Welk Fruit Als Je Ziek Bent?

Welk Fruit Als Je Ziek Bent
Dit kun jij het beste eten als je ziek bent: – 1. Kippensoep Kippensoep is het wondermiddeltje onder alle voedingswaren. Zo’n beetje alle goede stoffen die je maar kan verzinnen zitten erin: eiwitten, vitaminen en mineralen. Het zorgt ervoor dat jij niet uitdroogt en werkt de slechte stoffen sneller je lichaam uit.

 1. Kippensoep is vooral goed ter bestrijding van griep;
 2. Het helpt neusslijmvlies te verminderen en het stopt een flinke hoest;
 3. Goed om te eten als je ziek bent, dus! 2;
 4. Knoflook Deze stinkende plant werkt goed voor zowel keelpijn als een verstopte neus;

Bij griep is het volgens dit onderzoek dus ook een echte aanrader om knoflook door je eten te doen. Er wordt zelfs gezegd dat je bij regelmatig eten van knoflook voorkomen kan worden dat je griep krijgt of verkouden wordt. Wel is het dan aan te raden om minimaal drie keer per dag je tanden te poetsen en ervoor te zorgen dat je ALTIJD kauwgom bij je hebt ;).

Honing Wanneer jij echt flink last hebt van je keel is het een aanrader om honing te gebruiken. Dat kan je puur uit een pot eten, maar ook gewoon door je thee mengen. Honing kan namelijk je keelpijn iets verhelpen en vermindert het de zwelling van je keel.

Scherp of pittig eten NLbewustgezond schrijft dat capsaïcine het stofje is dat scherp of pittig eten de scherpe smaak geeft. Dat stofje zou ervoor zorgen dat het slijm in je neus dunner wordt waardoor je verkoudheid eerder weggaat. Maar let op: het kan gevaarlijk zijn pittig te eten als je ziek bent! Wanneer je (ook) last hebt van je maag kun je scherpe of pittige voedingswaren beter niet eten.

 1. Avocado’s Hier word ik wel redelijk gelukkig van! Avocado’s bevatten heel veel vitamines, mineralen en gezonde vetten;
 2. Daarnaast draagt deze groene vrucht bij aan vermindering van ontstekingen en bevordert het ons immuunsysteem;
See also:  Ingevroren Vlees Hoe Lang Houdbaar?

Vanwege de zachte structuur van de avocado is hij ook makkelijk te eten waardoor dit onze all time favorite vrucht is: zowel ziek als niet ziek. Is het nou wel of niet goed om te sporten als je griep hebt? > 6. Zalm Het is sowieso goed voor je om zo nu en dan eens vis te eten, maar helemaal wanneer je ziek bent.

Zalm bevat een heleboel eiwitbronnen. Daarnaast bevat het ook een heleboel vitamine D, een vitamine die we doorgaans het meeste van de zon krijgen. Wanneer jij de hele dag binnen zit doe je er dus goed aan om jezelf te trakteren op een lekker stukje zalm.

Zo haal je toch een beetje de zon in huis. Soort van dan. Gember Wanneer jij last hebt van je maag en misselijk bent is gember een goede aanrader. Het gaat misselijkheid tegen en brengt je maag weer tot rust. Je kunt niet alleen gember eten als je ziek bent, maar natuurlijk ook drinken.

Zo werkt gemberthee ontstekingsremmend en helpt het je verkoudheid te verminderen. Kijk hier voor een goed recept voor gemberthee. Banaan Sowieso is fruit goed voor je als je ziek bent, maar vooral wanneer je misselijk bent of last hebt van diarree wordt het eten van een banaan aangeraden.

Bananen zijn makkelijk te kauwen en vallen licht op de maag, maar zorgen er wel voor dat je een flinke hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen binnen krijgt. Niet voor niks dus dat er wordt aangeraden om banaan te eten als je ziek bent.

See also:  Hoe Brood Geven Baby 6 Maanden?

Wat is het beste om te eten als je ziek bent?

Tips voor als je geen zin hebt in eten en drinken: –

 • Verse (kippen)soep is lekker warm en makkelijk weg te eten. Maak een lekkere bouillon met veel groente en kip. Een bijkomend voordeel als je te veel slijm hebt: In kip zit een aminozuur (cysteïne) dat helpt bij vastzittend slijm.
 • Crackers en geroosterd brood liggen niet zwaar op de maag en zijn daarom een goede lichte maaltijd als je ziek bent.
 • Banaan eet makkelijk weg, geeft energie en zit vol kalium. Dit mineraal heb je met name nodig als je veel vocht hebt verloren of als je overgegeven hebt.
 • Kruidenthee, zoals gemberthee, helpt de hoeveelheid vocht in je lichaam te herstellen. Daarnaast heeft het een verzachtend effect op de maag.
 • Groene thee is rijk aan antioxidanten, stoffen die je weefsels beschermen.
 • Smoothies zijn een mooie manier om veel voedingsstoffen binnen te krijgen als je geen zin hebt in eten, maar wel wilt drinken. Kljk hier voor een lekkere weerstandssmoothie.
 • Neem kleinere porties per keer in plaats van een grote maaltijd.

Een gezonde groet, De A. Vogel griepcoach.

Is chocolade goed voor je als je ziek bent?

Ben je ook aan het hoesten en proesten, zoals veel andere Zeeuwen? Neem dan chocolade! Uit onderzoek blijkt dat dit veel effectiever is dan een hoestdrankje of honing.