Welk Fruit Is Gezond?

Welk Fruit Is Gezond
Iedereen weet natuurlijk dat fruit gezond is, maar welke zijn nu het best voor je? Wij geven je de tien gezondste soorten fruit die gemakkelijk in België verkrijgbaar zijn en te vinden zijn in onze fruitmanden door het jaar heen. Appel  Appels bevatten enorm veel vezels en anti-oxidanten.

  • Bovendien bevatten appels ook catechine en quercetine;
  • Deze stoffen verminderen de kans op onder andere beroerte, hartinfarct, kanker en diabetes;
  • Abrikoos Abrikozen zitten boordevol kalium, bètacaroteen, ijzer, vitamine A, C en E;

IJzer stimuleert de aanmaak van hemoglobine, dit zorgt ervoor dat er genoeg zuurstof in je bloed terechtkomt. Banaan Bananen zijn zo een bron van goede suikers die omgezet worden in energie. Ze zitten ook vol kalium en vezels. De tryptofaan in bananen wordt door ons lichaam omgezet in serotonine.

  • Deze stof zorgt voor een relaxed, kalm en vredig gevoel en maakt je dus blijer;
  • Braambes   Dit minivruchtje bevat heel wat anti-oxidanten, pectine en vitaminen B (B1 en B2), C en E;
  • Vitamine E is goed voor je huid, je spieren, je hart en je bloed;

Blauwe bes Ondanks het feit dat blauwe bessen enorm veel voedingstoffen bevat, is het een vrucht met weinig calorieën. Deze bessen zijn goed voor je hersens en je bloeddruk en bevatten ook veel anti-oxidanten. Ze hebben een positief effect op het hart en helpen ook tegen veroudering.

Meloen  In meloen zit onder andere foliumzuur, kalium, betacaroteen, vezels en vitaminen A, B en C. Foliumzuur moeten we uit onze voeding halen, want ons lichaam kan het zelf niet aanmaken. De vitamine bevordert de aanmaak van rode bloedcellen en DNA.

Kers  In dit klein superfruit zitten de meeste anti-oxidanten en het zit ook boordevol ijzer. Daarnaast bevatten kersen ook betacaroteen, kalium, vezels en vitamine C en E. Kersen helpen goed tegen het verlagen van het cholesterolgehalte en de suikerspiegel.

Pompelmoes  Pompelmoezen bevatten veel kalium, calcium, betacaroteen en pectine. Kalium helpt om de bloeddruk te verlagen en calcium is goed voor je botten. Pectine helpt onder andere het cholesterolgehalte, de bloeddruk en de suikerspiegel te verlagen.

Mango  Mango’s bevatten veel betacaroteen, vezels en vitamine C. Betacaroteen wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Deze vitamine is goed voor je weerstand, je gezichtsvermogen, je botten, je tanden, je huid en je haar. Vezels verminderen de kans op hartziekten.

10. Aardbei  Ellaginezuur en vitamine C zijn talrijk aanwezig in aardbeien. Ellaginezuur is goed voor celweefsel, het spijsverteringsstelsel en helpt ook tegen veroudering. Vitamine C is goed voor je hart, je bloedvaten, je weerstand, je botten, stimuleert ijzeropname en helpt tegen verouderen.

Bron:  http://www. zapmagazine. be/santee/spijs-stuff/pages/top10gezondfruit. aspx.

See also:  Waarom Is Minder Vlees Eten Goed Voor Het Milieu?

Is fruit slecht voor je?

Fruit: Welke Soort Is Het Gezondste?

Fruit is goed voor je gezondheid – Van fruit is bewezen dat het juist goed is voor je gezondheid. Het eten van fruit hangt onder andere samen met een lager risico op diabetes type 2, darmkanker en longkanker. Fruit is dus gezonder dan producten die wel suiker, maar verder weinig tot geen andere belangrijke voedingstoffen bevatten.

Welk fruit is goed voor je maag?

Eet bananen, appels, meloenen, bosvruchten, aardbeien, perziken of abrikozen. Heb je maagklachten? Mogelijk heb je moeite met het verteren van eiwitten. Eet een kiwi, ananas of mango.