Wat Voor Fruit Mag Een Hamster?

Wat Voor Fruit Mag Een Hamster
Wat mogen hamsters wel eten

 • Aalbessen.
 • Aardbeien.
 • Abrikoos.
 • Alfalfa.
 • Amandel (ongezouten)
 • Ananas.
 • Andijvie.
 • Appel.

Meer items.

Welk fruit mogen hamsters eten?

Snacks, groente en fruit – Je kunt je hamster  ook af en toe eens iets extra aanbieden. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een hamstersnack voor gebruiken. Deze zijn smakelijk en stimuleren een goede band tussen jij en je hamster! Naast hamstersnacks kun je ook gedroogde of levende meelwormen voeren.

 • Hier zijn ze erg dol op en vaak worden ze helemaal gek wanneer je ze een wormpje aanbied! Bovendien bevatten gedroogde meelwormen veel eiwit en proteïne! Daarnaast kun je je hamster ook af en toe eens groente of fruit aanbieden;

Hamsters mogen bijna alle soorten groente en fruit hebben. Je kunt beter wel de pitten vermijden.

Wat is dodelijk voor hamster?

Planten – Sommige planten zijn giftig, soms zelfs dodelijk. Om dit te voorkomen moet je opletten dat de hamster niet aan planten eet. Een lijst met  giftige  planten/bomen. Boterbloem, zwarte nachtschade, coniferen, naaldbomen, eikenblad, dolle kervel, bolgewassen ( tulp, narcis, hyacint, krokus, etc. .

Wat voor fruit mag een dwerghamster?

In de dierenwinkel en ook bij veel supermarkten kan je verschillende merken en soorten hamstervoer kopen. Waar je op moet letten is dat het voer niet te eenzijdig is. Alle hamstersoorten houden van diversiteit als het om voer gaat. Goed hamstervoer bestaat bijvoorbeeld uit graskorrels, rogge, pinda’s, graan, johannes-brood, haver, maïs, gedroogd brood (vaak gekleurd), zonnepitten en andere soorten pitten en noten.

 1. Vaak voegt de fabrikant de benodigde vitaminen extra aan toe;
 2. Dit zit meestal in de graskorrels of gedroogd brood, toegevoegd op het moment dat ze het kleuren;
 3. Ook zijn er egale brokken geschikt voor hamsters te koop;

Nadeel is dat het eenzijdig lijkt en dat de hamster altijd hetzelfde eet. Wel heeft het als voordeel dat bij het eten altijd alle benodigde vitaminen en eiwitten binnen krijgt en niet kieskeurig kan zijn. Maar in de praktijk zie je dat een hamster bijna nooit kieskeurig is en altijd heel divers eet. Hope Farms Witte Molen Een dwerghamster eet tussen de 5 en de 10 gram en een Syrische hamster eet ongeveer 8 tot 15 gram voer per dag. Hij regelt zelf zijn voedselopname en je hoeft dus niet elke dag te voeren. Beste is om de hamster om de dag een handje voer te geven. Dit is gemiddeld zo’n 30 gram en is qua hoeveelheid beter te geven. De eerste dag eet hij de echte lekkere dingen op en volgende dag het restant.

Geef een hamster geen konijnenvoer. Dit is veel te eenzijdig en niet goed voor de hamster. Caviavoer kan wel omdat dit veelal hetzelfde voer is met extra vitaminen C. Een hamster heeft in principe geen vitaminen C nodig en zal het daarom uitplassen.

Wanneer je een hamster te veel voer geeft, dan zal hij niet overmatig eten en dik worden. Maar zal dit of laten liggen of gaan hamsteren en dus opslaan bij zijn voer voorraad. Een hamster is dol op vers groente en fruit zoals wortel, sla, andijvie, appel, witlof, paprika, komkommer, tomaat, peer, banaan, etc.

Geef dit wel in beperkte mate. Overmaat kan namelijk schadelijk zijn. Daarnaast hamsteren zij en wanneer ze vers groente of fruit hamsteren, kan dit gaan rotten. Je kan je hamster nog meer verwennen door af en toe een lekker hapje te geven.

In de dierenwinkel zijn diverse snoepjes zoals yochurtdrops, tarwe-aren en knabbelsticks te koop. Maar je kunt ook denken aan ongezoute nootjes, rozijnen of een stukje gedroogd brood. Roborovski dwerghamsters zijn van alle soorten het gekst op graszaden en je maakt ze blij met een beetje kippenvoer wat je door de kooi kunt strooien.

Wat vind een hamster het lekkerst?

Wat mogen hamsters wel eten? – Natuurlijk zijn er ook nog veel dingen die jouw hamster wél mag eten. In veel gevallen voldoet goede hamstervoeding aan alle benodigdheden voor het hamsterlichaam. Vanzelfsprekend is het wel leuk ( en lekker!) om jouw hamster zo nu en dan iets lekkers te geven.

De meeste hamsters houden enorm van groente en fruit. Dit is dus handig als jij even aan het genieten bent van een gezonde groente of fruit snack mag jouw kleine vriend best een stukje mee knabbelen. Denk hierbij aan verse groenten en fruit, maar ook een gekookt ei vinden de hamster heel erg lekker.

Probeer te variëren als het gaat om dit eten. Ook voor hamsters kan het eten namelijk saai en eentonig worden. Dus wat mogen hamsters eten?      Droogvoer     Verse groenten en fruit        Gekookt eiwit     Vis (oa surimisticks)     Vlees (oa rundergehakt).

Is kaas goed voor een hamster?

Zuivel is niet goed voor je hamster omdat het niet duidelijk is of ze lactose wel goed verteren. Geef daarom zo min mogelijk zuivelproducten en mocht je toch pap maken, gebruik met kattenmelk. Kaas, hier zit ook lactose in en het is erg zout. Geen rauw ei of kip omdat hamsters gevoelig zijn voor salmonella.

See also:  In Welk Fruit Zit Magnesium?

Kan een hamster appel eten?

Ja, je hamster mag stukjes appel eten. De wat zuurdere appels zijn het beste en als het kan: neem een appeltje van biologische afkomst dan weet je zeker dat er geen pesticiden zijn gebruikt. Toegevoegd na 2 minuten: Een appel werkt ook vaak eetlustopwekkend, mocht je hamstertje zich niet lekker voelen dan is het goed om hem een stukje appel aan te bieden.

Bij ziekte is het heel belangrijk om toch vocht binnen te krijgen en het happen in een stukje appel gaat dan vaak makkelijker dan drinken uit een drinkflesje. Daarnaast hebben hamstertjes vaak al snel een verminderde eetlust als ze zich niet lekker voelen, ze kunnen hamstervoer en drinken laten staan.

Een vers appeltje kan dankzij zijn lekkere geur en volle smaak het diertje toch overhalen iets te eten en wat vocht binnen te krijgen. Bronnen: http://dier-en-natuur. infonu. nl/huisdieren. http://www. derussischedwerghamster. nl/blog.

Is ei goed voor een hamster?

Hamster Safe Vegetables & Fruits

Re: – Geplaatst: 19-12-05 19:37 Ja, ze mogen een stukje hargekookt ei hebben. Geef alleen niet (of heel weinig, want ze vinden het wel erg lekker) het eigeel want dat is erg vet. Hamsterszijn omnivoren (alleseters) en hebben dus ook dierlijke eiwitten nodig. Je kunt bijv. ook meelwormen geven.

Kan een hamster chips eten?

De Syrische hamster (ook wel goudhamster genoemd), Russische dwerghamster en de Chinese dwerghamster leven alleen, behalve tijdens de paartijd en als zogende moeder. De andere hamsters, zoals de Campbelli en Roborovski dwerghamster, leven in de natuur met elkaar, maar in ‘kleine’ kooien gedragen zij zich vaak agressief tegenover elkaar.

 1. Huisvesting Een hamster moet altijd binnenshuis worden gehouden in een goed afgesloten kooi van minimaal 70*40*40 cm;
 2. Richt de kooi in met etages, trappetjes, een molen, een huisje, een wilgentak, een WC rol en nestmateriaal om de hamster bezig te houden;

Hamsterscaping is ook geweldig! Het zijn namelijk actieve dieren die in de natuur kilometers lopen om voedsel te zoeken. Voeding Het voer kunt u het beste in een klein stenen bakje gegeven. Als er nog voer in het bakje zit of er ligt veel voer in het nest, dan moet de hamster minder voer krijgen.

Bij te veel voeren zal de hamster alleen de lekkere zaden eten, waardoor het te eenzijdig eet. Het geven van geëxtrudeerde brokjes helpt dit voorkomen. Specifiek hamstervoer is een gevarieerde en complete voeding afgestemd op de behoefte van uw hamster.

Een Syrische hamster eet ongeveer 10-20 gram per dag, terwijl een dwerghamster 5-10 gram per dag eet. Dit zijn slechts twee theelepels vol. Naast het hamstervoer eet een hamster een beetje groenten voor de vezels, gedroogde insecten voor de dierlijke eiwitten en af en toe een yoghurtdrop voor de darmen.

 1. Fruit en groenten vindt een hamster lekker, maar mag dit slechts beperkt eten;
 2. Hamsters zijn van nature niet gewend aan vochtrijk eten;
 3. Bovendien slaat de hamster fruit of groenten op in het nest;
 4. Door rotting kan het groenvoer darminfecties veroorzaken;

Daarom moeten resten na een half uur uit de kooi worden verwijderd. U mag een hamster nooit snoep, chips, koekjes of suikerklontjes geven, omdat hier te veel vet, zout of suiker in zit. De tanden van een hamster groeien haar hele leven lang door. Om de tanden te slijten, moet de hamster veel knagen op bijvoorbeeld wilgentakjes, een knaagsteen en andere harde lekkernijen bestemd voor hamsters.

 1. Het knagen aan de tralies doet de hamster meestal niet om de tanden te slijten;
 2. Vaak wil de hamster gewoon aandacht;
 3. Verzorging Het water moet dagelijks worden ververst, ook al is de fles niet leeg;
 4. Een hamster is heel schoon en zindelijk;

Na een week lijkt de kooi nog heel schoon, maar moet toch worden schoongemaakt vanwege de bacteriën. Als bodembedekking kunt u het beste een dikke laag papierbedding, katoenbedding of maïskernkorrel gebruiken, zodat de hamster kan graven in een stofvrije bodembedekking.

Hamsters maken altijd een nestje. Behalve als slaapplaats gebruikt een hamster het nest ook als ‘voorraadkamer’. Voor het maken van een nest heeft de hamster nestmateriaal nodig. Gebruik geen synthetisch nestmateriaal of kranten, maar bijvoorbeeld natuurlijke katoen of papier.

Tam maken De eerste dag heeft de hamster nodig om te wennen aan de nieuwe kooi en de omgeving. Rust is dan ook heel belangrijk. Een washand met uw geur er aan versnelt het wennen. De volgende dag kunt u beginnen met het tam maken. Door de hamster iets lekkers uit de hand te geven, went het aan uw handen en geur.

 1. Een hamster mag nooit van boven af worden gepakt;
 2. In de natuur doen de vijanden dat;
 3. Een logisch gevolg is dat de hamster gaat piepen, op zijn rug gaat liggen of zelfs gaat bijten;
 4. Door verkeerde omgang (vb;
See also:  Wanneer Fruit Eten?

veel wakker maken, verkeerd pakken, achter aanjagen, bang maken en pijn doen) blijft de hamster schuw. Leer het dier daarom om op uw platte hand te komen en beloon het vervolgens met een kleine lekkernij. Laat het dier nooit zonder toezicht op de tafel, bank e.

 • lopen, want de hamster kan zich zo laten vallen doordat zij geen diepte kan inschatten;
 • Ziekten Goede huisvesting, voeding en verzorging houdt de hamster over het algemeen gezond;
 • Controleer echter regelmatig de gezondheid van uw hamster aan de hand van de checklist;

Mocht de hamster zich toch anders gaan gedragen, raadpleeg dan tijdig uw dierenarts. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de verschillende boeken over de dwerghamster en goudhamster die te verkrijgen zijn bij de bibliotheek en bij dierenspeciaalzaak Brokken & Zo. Wist u dat …

 • … hamsters hamsteren om hun voer mee naar het nest te nemen? Behalve het aanleggen van een voorraad, kan de hamster in het nest ongestoord eten.
 • … een hamster recht op de achterpoten staat en de tanden laat zien om groter en sterker te lijken en zo de vijand probeert te verjagen?
 • … hamsters het niet fijn vinden om wakker gemaakt te worden?
 • … een hamster op een vast tijdstip wakker wordt als het dagelijks op dat moment iets lekkers krijgt of uit de kooi mag?
 • … een hamster een echt nachtdier is? Overdag slapen ze en tegen de schemer worden ze wakker.
 • … hamsters goed kunnen klimmen? En dus ook kunnen ontsnappen?
 • … hamsters bijna alles kapot kunnen knagen? Accessoires van hout en ijzer zijn veiliger dan plastic.
 • … hamsters heel snel rennen? Denk hieraan als de hamster los loopt.
 • … een hamster geen knuffeldier is? Een konijn, rat en cavia vinden het over het algemeen wel leuk om geaaid te worden.

Wetenswaardigheden Gewicht:                   dwerghamster: 20-40 gram en Syrische hamster: 95-130 gram Geslachtsrijp:           8-12 weken Draagtijd:                 20 dagen Aantal jongen:         dwerghamster: 2-6 jongen en Syrische hamster: 7-10 jongen Zoogtijd:                   28 dagen Gem. leeftijd:           1,5 -2,5 jaar Checklist

 • Gewicht:          goed doorvoed en niet te dik
 • Leeftijd:           minimaal 4 weken
 • Vacht:              glanzend en zonder wonden
 • Ogen:              glanzend, helder en schoon
 • Oren:               geen kale plekken of korstjes
 • Neus:               schoon en droog
 • Tanden:           niet te lang en goede stand
 • Poten:              nagels compleet en niet te lang
 • Achterwerk:    droog en schoon
 • Ademhaling:   niet piepend of reutelend
 • Ontlasting:      harde en droge keutels
 • Geslacht:         man of vrouw

Kan een hamster brood eten?

Een piep, piepklein stukje zal niet direct tot problemen leiden. Hamsters zijn kleine beestjes, vergelijk het stukje wat je geeft dus met de grootte van het diertje. Geef je een stukje brood wat voor ons een hap zou zijn, is dat al veel teveel. Zacht brood gaat teveel klonteren in het maag-darmstelsel.

De hamster kan dit niet goed verteren. Het zal vocht onttrekken uit het lichaam en obstipatie veroorzaken. Problemen met het maagdarmstelsel leiden al snel tot de dood bij hamsters. Daarom kan je het brood beter hard laten worden zoals Rieneke zegt of toast, cracker of biscuit geven.

Maar eigenlijk kan je het beter niet doen of zeker niet te vaak. Er zitten ook teveel zouten en suikers in. Wil je je hamsters verwennen, geef dan een stukje groente of fruit, een meelworm, een kattenbrokje of speciale hamstersnacks uit de dierenwinkel.

Wat kun je hamsters te drinken geven?

Water – Hamsters drinken niet veel, soms lijkt het zelfs helemaal niets. Toch hebben ze het wel nodig, dus zorg altijd voor vers water in de kooi, liefst in een flesje (hygiënischer). Ververs het drinkwater om de paar dagen. Gewoon kraanwater is prima, tenzij je in een omgeving woont waar dat niet zo goed is. .

Kan een hamster druiven eten?

Wat voor vers voer kun je geven? – In het algemeen: rauwe groente, fruit en sommige onkruiden. Globaal kun je zeggen dat hamsters hetzelfde verse voer kunnen eten als mensen, plus dus nog wat onkruiden. Zoek zelf uit wat je hamster lekker vindt. Was wel alles goed! Suggesties: witlof, broccoli, andijvie, paprika, mais, selderij, spinazie, kool (denk bv.

See also:  Hoe Bak Je Brood?

ook aan het loof van bloemkool), paardebloem, weegbree, courgette, aubergine, avocado, taugé, wortel, appel, peer, kers, banaan, druif, madeliefjes, muur, verse bladeren van een berk, els, beuk of hazelnootstruik, twijgen, bladeren en bloesemknoppen van fruitbomen.

Zorg voor afwisseling, zodat je hamster veel verschillende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Hoeveel water drinkt een hamster per dag?

Een hamster drinkt per dag maar heel weinig ca. 4 ml. Vaak is het diertje alleen in de avonden of nachten wakker waardoor je het niet altijd ziet en aan de hoeveelheid water kun je niet snel zien of het diertje wel genoeg drinkt.

Hoe vaak moet je een hamster kooi schoonmaken?

Bij het houden van een hamster hoort natuurlijk het schoonmaken van de kooi. Dit is erg belangrijk, omdat je hamster in een hygiënische omgeving minder snel ziek wordt. Ook gaat een hok dat erg vies is sneller stinken. Hoe maak je een hamsterkooi schoon en hoe vaak moet je dit doen? Een hamsterkooi waar een dikke laag bodembedekking in zit, hoef je slechts eens per 3 tot 4 maanden schoon te maken.

Kan een hamster uit een bakje drinken?

Een Waterbakje voor knaagdieren – Het is ook mogelijk knaagdieren te voorzien van water door middel van een waterbakje. Hiervoor kan een voerbakje gebruikt worden, door deze te vullen met water. Een voordeel van een waterbakje is dat deze op een ergonomische wijze de dieren laat drinken, zoals ze dat in de natuur ook vaak doen. Het water is echter heel moeilijk schoon te houden.

 1. De dieren gooien er veelal bodembedekking in en kunnen er zelfs in plassen;
 2. Het water hygiënisch schoon houden is in deze een echte uitdaging;
 3. Het waterbakje zal meerdere malen per dag ververst moeten worden;

Zodra er bodembedekking in valt zuigt deze zich vol met vocht en bevat het waterbakje geen water meer. ✔ Ergonomisch Veel kleine knaagdieren lopen ook meerdere malen per dag door hun waterbakje heen. De dieren begrijpen natuurlijk niet dat dit niet handig is en het water zo vervuilt.

 • Het is bij het gebruik van een waterbakje van zeer groot belang dat je als baasje consequent bent in het schoonhouden van het bakje;
 • ! Onhygiënisch ! Veel controle nodig ! Water inname niet controleerbaar ! Kan eenvoudig ingegraven worden Het waterbakje moet, bij voorkeur op een plateau of vaste plek worden geplaatst;

Zodra het waterbakje op de bodembedekking geplaatst wordt, kan deze eenvoudig in worden gegraven, met als gevolg dat de dieren geen water meer hebben. Dit geldt met name voor kleine knaagdieren.

Hoe vaak moet je een hamster eten geven?

Hoeveelheid voer voor hamsters – Een dwerghamster eet ongeveer 6 gram voer per dag. Voor een goudhamster ofwel Syrische hamster houden we ongeveer 10 gram per dag aan. Het is belangrijk om elke dag vers voer aan hamsters te geven in ongeveer de hoeveelheid dat een hamster per dag opeet.

Kan een hamster banaan eten?

Ja, dat mag. Mandarijn mag alleen maar als hij zoet is. Als hij zuur is is dat slecht voor het maagje. Banaan mag sowieso, als die maar niet bedorven is!.

Is ei goed voor een hamster?

Hamster Safe Vegetables & Fruits

Re: – Geplaatst: 19-12-05 19:37 Ja, ze mogen een stukje hargekookt ei hebben. Geef alleen niet (of heel weinig, want ze vinden het wel erg lekker) het eigeel want dat is erg vet. Hamsterszijn omnivoren (alleseters) en hebben dus ook dierlijke eiwitten nodig. Je kunt bijv. ook meelwormen geven.

Wat kun je hamsters te drinken geven?

Water – Hamsters drinken niet veel, soms lijkt het zelfs helemaal niets. Toch hebben ze het wel nodig, dus zorg altijd voor vers water in de kooi, liefst in een flesje (hygiënischer). Ververs het drinkwater om de paar dagen. Gewoon kraanwater is prima, tenzij je in een omgeving woont waar dat niet zo goed is. .

Kan een hamster druiven eten?

Wat voor vers voer kun je geven? – In het algemeen: rauwe groente, fruit en sommige onkruiden. Globaal kun je zeggen dat hamsters hetzelfde verse voer kunnen eten als mensen, plus dus nog wat onkruiden. Zoek zelf uit wat je hamster lekker vindt. Was wel alles goed! Suggesties: witlof, broccoli, andijvie, paprika, mais, selderij, spinazie, kool (denk bv.

ook aan het loof van bloemkool), paardebloem, weegbree, courgette, aubergine, avocado, taugé, wortel, appel, peer, kers, banaan, druif, madeliefjes, muur, verse bladeren van een berk, els, beuk of hazelnootstruik, twijgen, bladeren en bloesemknoppen van fruitbomen.

Zorg voor afwisseling, zodat je hamster veel verschillende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.