Welk Fruit Is Gezond Bij Afvallen?

Welk Fruit Is Gezond Bij Afvallen
7 fruitsoorten die je helpen gewicht te verliezen

 • Citroen. Citroen is misschien zuur, maar hij zit boordevol vitamine C, en is goed voor je metabolisme.
 • Avocado. Avocado is een heel gezonde vrucht.
 • Kiwi. De kiwi is je bondgenoot als je wilt afvallen.
 • Bessen.
 • Appel.
 • Pompelmoes.
 • Kokosnoot.

Is fruit goed om af te vallen?

Afvallen met fruit – Je hoeft dus echt niet bang te zijn om fruit te eten als je af wilt vallen. De suikers zijn geen probleem, zeker niet als je ze vergelijkt met de vele voordelen die fruit met zich meeneemt. Daarnaast is het aantal calorieën kijkt ook erg laag.

 1. De meeste vruchten blijven makkelijk onder de 100 kcal per stuk;
 2. Een banaan levert bijvoorbeeld maar 90 kcal op, een peer of appel 80 kcal;
 3. Zelfs met twee stuks fruit per dag zul je dus niet snel de 200 kcal aantikken;

De kans is klein dat je daardoor opeens een calorie-overschot op zou lopen… Bovendien zorgen de aanwezige vezels voor een verzadigd gevoel. Fruit kan dus juist ook helpen voorkomen dat je naar ongezondere en minder slanke snacks grijpt als je even trek hebt.

Wat kun je het beste eten tegen buikvet?

Wat is een goed ontbijt om af te vallen?

Kan je van te veel fruit dik worden?

10 mrt 2010 om 08:58 Update: 12 jaar geleden AMSTERDAM – Vruchten blijken minder gezond dan gedacht. Vaak wordt vergeten dat fruit net als andere voedingsmiddelen calorieën bevat. Onder meer overgewicht kan daarvan het resultaat zijn. Fruit is gezond, zit vol vitamines, vezels en anti-oxidanten, maar het bevat ook calorieën.

Deze hebben hetzelfde effect als de calorieën in chocolade, namelijk gewichtstoename. Vruchten zitten vol met fructose, een natuurlijke zoetstof. Wanneer suiker in het lichaam wordt opgenomen, produceren de hormonen insuline, dat voor een vol gevoel zorgt.

Fructose doet dat niet, zodat fruit bovendien niet vult. “Daarnaast kan fructose het niveau van triglyceriden verhogen, een bepaald type vet in het bloed dat veel voorkomt bij hart- en vaatziekten”, vertelt dokter Carel le Roux.

See also:  Welk Gewicht Kalkoen Voor 6 Personen?

Wat is de meest gezonde fruit?

5: Veenbessen – De veenbes, die wij hier ook kennen als de ‘cranberry’, bevat een grote hoeveelheid aan anti-oxidanten. Ze worden meestal verwerkt in sauzen, sapjes of jam. 4: Aardbeien Die lekkere aardbei, prachtig rood en heerlijk sappig. En de enige vrucht die wij kennen, die de zaden van de vrucht aan de buitenkant heeft! Met veel vitamine C en rijk aan anti-oxidanten is dit zomerkoninkje een waardevolle aanvulling op ons dagelijks menu.

Behalve dat de aardbei gegeten wordt als vrucht, wordt ‘ie ook verwerkt in jams, fruitsappen, ijs en gebak. 3: Guava Wordt in praktisch de hele wereld verkocht, is rijk aan natuurlijke vezels en vitamine C.

Lijkt een beetje op de peer. 2: Frambozen Een opvallend mooie vrucht, afkomstig uit de rozenfamilie!  Frambozen groeien aan een houten stam het hele jaar door. Per 100 gram bevat een framboos 52 calorieën, 4 gram suiker en 6 gram vezels. Maar ook, verrassend genoeg, zit er omega-vetzuren in! Per 100 gram maar liefst 126,0 milligram!  1: De Braam Op nummer 1 van deze lijst staat dus de braam.

Wat kan ik het beste eten om af te vallen?

Eiwitrijke voedingsmiddelen – Eiwitten geven een lang verzadigd gevoel. Daarom moet er altijd een portie eiwit in je maaltijd zitten. Er zijn verschillende eiwitbronnen. Ze zijn onderverdeeld in dierlijke en plantaardige eiwitten :

 • Dierlijke eiwitten zijn vlees, vis en zuivelproducten. Mager vlees of vis, zoals kipfilet of pangasiusfilet, zijn goed geschikt voor gewichtsverlies. Vetarme kwark, eieren en magere kaas, zoals emmentaler, zijn ook lekkere en goede eiwitbronnen.
 • Bij plantaardige eiwitbronnen heb je het over peulvruchten. Erwten, sojabonen, maïs of linzen zijn het meest geschikt. Inmiddels zijn er ook veel zuivelproducten op plantaardige basis, zoals yoghurt of melk.
See also:  Hoe Houd Je Gesneden Fruit Goed?

Wat kun je het beste eten tegen buikvet?

Welk fruit bevat weinig calorieën?