Welk Fruit Mag Je Eten Bij Diabetes?

Welk Fruit Mag Je Eten Bij Diabetes
Diabetes type 2 omkeren met fruit? – Recentelijk is ontdekt dat het mogelijk is om diabetes type 2 om te keren. Alles wat je nodig hebt kan je vinden in de supermarkt. Hier valt óók fruit onder. Je keert het om met één krachtige methode. Het is wat ik ‘H et Diabetesvrij Geheim ‘  noem. Je zult daarin leren:

 • Waarom je diabetes type 2 hebt gekregen
 • Welk mechanisme je kan gebruiken om diabetes om te keren
 • De beste tips om binnen enkele weken diabetesvrij te zijn

Vul hieronder je e-mailadres in en dan stuur ik je het E-book gratis op. Groetjes, Marloes Schuurman P. s: welk fruit eet jij bij diabetes type 2? Welke fruitsoorten probeer je zoveel mogelijk te vermijden?  Laat hieronder een reactie achter.

Welk fruit is niet goed voor diabetes?

We hebben de meest voorkomende reacties en vragen van de enquête verzameld en diëtist Harriët Verkoelen ze laten beantwoorden. Verkoelen is bekend van haar succesvolle methode ‘Diabetesbehandeling Nieuwe Stijl’, die beschreven staat in haar nieuwste boek ‘ Diabetes overwinnen ‘.

Wel of geen fruit? Wat diëtist Harriët Verkoelen betreft is de stelregel: meer groente, minder fruit bij diabetes type 2. Fruit zorgt er namelijk voor dat je bloedsuikers de hoogte in vliegen, legt ze uit.

Zeker als je een banaan of trosje druiven (125 gram) neemt waar al snel vier suikerklontjes inzitten. Betekent dat dan dat je helemaal geen fruit meer mag? Nee, zeker niet. Het advies van Verkoelen is om fruit vooral voor ‘de smaak’ te nemen. Je kunt dan denken aan één kiwi, één mandarijntje of een handje aardbeien. Welk Fruit Mag Je Eten Bij Diabetes.

Welk fruit mag een diabetes patient?

alle soorten vers fruit, rekening houdend met de koolhydraat-portie (zie extra fruitlijst): bijvoorbeeld 200 gram aardbeien, alle soorten bessen, frambozen, netmeloen en pompel- moes, 150 gram voor abriko- zen, appel, peer, sinaasappel, mandarijn, suikermeloen, nectarine, papaja of perzik, 100 gram voor ananas, druiven.

Hoeveel fruit mag je eten bij diabetes?

Fruit en diabetes – Het advies om 2 porties fruit per dag te eten, geldt ook voor mensen met diabetes. Als je diabetes hebt en daar insuline of andere medicijnen voor gebruikt, is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid koolhydraten. In fruit zitten koolhydraten en suikers.

Afhankelijk van hoe hoog je bloedsuikerspiegel is op het moment dat je fruit wilt eten, kun je kiezen voor een stuk fruit met veel of juist wat minder koolhydraten en suikers. Hieronder hebben we de hoeveelheden koolhydraten en suikers per stuk fruit op een rijtje gezet.

Alles is weergegeven per 100 gram.

Fruitsoort Calorieën (Kcal) Koolhydraten (gram) Waarvan suikers (gram) Vezels
Aardbeien 29 5,1 5,1 1,1
Abrikozen, gedroogd 285 59,0 56,0 14,4
Abrikozen, vers 44 8,0 8,0 1,7
Ananas 57 12,0 11,6 1,6
Appel (met schil) 60 13,0 10,4 2,0
Banaan 95 20,6 15,5 1,9
Blauwe bessen 52 11,0 10,0 2,4
Blauwe druiven met schil 75 16,8 16,8 2,1
Cranberries, gedroogd 335 77,6 64,6 5,0
Cranberries, vers 24 3,4 3,4 3,6
Dadels, gedroogd, geconfijt 315 73,0 70,0 7,5
Dadels, vers 139 31,3 31,3 3,6
Frambozen 35 4,5 4,5 2,5
Grapefruit 37 6,6 6,6 1,4
Kaki 77 18,6 18,6 0,5
Kersen 54 11,5 11,5 0,9
Kiwi 68 12,2 10,3 2,3
Kumquat 52 9,1 9,1 3,8
Lychee 72 16,1 16,1 1,0
Mandarijn 45 9,8 8,2 0,9
Mango 66 14,3 13,9 1,6
Nectarine 36 6,5 6,5 1,1
Papaja 39 7,8 7,8 1,7
Passievrucht 52 5,7 5,7 3,3
peer (met schil) 55 11,7 9,5 2,2
Perzik 41 7,9 7,9 1,4
Pruimen, gedroogd 220 45,0 45,0 16,1
Pruim 49 9,6 7,3 2,2
Rozijnen 326 75,5 72,8 3,7
Sinaasappel 51 7,9 7,7 2,0
Vijgen, gedroogd 259 54,1 47,9 9,8
Vijgen, vers 84 19,0 19,0 2,0
Watermeloen 36 8,0 8,0 0,6
Witte druiven met schil 76 16,9 15,6 1,4
See also:  Hoe Maak Je Jus Zonder Vlees?

Bron: NEVO-tabel, RIVM Bekijk en download de handige lijst Hoeveel suiker zit er in fruit?.

Welk fruit bevat het minste suiker?

Fruit zonder suiker? – Fruit zonder suiker is bijna niet te vinden. Botanisch gezien is de avocado een vrucht en valt hij onder de fruitsoorten. Een avocado bevat per 100 gram slechts 0,7 gram suiker! Avocado’s worden vooral gegeten omwille van de vetten (15 gram/ 100 gram).

Wat moet je niet eten als je diabetes hebt?

Adviezen voor eten en drinken bij diabetes

Niet drinken (alles waar suiker in zit) Wel drinken
Thee/koffie met suiker Thee/koffie zonder suiker (evt. zoetje) en water
Vruchtensappen Light/zero frisdranken (zoals cola ligt e. )
​Frisdranken ​Rivella

.

Wat is een goed ontbijt voor diabetes?

Welke kaas is goed voor diabetes?

Volle zuivel – In volle melkproducten zit verzadigd vet. Verzadigd vet wordt ook wel slecht vet genoemd, maar niet alle verzadigde vetten hebben hetzelfde effect. Bij mensen met diabetes en een gezond gewicht, lijken magere en halfvolle zuivelproducten geen ander effect te hebben dan volle zuivel.

Is tomaat goed voor diabetes?

Mythe 7: wie diabetes heeft, mag geen tomatensoep eten, omdat er in tomaten te veel suiker zit – Soep is een goede bron van groenten, als je de groentesoep maakt op basis van een grote hoeveelheid groenten. Wees wel zuinig met de bouillonblokjes, om je zoutinname te beperken.

 1. Het suikergehalte (= koolhydraatgehalte) van tomatensoep is te verwaarlozen;
 2. Dit is uiteraard enkel het geval wanneer er geen aardappelen, vermicelli en dergelijke aan toegevoegd worden;
 3. Tomaat uit blik bevat soms wel een kleine hoeveelheid toegevoegde suiker, wat niet wil zeggen dat het niet kan wanneer je diabetes hebt;
See also:  Wat Mag Een Baby Van 7 Maanden Op Brood?

Tomaten bevatten weinig koolhydraten (ongeveer 2 g per 100 g tomaten). Kerstomaatjes bevatten ongeveer 4 g koolhydraten per 100 g. Dit is vergelijkbaar met groenten zoals groene kool, prinsessenboontjes en spruitjes. Tomaten zijn dus qua koolhydraten geen echte uitschieter onder de groenten en mogen zonder problemen gegeten worden.

Hoeveel boterhammen per dag bij diabetes?

Hoe kun je al simpel koolhydraten beperken? – Hoeveel koolhydraten je moet eten, hangt af van je eetpatroon en je energieverbruik. Stel, je eet vijf boterhammen, een flinke avondmaaltijd en een paar tussendoortjes zoals fruit of een biscuitje en zuivel.

Is citroen goed voor diabetes?

Lagere bloedsuikerspiegel – Citroenen bevatten hesperetin, een fytonutriënt (plantaardige stof met een positief effect op het lichaam) die helpt bij het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Dit maakt de citroen ook geschikt voor diabetespatiënten of mensen met insulineresistentie.

Is ananas goed voor diabetes?

Als we aan zomerse cocktails en fruitsalades denken, schiet de ananas natuurlijk als eerst in ons hoofd. Ananassen zijn namelijk niet alleen fantastische decoratie voor je fruitschaal (en voor op je kleding), maar ze zijn ook nog eens superlekker én heel erg gezond. En dat zijn er veel! Ben je benieuwd waarvoor een ananas dan zo goed is? Lees het hier:

 1. In het gele vruchtvlees zitten een heleboel vezels. Deze zijn dankzij de stof bromelaïne nog eens extra effectief, omdat het stofje ervoor zorgt dat eiwitten snel worden verteerd. Eet je stukjes van de vrucht als ontbijt of tussen de maaltijden door dan hoeft het niks te verteren en oefent het medicinale krachten uit op je lichaam.
 2. Ananas werkt tegen een heleboel vervelende kwaaltjes. Een aantal: slijmvliesontsteking, wormen, verstopping en maagproblemen.
 3. De zoete vrucht bevat een heleboel antioxidanten. Deze bestrijden vrije radicalen in je lichaam en maken op die manier de kans op kanker kleiner.
 4. In een ananas zit een heleboel vitamine C en die vitamine is superbelangrijk voor ons lichaam om gezond te blijven. Vitamine C versterkt onder andere het immuunsysteem, helpt bij verkoudheid, is goed voor het bindweefsel en het laat wonden sneller genezen. Weg met die lelijke pleisters dus en kom maar op met die heerlijke ananas!
 5. De vrucht is ook goed voor mensen met diabetes en het veroorzaakt geen suikerdip. Dit komt doordat het stofje pectine in de vezels van de ananas ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.
 6. Ananas bevat het stofje thiamine. Dit zorgt voor het verbranden van koolhydraten en geeft ons energie. Handig met afvallen dus!
 7. Ben je een vegetariër? Dat is een goede reden om meer ananas aan je dieet toe te voegen. Een ananas heeft namelijk een heleboel ijzer in zich, wat voorkomt dat je bloedarmoede krijgt.
 8. Het stofje bromelaïne is niet alleen goed voor de spijsvertering, maar het helpt ook tegen ontstekingen en het is pijnstillend. Heb jij dus een ontsteking ergens in je lichaam, peuzel een paar stukjes ananas op en je hebt een natuurlijke pijnstiller én de kans dat het overgaat.
 9. Het eten van ananas als toetje vermindert een opgeblazen gevoel, gasvorming, verstopping en de symptomen van het prikkelbare darmsyndroom.
See also:  Welk Vlees Voor Gourmetten?

Bron: ilovefashionnews. nl.

Welke groenten zijn goed voor diabetes?

Welk fruit is het beste voor diabetes type 2?

Voedingsvezels – Vezels zijn terug te vinden in plantaardige producten. Onbewerkte plantaardige producten welteverstaan. Denk aan groenten, noten, peulvruchten. En fruit. Voedingsvezels zijn onverteerbare koolhydraten. Ze zorgen onder andere voor een gezonde darmflora, gevoel van verzadiging en remmen een hoge bloedsuiker  af.

 1. Krijg je echter als suikerpatiënt wél te maken met een hoge bloedsuiker, dan maakt je lichaam (veel) insuline aan;
 2. En voor dat hormoon zijn je cellen ongevoelig bij diabetes type 2 , waardoor de suikers niet goed verwerkt worden;

Hierdoor loop je het risico een  hyperglycemie  te krijgen. Door veel vezels (en relatief suiker= & koolhydraatarm ) te eten kun je dat risico de kop indrukken. Je bent bezig met voorkoming of genezing van de ziekte.

 • Hoe meer vezels je op een dag binnenkrijgt, hoe beter.

Diverse fruitsoorten zijn relatief suikerarm en vezelrijk. Denk aan bramen, frambozen en avocado’s. Die kun je dus het beste eten bij diabetes type 2, omdat ze weinig invloed hebben op je bloedsuikerspiegel. Onderstaande fruitsoorten representeren het tegenovergestelde van ‘gezond fruit bij suikerziekte’. Het fruit uit de lijst is precies het fruit dat je zoveel mogelijk (lees: koste wat kost) wilt vermijden. Ik kan je niets verbieden. Toch bestaat onderstaand lijstje volledig uit ‘ verboden fruit voor diabetici’. Je maakt uiteraard zelf de keuze welke producten je in je boodschappenkarretje zet.

Wat moet je niet eten als je suiker te hoog is?

fruit, vruchtensap (fructose) melk, yoghurt, karnemelk (lactose) vla, pudding, vruchtenyoghurt (lactose) koek, ontbijtkoek, gebak ( suiker +zetmeel).

Wat mag ik wel en niet eten met diabetes type 2?

Eet zo weinig mogelijk snelle koolhydraten. Snelle koolhydraten laten uw bloedsuiker snel stijgen. Snelle koolhydraten zijn zetmeel en suikers. Ze zitten bijvoorbeeld in witbrood, witte pasta, witte rijst, cornflakes, koekjes, gebak, vruchtensap, frisdrank en snacks.

Kun je suikerziekte krijgen door veel fruit te eten?

Fruit is goed voor je gezondheid – Van fruit is bewezen dat het juist goed is voor je gezondheid. Het eten van fruit hangt onder andere samen met een lager risico op diabetes type 2, darmkanker en longkanker. Fruit is dus gezonder dan producten die wel suiker, maar verder weinig tot geen andere belangrijke voedingstoffen bevatten.