Welk Eten Heeft De Meeste Calorieën?

Welk Eten Heeft De Meeste Calorieën
Even lekker snacken af en toe is niets mis mee. Helemaal in het weekend kunnen we ons behoorlijk laten gaan. Vaak hebben we echter geen idee wat we precies allemaal naar binnen proppen tijdens zo’n eetbui. Libelle zette daarom de 15 meest vette gerechten in Nederland voor ons op een rijtje en wij moesten hier wel even van bijkomen.

 • Van een aantal van deze gerechten hadden wij niet verwacht dat er zóveel calorieën in zouden zitten;
 • Favoriete vette hap Er is vooral gekeken naar de vette happen die we met z’n allen hier in Nederland regelmatig naar binnenwerken;

En we moeten toegeven; om nou zonder dit heerlijke vette eten door het leven te gaan is gewoonweg geen optie. Maar misschien helpt het wel als je wat wil minderen om precies te weten hoeveel calorieën jouw favoriete vette eten bevat. Dit zijn de 15 vette happen in Nederland die de meeste calorieën bevatten:

 • Kapsalon : 1800 calorieën
 • Een (verse) pizza groot: 1000 calorieën
 • McDonald’s Big Tasty met bacon: 905 calorieën
 • Burger King Dubbele whopper: 900 calorieën
 • Diepvriespizza klein: 750 calorieën
 • McDonald’s dubbele Quarterpounder met kaas: 740 calorieën
 • Patatje met mayonaise: 590 calorieën
 • Kroepoek (100 gram): 541 calorieën
 • Broodje shoarma met knoflooksaus of patat met ketchup: 490 calorieën
 • Berenklauw: 320 calorieën
 • Saucijzenbroodje : 310 calorieën
 • Ham-kaascroissant: 260 calorieën
 • Frikandel : 190 calorieën
 • Kroket: 150 calorieën

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op  Pinterest ! Bron: Libelle  | Beeld: Pixabay.

Wat is calorierijk voedsel?

Calorierijke producten – Om aan te komen is het verstandig om te kiezen voor producten met een hoge energiedichtheid. De hoeveelheid energie die een product bevat wordt meestal aangegeven in (kilo)calorieën. Voorbeelden van calorierijke voeding zijn gedroogd fruit (abrikozen, rozijnen, dadels etc.

), avocado, olie, olierijke sauzen of smeersels zoals vegan pesto en tapenade, noten, zaden, noten- of zadenpasta , noten- of zadenrepen, hummus en vlees- en zuivelvervangers zoals een alternatief voor Griekse yoghurt en ‘volle’ plantaardige drank.

Verwerk meer van deze producten in je maaltijden en tussendoortjes. Door (meer) plantaardig te eten, verklein je de kans op hart- en vaatziekten, en diverse andere ziekten. Een uitgebalanceerd, plantaardig voedingspatroon biedt alle voedingsstoffen om gezond en energiek te zijn.

 1. Lees meer Ook snacks zoals chips , chocolade en koekjes kunnen helpen met aankomen;
 2. Omdat deze tussendoortjes minder voedingsstoffen bevatten zijn deze wat minder gezond, maar kunnen toch handig zijn om extra calorieën binnen te krijgen zodat je meer energie inneemt dan dat je verbruikt;
See also:  Waarom Eten Surinamers Geen Vlees Op Goede Vrijdag?

Let wel op dat dit soort tussendoortjes niet ten koste gaan van de gezondere voedingsmiddelen. Een goede vuistregel is 80% van de calorieën uit gezonde voeding en 20% uit snacks. Welk Eten Heeft De Meeste Calorieën.

Hoeveel calorieën mag je op een dag?

Weeg jezelf regelmatig – Hoeveel calorieën je per dag nodig hebt verschilt per persoon. Jezelf wegen is de beste manier om te zien of je niet te veel of te weinig energie binnenkrijgt. Val je af, dan eet je te weinig. En kom je aan, dan eet je te veel. Het is normaal dat je lichaamsgewicht kleine schommelingen maakt.

Dit komt vooral door schommelingen in je vochthuishouding. Daarom kun je jezelf het beste maximaal 1 keer per week op dezelfde dag wegen. Het liefst ‘s ochtends als je uit bed komt voordat je hebt gegeten en gedronken, nadat je naar de wc bent geweest en met zo min mogelijk kleding aan.

Kom je aan of val je af terwijl dat niet nodig is? Zoek dan naar jouw juiste hoeveelheden om te eten en drinken. Een diëtist of gewichtsconsulent kan je hierbij helpen.

Hoeveel calorieën per dag om aan te komen?

Hoeveel calorieën per dag om aan te komen? – Of je nou in vet of in spieren aan wilt komen: om zwaarder te worden, moet je iets meer eten dan je verbruikt. Je lichaam kan het overschot aan calorieën dan gebruiken om spierweefsel op te bouwen, of (als je niet aan krachttraining doet) om vet op te slaan.

 1. Ook hier geldt weer: het verschil met je energieverbruik mag niet te groot worden;
 2. Dan sla je het overschot aan energie namelijk op als orgaanvet, en dat is erg ongezond! Je kunt het beste  110%  van je verbruik eten;
See also:  Wat Voor Vlees In Kaasfondue?

Dus verbruik je dagelijks 2500 kcal, dan eet je om aan te komen 1,1 x 2500 = 2750 kcal.

Hoeveel calorieën heeft een mens per dag nodig?

Wat zijn calorieën? – De energie die je lichaam binnenkomt via voeding, en de energie die je verbruikt drukken we uit in calorieën.

 • 1 kilocalorie (kcal) is 1000 calorieën. We kiezen voor kcal als maat, omdat je anders hele grote getallen krijgt.
 • Een volwassen vrouw heeft gemiddeld 2. 000 kcal per dag nodig, een volwassen man 2. 500.
 • Werk je meer calorieën naar binnen dan je verbrandt, dan slaat je lichaam dat op als vet: je komt aan.

Hoeveel calorieën heb ik nodig om op gewicht te blijven?

BANKZITTERS ETEN ZO VEEL MOGELIJK CALORIEËN IN ÉÉN UUR

Hoeveel calorieën per dag mag een vrouw eten om af te vallen? – Een kilogram vet bevat ongeveer 7. 000 kcal. Als je 1 kg wilt afvallen, moet je dus 28 dagen lang 250 kcal minder eten dan jouw caloriebehoefte, die voor een vrouw dus gemiddeld 2. 000 kcal per dag is.