Wat Voor Fruit Mogen Konijnen?

Wat Voor Fruit Mogen Konijnen
Een konijn moet de hele dag voldoende water en hooi tot zijn beschikking hebben naast zijn bakje biks. Daarnaast verwennen baasjes hun konijn met snackjes en groente en fruit. Maar, mogen uw konijnen eigenlijk wel groente en fruit eten? Daarover gaat het in deze blog.

  1. Veel leesplezier;
  2. Konijnen hebben gevoelige darmen;
  3. Daarom is het belangrijk om enige voorzichtigheid met betrekking tot voedsel in acht te nemen;
  4. Het is belangrijk om uw konijnen goed te laten wennen aan groenvoer;

Daarbij is het verstandig om niet te veel te geven. Groenvoer bevat veel suikers en dit leidt tot konijnen met overgewicht. Dat is niet gezond. Daarnaast zijn er diverse soorten groente en fruit die uw konijn niet mag eten en waarbij u goed op moet letten. Zoals gezegd zijn er goede groeten en groeten die uw konijntje beter niet kan eten.

Goede groenten zijn bijvoorbeeld andijvie, bleekselderij, broccoli, komkommer en rucola. Tot de laatste categorie horen bieslook en bonen, erwten en mais, prei en ui, spruitjes en vaste kool zoals rode kool.

Bieslook, prei, uien, maar ook andere groenten zoals aardappelen, sjalotjes en rabarber zijn giftig en dodelijk voor uw konijn. Verder zijn champignons ook erg gevaarlijk voor uw konijn. Ze blijven namelijk achter als stukjes rubber in de darm. Ook zijn nat gras en gemaaid gras niet goed voor uw konijn. Ook moet u oppassen met Wat Voor Fruit Mogen Konijnen wortels. Deze mogen konijnen wel eten, maar niet te veel. Wortelen bevatten veel suiker. Van deze dikmakers gaan konijnen aan de diarree. Ook is het zo dat u rustig moet starten met het geven van groente. In het begin is het verstandig om kleine porties te geven, zodat het konijn daaraan kan wennen.

  • Gemaaid gras moet eerst worden gedroogd;
  • Daarnaast is het goed om een gevarieerd menu voor te schotelen;
  • In de natuur eet een konijn namelijk ook veel kleine en verschillende soorten groenvoer door elkaar;
See also:  Hoe Maak Je Donker Brood?

Fruit kan gegeven worden als extraatje. In fruit zitten echter relatief veel suikers. Daarom moet uw konijn niet teveel daarvan eten. Fruit dat het konijn lust kan gerust met schil en al gegeven worden. Daarnaast kan een appel, banaan, druif of peer geen kwaad.

Wel is het belangrijk om te weten dat de pitjes die in de appels, druiven en peren zitten giftig zijn. Deze moet u dus niet op laten eten. Ze bevatten namelijk cyanide. Daarnaast moet u niet te veel banaan geven.

Bananen bevatten kalium. Bij een konijn kan kalium hartproblemen veroorzaken. Het ging in dit blog over de vraag of konijnen groeten en fruit mogen eten. Het antwoord op deze vraag is ‘ja’. Ook deden wij in dit blog wat handreikingen om het geven van groente en fruit gezond en veilig te houden. Zij helpen u graag! Wat Voor Fruit Mogen Konijnen.

Welke groente mag een konijn elke dag?

Hoeveel banaan mag een konijn?

Konijnen zijn pure planteneters, ofwel herbivoren. Hun lange darmstelsel is gemaakt om grote hoeveelheden vezelig voedsel te verteren. Goede vezels worden geleverd door hooi, stro, takken en groenvoer zoals wilde planten en kruiden, maar ook groenten. Fruit bevat ook vezels maar mag slechts zeer beperkt gegeven worden omdat het veel suiker bevat.

Het basisvoedsel van konijnen is hooi, hooi moet er altijd zijn. Het bevat alle vitaminen en mineralen die een konijn nodig heeft. Voorbeelden van goede groenten om te geven zijn: andijvie, broccoli, venkel(heel weinig), bleekselderij (3 cm), selderieknol, koolrabi, witlof, veldsla, waterkers, boerenkool, paksoy, mosterdblaadjes, frambozenblaadjes, paardebloemblad, wortel en het loof van wortelen.

Voor erbij een takje peterselie, takje selderie. Het is af te raden om maaltijden te geven die bestaan uit grote hoeveelheden van slechts 1 soort groente. Het beste kun je van een paar groenten een klein beetje geven. Zo eet een konijn gevarieerd net zoals in de natuur, en is er minder kans op gasbuik.

  • Groenten die niet gegeven mogen worden: prei, ui, bieslook, bonen, erwten, mais, vaste kool, spruitjes;
  • Veel klaver geeft ook problemen, net zoals veel nat gras;
  • Met de grasmaaier afgemaaid gras mag nooit gegeven worden in verband met gistingsgevaar (trommelzucht);
See also:  Welk Fruit Mag Baby 6 Maanden?

Tussendoortjes: Fruit mag dus alleen zeer matig gegeven worden. Want teveel suiker kan grote darmproblemen geven. Dus per dag niet meer dan 1 aardbei of 1 kers, een partje appel enz. Een konijn mag appel, peer, banaan, aardbei, enz. , eigenlijk alles wat hij lust, met schil en al.

Maar alleen kleine stukjes. Geen appelpitjes, die zijn giftig. Banaan bevat veel kalium, een overmaat aan kalium kan hartproblemen geven. Slechts een paar keer per week een plakje banaan is daarom meer dan genoeg.

Oud hard brood, wat konijnen heel lekker vinden, mag slechts met mate gegeven worden. Bijvoorbeeld elke dag een stukje van ongeveer 2 vierkante centimeter. Bronnen: http://www. konijnen. nl/voer/groenvoer. htm.