Wat Voor Vlees Komt Er Van Een Koe?

Wat Voor Vlees Komt Er Van Een Koe
In onze vleespakketten zit al het vlees van de koe, van kop tot staart. De volgende soorten kom je tegen: Steaks: Tournedos, entrecôte, côte de boeuf, ribeye, bavette, kogelbiefstuk, biefstukpuntjes, (minute) steak, biefstuk en rosbief. Stoof: Stooflap, riblap en poulet.

Wat is de gemiddelde draagtijd van koe?

Melkproductierecords –

  • Het record op productie van koemelk op één dag staat sinds 1997 op naam van een Zuid-Afrikaanse koe met 111,2 liter. Ze verbrak daarmee het oudere record van 109,3 liter.
  • Het Belgische record staat op naam van Katrien die in 2005 87,4 liter leverde en daarmee het oude record van 74 liter verbrak.
  • Tegen juli 2020 waren wereldwijd 24 koeien (waaronder 4 in Nederland) erin geslaagd om tijdens hun leven 200. 000 liter melk te produceren.

Wat is het slachtgewicht van een koe?

Het gemiddelde slachtgewicht van een koe is 350 kilo, hierbij worden de beenderen nog meegerekend. Wanneer je het gewicht van de beenderen eraf haalt, houd je gemiddeld 280 kilo vlees over. Van een (melk)koe komen verschillende soorten rundvlees. Een biefstuk wordt bijvoorbeeld vaak gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende.

Wat is de anatomie van een koe?

Opvallend aan een koe –

  • De hals wordt vooral gebruikt voor vlees dat wat langer moet sudderen, net als de muntborst. Het vlees is wel van goede kwaliteit, maar is wat taaier als je het verkeerd klaarmaakt.
  • Op de schouder zit mals vlees. Hier zitten sucadelapjes, diamanthaas en rosbief.
  • Het middenstuk bevat vooral weer stoofvlees. Maar je ziet er ook de riblappen en ribstukken.
  • De lendenen en het spierstuk bevatten het meest malse vlees. Met name de biefstukken zijn hier te vinden. De bil is ook mals en bevat rosbief en biefstuk.
  • De longhaas is een bijzonder stuk vlees. Het is vrij duur, maar het is wel ontzettend lekker mals vlees.
See also:  Waar Komt Het Vlees Van De Turkse Slager Vandaan?

Rundvlees komt van verschillende delen van de koe. Er is maar 1 soort vlees die overal vandaan kan komen: gehakt. Gehakt wordt namelijk gemaakt van ‘restjes’ vlees, die niet in de lapjes passen. Worden en lapjes gesneden, dan wordt restvlees in gehakt gedaan. Rundergehakt bestaat dus uit verschillende soorten rundvlees.