Wat Voor Vlees Is Rollade?

Wat Voor Vlees Is Rollade
Rollade ( Italiaans : involtino , meervoud involtini ) is een gerecht waarbij verschillende gekruide plakken vlees om elkaar heen worden gedraaid. Om de rollade bij elkaar te houden, wordt een touwtje gebruikt waarin soms een speciale rolladeknoop gelegd wordt. Fabrieksrollades zitten vaak in een elastisch netje. Rollade wordt veelal gemaakt van varkensvlees , maar ook het gebruik van rundvlees , kip of ander gevogelte komt voor.

Een rollade wordt als feestelijk eten beschouwd en bij hoogtijdagen als verjaardagen en Kerstmis gegeten. Na het braden wordt het touwtje verwijderd, waarna de rollade in plakken wordt gesneden. Rollade wordt zowel warm als koud gegeten.

Dun (1 mm) gesneden wordt rollade ook als broodbeleg gegeten. Involtini kunnen ook vegetarisch geserveerd worden, bijvoorbeeld met strookjes aubergine. .

Welk vlees voor een rollade?

Rollades – Feestelijk vlees in alle soorten en maten bereiden Ga je een diner verzorgen voor een flink aantal mensen? Keurslager Jan-Karel van Hoof raadt graag een rollade aan. “Die kun je prima van tevoren klaarmaken in de oven zonder dat je er omkijken naar hebt. Dan kun je zelf ook meer genieten!”  Stukjes vlees samen oprollen, vastbinden en geduldig braden. De rollade is van oorsprong een mooie manier om geen vlees te verspillen. Maar inmiddels is het een feestmaal op zich, waar hele mooie stukken vlees in worden verwerkt in tal van (kruiden) variaties. De Keurslager biedt een ruime keuze in rollades. Natuurlijk kun je ook een rollade laten maken: voor 3 of 10 personen, gekruid of met een speciale vulling. Van nature gewoon lekker. Niemand maakt kalfsrollade zo lekker klaar als de Keurslager. Botermals rundvlees, één van de pijlers van de Keurslager.

 1. Verwarm de oven voor.
 2. Braad de rollade, indien nodig, eerst aan in de pan.
 3. Draai na het voorverwarmen de temperatuur terug naar 125 graden zodra de rollade in de oven gaat.
 4. Heeft de rollade de gewenste gaarheid? Laat het vlees dan een minuut of tien afgedekt rusten. Dat maakt het nog malser.
 5. Snijd of knip de touwtjes los, snijd het vlees in plakken en voeg eventueel nog een saus toe aan het braadvocht.

Kruiden, oprollen en opknopen. Zo maak je een rollade! De Keurslager doet dit natuurlijk graag voor je, een typisch slagersambacht. Maar het is ook leuk om het zelf te doen. Bekijk het filmpje en probeer het eens! De bereidingstijd van een rollade is afhankelijk van het soort vlees, de omvang en de vulling. Een rollade van een kilo heeft bijvoorbeeld een bereidingstijd van ca. vijf kwartier. Om de gaarheid te controleren, kun je het beste een vleesthermometer te gebruiken. Die steek je in de kern van het vlees. Elke soort rollade heeft zijn eigen kerntemperatuur waarbij het vlees goed is.

 • En op jouw verzoek wil hij de rollade ook voor je braden;
 • Een rollade kan van alle vleessoorten worden gemaakt: rund, kalf, lam, kip of kalkoen;
 • Of van combinaties met bijvoorbeeld rosbief, waarbij het vlees dat het snelst gaart aan de binnenkant van de rollade zit;

Vraag je Keurslager wat de ideale kerntemperatuur is voor de door jou gekozen rollade! Deze website plaatst functionele en analytische cookies. Daarmee maken wij onze website gebruiksvriendelijker. Je blijft anoniem, omdat in deze cookies geen persoonsgegevens worden opgeslagen.

Wat voor rollades zijn er?

Er zijn twee soorten rollades, de doorregen rollade en de rolladefilet. De doorregen rollade komt van onderin de buik, de rolladefilet komt van de lende. Voor beide geldt een andere gaartijd. Doorregen rollade moet lang garen, zo’n 120 tot 150 minuten in een braadzak of gewoon braden of stoombraden.

See also:  Wat Is Er Gebeurd Met Fruit Shoot?

Wat is de malste rollade?

BBQ – Stel je bbq in op indirect garen met een temperatuur van maximaal 110 graden. De bavette blijft het malste als je hem langzaam gaart. Je hoeft hem ook niet eerst direct te kleuren want de kleur komt vanzelf. Het mooiste is hij als hij een kerntemperatuur haalt van zo’n 45 tot 50 graden.

Waar maak je Runderrollade van?

Wat is een rollade? – Rollade is een populair gerecht met name tijdens de kerstperiode, maar waarvan wordt een rollade nou gemaakt. Rollade kan gemaakt worden van varken, rund, kalf, kip of kalkoen. Vaak wordt een rollade gemaakt van varkensvlees of rundvlees.

Een varkensrollade kunt u maken van de procureur (nek van varken) of varkensfilet (rug van varken). Een runderrollade kunt u maken van de runderdeksel (bovenbil van de rund) of bavette. De rollade is een opgerold stuk vlees dat bij elkaar gehouden wordt door middel van een rolladetouw of rolladenet.

GROOT stuk VLEES op de BBQ | Barbecue recept: Rollade van varkensfilet

De opgerolde en ingebonden rollade wordt in z’n geheel gegaard in de pan, oven of op de BBQ. Voor het eten van de rollade wordt het touw of net verwijderd, vervolgens wordt de rollade in plakken gesneden en geserveerd.

Wat is de beste rollade?

Als hij moet kiezen tussen varkensrollade of runderrollade, kiest hij geheid voor de laatste optie. En dan wel voor kalfsrollade om precies te zijn. ‘Deze heeft een mooie mix tussen structuur en smaak. En is goed te combineren met andere smaken en ingrediënten.

Waar is varkensrollade van gemaakt?

Varkensfiletrollade is een rollade van de filet, met name van de rug. Varkensrollade kan van meer delen worden gemaakt, zoals de procureur, de borstlap of de schouder.

Hoe lang moet ik een varkensrollade bakken?

Leg de varkensrollade in de pan en braad in 2 minuten rondom bruin. Zet het vuur laag en braad de rollade in ongeveer 40 minuten gaar, met deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig om. Haal de rollade uit de pan en laat 10 minuten rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie.

Hoe voorkom je dat een rollade droog wordt?

De rollade in de oven gaar braden – Zet de braadpan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade verder gaar. De oventijd is afhankelijk van het gewicht van de rollade. Reken bij 175 graden ongeveer 45 minuten oventijd bij 1 kilo vlees. Braad de rollade niet op een te hoge temperatuur! De buitenkant is dan te snel gaar en het vlees wordt droog!.

Is een rollade altijd gekruid?

Je kan de rollade natuurlijk zelf maken, maar dat is een ander verhaal. Er zijn veel verschillende soorten rollades en ook allemaal weer verschillend gekruid. In Groningen eten we het liefste de varkensrollade of half om half rollade met kruidnagel, peper en een beetje zout.

Kun je rollade van te voren klaarmaken?

Skip to content Dat is geen enkel probleem. Stel dat je hem een dag van tevoren maakt, dan moet je hem na bereiding in de koelkast zetten en met huishoudfolie afdekken. Als je hem dan de volgende dag wilt bereiden voor het diner moet je hem heel rustig in een voorverwarmde oven (110 graden) opwarmen.

 1. Doe de thermometer er weer in als deze eruit gehaald is en laat de thermometer dan oplopen tot 58 graden;
 2. Let op, dit kan best even duren, zomaar anderhalf uur, maar dit hangt af van de omstandigheden en vooral van hoe ver de kalkoen of kip was terug gekoeld voor het opwarmen (forceer dat niet door de oven hoger te zetten, want dan droogt de kalkoen of kip alsnog uit);
See also:  Wat Is Stoven Van Vlees?

Dat het heel goed kan, kun je in deze review van culinaire blogster Francesca teruglezen:  link Mocht je hem thuis willen klaarmaken voor een diner elders diezelfde avond dan kun je de temperatuur van de kalkoen of kip tijdens de bereiding het beste op laten lopen tot 45 graden.

Vervolgens dek je hem af met aluminiumfolie, zoals in de bereidingswijzer beschreven wordt als het rustmoment. De temperatuur gaat nu vanzelf verder oplopen. Op locatie verwijder je dan de folie (hij is dan waarschijnlijk ergens tussen de 50 en 55 graden, afhankelijk van de tijd die je nodig hebt om op het andere adres te komen!).

Op locatie moet de oven voorverwarmd worden op 130 graden. Je haalt hem daar uit de folie, zet hem in de oven en laat hem oplopen tot 60 graden. Dan haal je hem eruit, pakt hem weer in in folie en laat de kerntemperatuur oplopen tot 63-65 graden (duurt ca 20 minuten).

Hoeveel gram per persoon rollade?

Wat Voor Vlees Is Rollade De poelier is bij uitstek het adres om een smakelijke rollade te kopen en hij biedt u de keuze uit verschillende varianten. Dit kunnen de traditionele kip- of kalkoenrollade zijn, maar ook rollades van wild behoren tot de mogelijkheden. De rollades kunnen verder nog worden opgewaardeerd met diverse culinaire vullingen. Feitelijk is een rollade een ‘opgerold stuk vlees’, maar voor het maken van bijvoorbeeld een kiprollade zijn toch de ambachtelijke vaardigheden van een poelier noodzakelijk.

 1. De basis van een kiprollade is in beginsel een hele kip, die door de poelier vakkundig wordt ontbeend en vervolgens met filet (dij- of borstfilet) op het gewenste gewicht wordt gebracht;
 2. Uiteraard horen daar ook smakelijke rolladekruiden bij;

Het vlees wordt opgerold en via een rolladekoker in een rolladenet gebracht. gewicht Het gewicht van de rollade kan afgestemd worden op het aantal personen waarmee u eet. Hou rekening met ± 150 g per persoon en verminder deze hoeveelheid wanneer de rollade onderdeel uitmaakt van een diner met meerdere gangen en/of er kinderen mee-eten.

Houd u rollade over?. geen probleem, want een puntje koude rollade is ook prima geschikt als borrelhapje en rollade plakjes kunt u als broodbeleg gebruiken. bereiding Een kip- of kalkoenrollade is simpel te bereiden.

Schroei deze rondom dicht in een braadpan en plaats deze vervolgens in een braadslede in een voorverwarmde oven op 150°C. Hou rekening met een braadtijd van ruim een uur (70 – 80 minuten) voor een rollade van 1 – 1,2 kg. Om de rollade aan de buitenzijde meer kleur te geven kunt u hier nog wat (kip)kruiden overheen strooien.

 1. Wilt u er zeker van zijn dat de rollade gaar is, maak dan gebruik van een kerntemperatuurmeter en neem de rollade uit de oven wanneer deze een kerntemperatuur heeft van minimaal 75°C;
 2. Klik op deze link en lees meer over het gebruik van kerntemperatuurmeters;
See also:  Wanneer Eet Je Teveel Fruit?

Vervolgens dient u de rollade 10 minuten op een voorverwarmd bord (onder aluminiumfolie) te laten rusten. Het rolladenet zal zich dan makkelijk laten verwijderen. Snij hiertoe het rolladenet over de lengte door met een scherp mes en verwijder dit voorzichtig van het vlees. Eet smakelijk!  

.

Hoe lang moet je een Runderrollade braden?

BRAAD -EN GRILLTIJDEN: Runderrollade (rosé gebraden): 25 minuten braden per 500 gram. Wil je de rollade well done gebraden, hanteer dan 30-35 minuten braadtijd per 500 gram. Laat een rollade na het braden of grillen altijd een aantal minuten rusten voordat je hem aansnijdt!.

Hoe snij je een rollade?

Neem de rollade uit de folie, knip het netje open en verwijder. Snijd de rollade met een groot mes in dunne plakken.

Hoe lang moet een half om half rollade braden?

Bereiding –

 • – Laat het vlees eerst 45 minuten op kamertemperatuur komen.
 • – Oven voorverwarmen op 125 graden.
 • – Smelt de boter in de braadpan, laat deze uitbreiden en goudbruin kleuren.
 • – Braad nu het vlees aan alle zijden goed dicht.
 • – Zet de rollade in de voorverwarmde oven en prik de vleesthermometer in het dikste deel van de rollade.
 • – Garen in een braadslee tot in een kern van 68 graden.
 •  -Snijdt daarna de rollade niet direct aan maar laat deze 10 minuten rusten onder het aluminiumfolie.

U kunt het ook helemaal in de pan braden. Houdt dan ongeveer 90 minuten per kilo aan met een kerntemperatuur van 68 graden.

Hoe voorkom je dat een rollade droog wordt?

De rollade in de oven gaar braden – Zet de braadpan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade verder gaar. De oventijd is afhankelijk van het gewicht van de rollade. Reken bij 175 graden ongeveer 45 minuten oventijd bij 1 kilo vlees. Braad de rollade niet op een te hoge temperatuur! De buitenkant is dan te snel gaar en het vlees wordt droog!.

Wat kost 1 kilo Runderrollade?

Runderlende rollade (1 kg)

Unieke productcode (UPC) 7438212114131
Categorieën Rundvlees
Prijs (excl. btw) € 36,65
Prijs (incl. btw) € 39,95
BTW laag (9%) € 3,30

.

Is een rollade altijd gekruid?

Je kan de rollade natuurlijk zelf maken, maar dat is een ander verhaal. Er zijn veel verschillende soorten rollades en ook allemaal weer verschillend gekruid. In Groningen eten we het liefste de varkensrollade of half om half rollade met kruidnagel, peper en een beetje zout.

Hoe lang moet ik een varkensrollade bakken?

Leg de varkensrollade in de pan en braad in 2 minuten rondom bruin. Zet het vuur laag en braad de rollade in ongeveer 40 minuten gaar, met deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig om. Haal de rollade uit de pan en laat 10 minuten rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie.