Welk Fruit Helpt Bij Afvallen?

Welk Fruit Helpt Bij Afvallen
7 fruitsoorten die je helpen gewicht te verliezen

 • Citroen. Citroen is misschien zuur, maar hij zit boordevol vitamine C, en is goed voor je metabolisme.
 • Avocado. Avocado is een heel gezonde vrucht.
 • Kiwi. De kiwi is je bondgenoot als je wilt afvallen.
 • Bessen.
 • Appel.
 • Pompelmoes.
 • Kokosnoot.

Hoe val je snel af bij je buik?

Wat zijn de beste oefeningen om buikvet te verbranden?  – Wie snel buikvet wil verbranden, combineert stressmanagement en een aangepast dieet best ook met voldoende beweging. Door extra te bewegen, verbruik je immers meer calorieën, waardoor je lichaam sneller vet zal verbranden.

In tegenstelling tot wat velen denken, is duursport (cardio) niet de meest efficiënte manier om buikvet te verliezen. Om snel vet te verbranden, kan je beter sporten met een hogere intensiteit beoefenen.

Daardoor veroorzaak je een zuurstoftekort, wat de vetverbranding en de spieropbouw zal bevorderen. Na een tijdje zal je lichaamssamenstelling veranderen (meer spieren, minder vet) en zal je uiteindelijk ook in rust meer energie verbruiken. Het resultaat: je verliest gewicht en verbrandt meer vet.

Maar wat zijn nu de beste oefeningen om buikvet te verbranden? Alle vormen van training waarbij je eens goed diep gaat en dus in ademnood komt, zijn in principe het meest efficiënt. We selecteerden er alvast drie:  1.

Burpees Ze zijn enorm lastig, maar o zo efficiënt. Burpees geven je een full body work-out en doen je eens stevig afzien. Ideaal om vet te verbranden. HIIT Squats, push-ups, gewichten: bij HIIT krijg je een gevarieerde en lastige work-out voorgeschoteld. HIIT staat voor High Intensity Interval Training en is door het korte, maar lastige karakter een uitstekende manier om vet te verbranden.

See also:  Welk Fruit Is Goed Voor Je Longen?

Krachttraining met gewichten Dankzij het heffen van gewichten optimaliseer je het ‘afterburn’ effect. Zo blijft je lichaam ook in de uren na je work-out nog extra calorieën (en vet) verbranden. Met het oog op een optimale gezondheid is een combinatie van cardio en krachttraining de meest duurzame beweegmethode.

Maar zoek vooral naar een vorm van beweging waar je ook plezier in beleeft. Zo hou je het ook makkelijker vol.

Wat moet je niet eten als je wil afvallen?

Dit eten vermijd je best wanneer je gewicht wilt verliezen: –

 • Eten vol lege calorieën : voeding die veel calorieën bevat, maar niets gezonds voor je lichaam doet. Denk aan frieten, maar ook deze voedingsmiddelen.
 • Ketchup : Ketchup mag dan wel minder calorieën bevatten dan mayonnaise, het zit boordevol suiker. Liever vermijden dus. Vervang je sausje door yoghurt of maak zelf mayonnaise met olijfolie, bevat veel vet, maar wel de juiste vetten.
 • Frisdrank : We moeten niet meer vertellen dat gesuikerde frisdranken een absolute no go zijn als je wilt afvallen. Maar vergis je niet, ook de light-varianten zijn een slecht idee. Je lichaam krijgt het idee dat het suiker binnenkrijgt, je krijgt alleen maar meer zin in suiker en het doet je bloedsuikerspiegel geen goed.
 • Fruityoghurt:  Wil je graag fruit in je yoghurt, dan snijd je het best en voeg je het toe. Of zorg dat je ze in de diepvries hebt zitten. Maar fruityoghurts zijn ware suikerbommen en bevatten amper fruit.
 • Lightproducten : Een les waarvoor we Pascale Naessens altijd dankbaar zullen zijn. Kies voor volle boter en volle yoghurt. Je bent sneller verzadigd, het is minder bewerkt én vooral veel lekkerder.
 • Voorgemaakte salades : Geen tijd om te koken, dus maar snel een salade kopen? Het is verleidelijk, maar geen goed idee. Lekkere toppings en dressings zijn vaak de boosdoener en maken dat een salade erg veel calorieën bevat. Best te mijden dus.
 • Witte producten : Uiteraard hebben we het niet over de budgetvriendelijke producten, maar wel over wit brood, witte pasta, witte rijst,… Wil je ze toch op het menu? Kies dan voor de bruine varianten.