat ze recht vooruit steken.

Het eerst komt de waterblaas en als deze is gesprongen volgt de blaas waar de pootjes in zitten. Als het allemaal goed ligt komen eerst de pootjes en dan de kop. Het kalf wordt uitbundig gelikt en de nageboorte wordt door de (overigens vegetarisch levende) moederkoe opgegeten om geen roofdieren aan te trekken.

Dit likken zorgt voor de stimulering van activiteit, ademhaling en bloedsomloop en het ontstaan van een sterke band tussen moeder en kalf. Tijdens het drooglikken maakt de koe zachte geluiden naar haar kalf.

Dit zijn geluiden die zij alleen voor haar kalf gebruikt en het kalf kan zijn moeder herkennen aan deze geluiden. Het kalf staat binnen een paar uur, maar blijft op de plaats waar de moeder heeft gekalfd. Het kalfje blijft daar gedurende de eerste levensweek.

De koe komt meerdere keren per dag terug naar het kalfje om het te zogen. Dit zogen gebeurt 5 tot 10 keer per dag. Na deze eerste week gaan koe en kalf naar de kudde waar het kan gaan spelen met leeftijdgenoten.

Het spelen heeft een functie; door middel van spel leert het kalf de sociale vaardigheden die het als koe moet hebben. Het kalf wordt van nature tot ongeveer twee maanden voor het volgende kalf geboren wordt gezoogd.