Wat Kun Je Eten In Plaats Van Brood?

Wat Kun Je Eten In Plaats Van Brood
Broodvervangers

 • 6x broodvervangers. Heb je geen zin in brood of wil je minder brood eten?
 • Havermout. Terug van weggeweest: Havermout!
 • Eieren. Gekookte eieren, een (groente!)
 • Salade. Een goed gevulde salade is een prima broodvervanger!
 • Yoghurt. Neem bijvoorbeeld een bak yoghurt of kwark.
 • Pannenkoeken.
 • Soep.

Kun je brood vervangen?

Toch koolhydraatarm eten? – Het kan zo zijn dat een diëtist je adviseert om minder koolhydraten te eten. In dat geval raden wij je aan dit advies op te volgen. En als je om medische redenen toch op koolhydraten moet letten, schrap dan als eerste de eerdergenoemde ongezonde koolhydraatrijke producten.

Wil of moet je nog verder bezuinigen op koolhydraten, houd dan de 2 stuks fruit per dag en de wekelijkse portie peulvruchten er in ieder geval gewoon in. Eet het fruit in het geheel en niet als vruchtensap.

Met een vruchtensap krijg je namelijk in korte tijd veel koolhydraten binnen. En je raakt er minder door verzadigd, dan dat je het fruit in het geheel eet. En zorg dat wat je aan brood eet, echt volkoren is. Dit weet je als er ‘volkoren’ op de verpakking staat.

 1. Lees hier onze handige tips bij etiket lezen;
 2. Je kan ook een deel van je brood vervangen door roggebrood, basismuesli of havermout;
 3. Voor het avondeten kun je de verhoudingen op je bord wat wijzigen door een ruimere portie groente te nemen en wat minder granen of aardappels;

Door een combinatie van een warme en een koude groente te maken, blijft de maaltijd gevarieerd. Gezond en gevarieerd eten is belangrijk voor een gezonde buik.

See also:  Tot Welke Temperatuur Neemt Vlees Rook Op?

Waarom geen brood bij afvallen?

Afvallen zonder brood? – In een koolhydraatarm dieet wordt brood vaak weggelaten. Langere tijd een dieet volgen zonder brood is af te raden. Onder andere omdat brood een belangrijke bron is van jodium. Eet je geen brood? Vraag dan advies aan een diëtist, zodat je zeker weet dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft.

Is cracotte gezonder dan brood?

Mensen die graag in rap tempo een bikinilijf willen, grijpen vaak naar crackers. Met humus, Hüttenkäse of een plakje kipfilet, je ziet alle healthy combinaties wel voorbij komen aan de lunchtafel. Maar eh, zijn die crackers nou eigenlijk wel zoveel gezonder dan brood? Welke info hebben we nodig? Nou, dat ligt dus nog niet zo simpel, want om te ontdekken of ‘t één gezonder is dan het andere, moet je naar een aantal dingen kijken.

Zo wil je weten hoeveel calorieën er in een cracker of een boterham zitten, maar ook hoeveel vezels, zout en spoorelementen zoals jodium. Energie Qua calorieën is het makkelijk: in een gemiddeld volkoren knäckebrödje zitten er zo’n veertig en in een boterham toch al gauw het dubbele.

Wat alleen gevaarlijk is, is het beleg: meestal eet je namelijk twee crackers voor één boterham (Oh, oh, dan heb je dat voordeel van die calorieën ook niet meer) en daar smeer je bij elkaar meer beleg op dan op één boterham. Vezeltjes Wanneer we ‘t hebben over vezels, zit je sowieso goed bij volkorenbrood.

 1. Dat is namelijk een beschermde term en dat betekent dat een brood alleen zo genoemd mag worden als het voor 100% uit volkorenmeel bestaat;
 2. Voor crackers ligt dat anders en er zijn dus een hoop knäckebrödjes die verkocht worden onder de noemer ‘volkoren’, maar die toch voor een groot gedeelte gewoon uit bloem bestaan;
See also:  Vanaf Wanneer Vlees Baby?

Even op de verpakking kijken, dus! Zout en jodium In een volkorenboterham zit drie keer zoveel zout dan in een cracker. En zout is, naast suiker, ook een duiveltje. Wat dat betreft kun je dus beter voor een knackebrod gaan. Maar, let op: in Nederland wordt vaak jodium toegevoegd aan brood omdat dit een belangrijk spoorelement is, waar je niet zo makkelijk veel van binnen krijgt.

 1. Eet je alleen crackers, dan zou je hier een tekort aan kunnen krijgen;
 2. Eindoordeel Als je alles zo tegen elkaar afweegt, kunnen we niet zeggen dat crackers ‘veel gezonder’ zijn dan brood;
 3. Wil je weinig calorieën binnenkrijgen, verwissel dan 1 boterham voor 1 cracker;

Maar eet je alleen maar crackers, probeer dan nog een andere bron van jodium te zoeken (zoals garnalen of eieren). Bron: Gezondheidsnet.