Brood eten vanaf 6 maanden – Geef je baby tarwe- of bruinbrood zonder zaden of pitten. Je mag ook een losse korst geven. Hier kan hij op sabbelen en bijten. Vanaf 7 maanden geef je ook stukjes brood met korst. Dit helpt om te leren kauwen. Ook al heeft je kleintje nog geen tanden, hij kan heel goed kauwen en sabbelen met zijn kaken.
Hoe groot stukjes brood baby 7 maanden?
De eerste keer brood eten voor je baby – De eerste keer zal je kind vast nog geen hele boterham eten, maar kleine stukjes zonder korst. Hieronder enkele tips voor die eerste keer brood leren eten van je baby.
- Begin met lichtbruin brood (4,5 gram vezel per 100 gram), zodat de darmen van je baby langzaam kunnen wennen aan de hoeveelheid vezels. Daarna ( vanaf acht maanden ) kun je ook tarwe- en volkorenbrood introduceren.
- Geef kleine stukjes (denk postzegelformaat) zonder korst.
- Eventueel kun je het brood in wat moedermelk, opvolgmelk of slappe thee dopen, zodat je baby het makkelijker kan opeten.
- Stop het stukje brood in de zijkant van zijn mond, bij zijn wang. Als het goed is, gaat je baby automatisch kauwbewegingen maken en het stukje langzaam vermalen.
- Blijf er altijd bij als je baby aan het eten is.
Wil je baby nog geen brood leren eten? Trekt hij zijn neus op voor brood en houdt hij zijn lippen stijf dicht? Wacht dan een paar dagen en probeer het later nog eens. Elke baby is er op zijn eigen moment klaar voor, maar blijf het rond de zes maanden wel regelmatig aanbieden.
Hoe geef je boterham aan baby?
Stilaan evolueert je kind naar een structuur van e en broodmaaltijd met melkvoedin g. Je kan dit op verschillende manieren doen: er is de zachte kruim en de hardere korst. Wissel af.
- De ene keer geef je het korstje en laat je je kindje wat knabbelen, de andere keer geef je de zachte stukjes , eventueel geweekt in wat melk of soep. Zo leren ze de beide aspecten van een boterham kennen. Dat is ook voor elk kind anders. De ene knabbelt graag, de andere heeft het liever zacht geweekt. Later wil je baby misschien geen korstjes meer hebben. Op zich is dit geen probleem, maar bied het in elk geval aan.
- Laat een baby nooit alleen terwijl hij een korstje eet, voor het geval hij zich moest verslikken.
- Je kan ook een papje van melkvoeding met ongezoete, voorgekookte fijne melen of granen klaarmaken. Er bestaan verschillende kindermelen en granen. Gebruik de melkvoeding als basis. Voeg de granen of melen gewoon toe aan de lauwe melkvoeding. Zo lossen ze makkelijk op. Ook niet-voorgekookte melen en granen zoals griesmeel zijn goed om een papje te maken. Puddingpoeder kan je ook eens gebruiken.