Welk Fruit Laxeert?

Welk Fruit Laxeert
Misschien heb je wel eens gehoord dat je pruimen moet eten als je last hebt van verstopping. Fruit kan wel degelijk laxerend werken, maar je hoeft het niet alleen bij pruimen te houden. Ook appels, bananen , sinaasappels en nog veel meer ander fruit stimuleert de darmwerking.

De meeste fruitsoorten, maar ook groenten, volkoren producten, peulvruchten , noten en zaden bevatten voedingsvezels. Vezels bevorderen een gezonde stoelgang en helpen zowel bij diarreeklachten als bij obstipatieklachten.

We hebben zo’n 30 tot 40 gram vezels per dag nodig. Het is bij een goede vezelinname wel belangrijk om hierbij ook voldoende te drinken. Geschreven door Melissa Verlaan , BSc Voeding en diëtiek, Diëtist bij Coloriet.

Wat werkt laxerend en snel?

Fruit: Welke Soort Is Het Gezondste?

Hoe krijg ik mijn darmen helemaal leeg?

Een darmreiniging via een darmspoeling? Liever niet! – Er zijn veel verschillende manieren voor een darmreiniging. Denk aan een klysma, een hoge darmreiniging, colonhydrotherapie en laxeermiddelen. Vaak worden deze darmspoelingen gedaan om van bepaalde problemen met de stoelgang af te komen.

Is olijfolie goed tegen obstipatie?

ESSENTIËLE OLIËN         – Essentiële oliën zijn handig en worden sterk aanbevolen voor occasionele constipaties. Doe simpelweg 1 druppel etherische olie in een lepel plantaardige olie en drink het voor je maaltijd of breng een paar zuivere druppels op de buik aan voordat je een massage uitvoert. .