Wat Voor Vlees Bij Andijviestamppot?

Wat Voor Vlees Bij Andijviestamppot
De bereidingswijze voor de stamppot – Ik start met het maken van de puree. De bloemkool maak ik schoon en zet ik op een zacht vuurtje om te koken in de kokosmelk met de cashewnoten en een snufje zout. Terwijl deze staat te koken snij ik de paprika in kleine stukjes en pluk ik de andijvie uit de moestuin en snij ik in smalle reepjes.

Als de bloemkool wat zachter wordt gebruik ik de stamper om er puree van te maken. Ik bak intussen de stukjes paprika en gooi de andijvie alvast bij de bloemkool, zonder deze voor te koken. Daarna de gebakken paprika erbij en het geheel weer even door elkaar ‘stampen’.

Beetje kerrie erdoor en wat peper en parmezaanse kaas om het op smaak te brengen. En je andijviestamppot zonder aardappelen is klaar! Kies zelf of je er (eventuele light) rookworst, of toch wat vet-armer vlees bij serveert. Ik heb zelf de andijviestamppot zonder aardappelen geserveerd met wat gemarineerde kipreepjes en hij viel goed in de smaak! Zelfs de kinderen hebben het zonder morren opgegeten, dus dat wil wat zeggen… 😉 Heb jij zelf nog een koohydraat- of zetmeelarm gerecht waar jij je vingers bij aflikt? Deel je recept dan in een reactie hieronder 🙂 Lees ook:.

Wat voor kruiden stamppot andijvie?

Kun je stamppot rauwe andijvie bewaren?

Houdbaarheid Stamppot rauwe andijvie – Stamppot rauwe andijvie kun je in de koelkast nog een dag of twee bewaren. In de vriezer kan het gerecht tot 3 maanden bewaard worden. Voor zowel in de koelkast bewaren, als voor invriezen, is het overigens wel belangrijk dat de stamppot eerst helemaal tot op kamertemperatuur afkoelt.

Kan andijvie in de diepvries?

Andijvie invriezen, kan dat? – Ga je jouw andijvie niet meteen gebruiken? Dan kan je deze sla ook invriezen. Zo ga je te werk: maak de andijvie schoon, zoals hierboven uitgelegd. Blancheer (kook) de bladeren daarna gedurende 1-2 minuten. Laat afkoelen in (ijs)koud water.

Kun je rauwe andijvie eten?

Gebruik andijvie niet alleen in de stamppot! – Je kunt andijvie zowel rauw als gekookt eten. Rauw is andijvie erg lekker in een salade of stamppot. Maak bijvoorbeeld eens een andijviesalade met ingrediënten als fruit, ei, kaas en uitgebakken spek. Of voeg eens reepjes zongedroogde tomaat toe aan je andijviestamppot.

 1. Je kunt de groente ook lekker roerbakken of verwerken in soep of hartige taart;
 2. Gebruik zo’n 150 gram andijvie per persoon wanneer je de groente rauw serveert;
 3. Bij gekookte andijvie kun je rekenen op 300-500 gram per persoon, want de groente slinkt erg tijdens het koken;

Heb jij nog een handige tip? Laat hem achter onder dit bericht!.

Kun je stamppot rauwe andijvie weer opwarmen?

Niet doen! Warm restjes nitraatrijke groenten zoals spinazie en andijvie nooit opnieuw op, zeker niet voor kleine kinderen. Het relatief traag opwarmen en afkoelen bevordert de bacteriële omzetting van nitraat tot nitriet. Nitrieten zijn slecht, dus beter gewoon niet doen.

Hoe gezond is andijvie?

Andijvie – Andijvie is van maart tot december uit Nederland beschikbaar. Andijvie is rijk aan vitamine A en C, en aan mineralen als calcium, ijzer en kalium. Ook bevat andijvie veel vitamine K, wat belangrijk is voor de aanmaak van bloed en botten. Eens wat anders dan een andijviestamppot, bereid dan deze tortillamandjes met andijvie en gegrilde kip ! Wat Voor Vlees Bij Andijviestamppot Wat is jouw favoriet?.

See also:  Hoe Lang Brood Bewaren Buiten Koelkast?

Kan stamppot andijvie in de diepvries?

Hoe lang kun je andijvie bewaren? – Andijviestamppot, en geblancheerde andijvie kun je tot wel 6 maanden in de vriezer bewaren. Ongeblancheerde andijvie van 3 tot 6 maanden. Andijvie kun je niet twee maal invriezen. In de koelkast kun je verse andijvie, wel uit plastic zak halen, gedurende twee tot drie dagen vers houden.

Kan je een zak gesneden andijvie invriezen?

Andijvie Invriezen Zonder Blancheren – Zonder blancheren kan het ook ingevroren worden. Het is allemaal wat makkelijker om te doen maar zeer zeker niet de beste manier. De andijvie kan veranderen van kleur en textuur en bij langdurig invriezen gaat ook de smaak verloren. Wat Voor Vlees Bij Andijviestamppot Doe de gewassen en gesneden andijvie in de diepvriesbakjes of diepvrieszakjes en zet de datum op de verpakking. Doe de andijvie vervolgens in de diepvriezer. Bewaar het nu niet langer dan 3 maanden. Wanneer je het wilt eten of klaarmaken in een gerecht, kijk dan goed of het er nog mooi uitziet en ruik of het niet bedorven is.

Kan je andijvie 2 keer opwarmen?

Nitraat – Net als spinazie en sla is andijvie een nitraatrijke groente. Voorheen werd geadviseerd om niet vaker dan twee keer per week van deze groenten te eten. Daarbij mocht je nitraatrijke groente niet voor een tweede keer opwarmen. Het onschadelijke nitraat wordt dan namelijk omgezet in het schadelijke nitriet en uit nitriet kunnen kankerverwekkende nitrosamines ontstaan.

Kun je een zak gesneden andijvie invriezen?

Andijvie invriezen, dat is gemakkelijk en ook nog simpel te doen. Aan het invriezen zitten een heleboel voordelen, één daarvan is dat je deze lekkere groente zeker wel 3 maanden lang kunt bewaren in je diepvries nadat je hebt ingevroren. Het kost je helemaal niet veel tijd om deze groente in te vriezen, zeker niet als de groente toch al gekookt hebt.

Andijvie is een lekkere groente die makkelijk kunt invriezen. Eerst maak je de andijvie heel goed schoon, dit doe je door de groente te wassen met water. Daarna kun je de vieze bladeren eruit zoeken en deze weggooien of aan je huisdieren geven, zoals kippen of konijnen.

Dit eenmaal gedaan kun je de andijvie in stukken snijden van ongeveer 2 cm. Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo. com Makkelijk voor later. Voorbereidingstijd 5 minuten Kooktijd 0 minuten Totale Tijd 5 minuten

 • 1 Krop Andijvie Ongeveer 500 gram voor 4 personen.
 1. Maak de andijvie schoon, en haal eventuele vieze bladeren van de krop.
 2. Snij de andijvie in stukjes of reepjes van 1,5 centimeter.
 3. Was de andijvie goed onder stromend water.
 4. Doe een bodempje water in de pan en breng dit water aan de kook.
 5. Doe de gewassen andijvie in het kokende water en blancheer de andijvie gedurende ongeveer 1 minuut.
 6. De groente in een vergiet laten uitlekken en gedurende een paar minuten laten afkoelen.
 7. Doe de andijvie, zoveel als je voor een maaltijd nodig hebt, in een diepvrieszak of diepvriesbakje, en sluit het goed af.
 8. Vergeet niet om de datum op de diepvrieszak of diepvriesbak te schrijven. Gebruik eventueel een beschrijfbaar etiket.
 9. Doe de zak of het bakje in de diepvries.
See also:  Wat Te Doen Met Oud Brood?

Blancheren is een keukentechniek. Het is simpel weg het kort koken van voedsel, waarna je het ook direct weer afkoelt zodat het niet verder gaart. Gewoonlijk breng je een pan met water aan de kook. Dat moet afhankelijk van de hoeveelheid voedsel die je bereidt, een flinke pan vol zijn. Zo voorkom je dat het water teveel afkoelt als je het voedsel toevoegt.

Na enkele minuten giet je het dan af en spoel je het voedsel af onder de koude kraan of doe je het zelfs in een bak ijswater, zodat het kookproces stopt. Als je het blancheren gehad hebt, is belangrijk dat je de andijvie direct goed invriest.

Je diepvries moet dus wel van goede huizen zijn, de meeste vriesvakken van koelkasten hebben niet het juiste vermogen voor het goed invriezen van etenswaren, deze zijn vaak ontworpen voor het bevroren houden van etenswaren. Als je de ingevroren andijvie wilt gaan gebruiken dan kun je het bevroren en al in water leggen.

Zo zal het eenvoudig en snel ontdooien zonder dat je onnodig stroom of gas verbruikt. Natuurlijk kun je het ook in een pan met water doen en dit meteen aan de kook brengen. Ook kun je het in de magnetron ontdooien.

Het is verstandig en slim om andijvie in te vriezen, zeker als het weer eens in de aanbieding is. Je bespaart dan geld op het kopen van deze gezonde groente. Als je teveel andijvie hebt klaar gemaakt dan is het altijd handig als je dit even kunt invriezen en volgende week kunt ontdooien, zo hoef je niks weg te gooien wat nog prima eetbaar is.

En het is natuurlijk een kleine moeit om de groente in te vriezen, het is zo gebeurt en qua smaak gaat er helemaal niet veel verloren zoals heel veel mensen beweren. Nu weet je hoe gemakkelijk het is om andijvie in te vriezen, net als prei is het gemakkelijk en blijft het lang houdbaar in de vriezer.

En daarbij blijft het ook nog gewoon lekker na het invriezen en ontdooien. De groente moet wel gekookt of geblancheerd worden voor het invriezen. De volgende keer als de groente in de aanbieding is kun je dus weer flink inslaan.

Waarom mag je andijvie niet opwarmen?

Wat is het gevaar van nitriet? – “Nitriet is een acuut gif. Het bindt zich met het bloed, waardoor het bloed minder zuurstof kan vervoeren. Vooral voor baby’s kan het gevaarlijk zijn. Het zuurstoftekort kan ervoor zorgen dat er een blauwe schijn rond de mond komt, vandaar de term ‘blauwebabyziekte’ of ‘blauwziekte’.

 1. Een ander risico is dat nitriet in ons lichaam kan omgezet worden naar kankerverwekkende stoffen;
 2. Die omzetting kan wel geremd worden door de inname van vitamine C;
 3. ” “Er is lang gedacht dat je spinazie en andere nitraatrijke groenten niet meer opnieuw mocht opwarmen, maar recent onderzoek heeft uitgewezen dat – als de groenten na de eerste keer opwarmen binnen enkele uren afgekoeld zijn in de koelkast en bewaard worden tussen 4 en 7 graden Celsius, er eigenlijk geen probleem is;
See also:  Brisket Welk Vlees?

Dat is omdat de bacteriën die nitraat omzetten in het slechte nitriet minder kans hebben om te groeien bij die temperatuur. De restjes bewaar je ook best niet langer dan 2 dagen in de koelkast.

Is andijvie goed voor de darmen?

Goed voor de darmflora – Daarnaast draagt het eten van andijvie ook bij aan een gezonde stoelgang, dit komt doordat andijvie allerlei gezonde vezels bevat die goed zijn voor de darmen. Wanneer u regelmatig andijvie eet, kan dit ervoor zorgen dat voedingsstoffen beter worden opgenomen en dat eventuele gifstoffen sneller worden afgevoerd.

Wat is gezonder andijvie of boerenkool?

Zijn andijvie en boerenkool hetzelfde?? – Voor een korte samenvatting van belangrijke voedingsstoffen en verschillen in andijvie en boerenkool:. Boerenkool bevat meer riboflavine, niacine en vitamine B6, maar andijvie bevat meer pantotheenzuur en folaat.

Hoelang kun je andijviestamppot bewaren in de koelkast?

Hoe lang kun je stamppot bewaren in de koelkast? – Zoals zoveel kliekjes, kun je stamppot zo’n twee dagen in de koelkast bewaren. Gebruik hiervoor een goed afgesloten verpakking (zoals speciaal hiervoor gemaakte bewaarbakjes ) en zorg dat je de stamppot binnen twee uur na het bereiden in de koelkast zet.

Hoe lang kun je gesneden andijvie bewaren?

Houdbaarheid Andijvie – Voorgesneden andijvie, let daarbij niet al teveel op de datum op de verpakking, heeft eigenlijk dezelfde houdbaarheid dan een krop. Doorgaans moet je rekening houden met maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Dan is de krop of de gesneden andijvie nog vers.

Hoe vers gesneden andijvie bewaren?

Andijvie Bewaren Koelkast   – Een hele krop andijvie kan je heel goed in jouw groenten la leggen om te bewaren wanneer je daar plek voor hebt. Het moet in de groenten lade omdat daar de ideale temperatuur is voor de andijvie. Haal het plastic eventueel van de andijvie af want daar wordt de houdbaarheid korter van.

 1. De andijvie kun je in de koelkast la 2 dagen bewaren;
 2. Wanneer je bij de vers gekochte andijvie een plakje van de onderkant afsnijdt en je wikkelt de onderkant van de andijvie in met een vochtige doek, dan kun je de houdbaarheid ook nog wel rekken;

Wikkel alleen de onderkant in anders gaan de bladeren rotten. Zo ook bij een natte doek. Wanneer je de krop andijvie uit de koelkast haalt en hij ziet er wat waterig, nat, slap en viezig uit, vaak in het midden bij de bladeren dan is het tijd om deze weg te gooien.

Hoe lang kun je gekookte andijvie bewaren?

Andijvie bewaren

Buiten koelkast Diepvries
Andijvie (rauw) 1 dag 3 maanden
Andijvie ( gekookt ) n. 3 maanden
Andijviestamppot n. 3 maanden

.