Welk Fruit Mag Je Eten Bij Een Koolhydraatarm Dieet?

Welk Fruit Mag Je Eten Bij Een Koolhydraatarm Dieet
Je kan fruit eten, maar niet alle fruitsoorten – Er zijn wel bepaalde fruitsoorten die beter bij een koolhydraatarme levensstijl passen en fruitsoorten die er wat minder goed bij passen. Bessen bevatten over het algemeen minder koolhydraten. Met name frambozen, Blauwe bessen, bramen en aardbeien kun je zonder problemen eten bij het volgen van het koolhydraatarm dieet. Hieronder de fruitsoorten die je makkelijk kan toevoegen aan je dagmenu, zeker wanneer je net gestart bent met de in 8 weken slank cursus:

 • Grapefruit, citroen, limoen
 • Mandarijn
 • Bessen (blauwe bessen, frambozen, cranberry’s (vers), aardbeien
 • Rabarber
 • Galia meloen
 • Kiwi
 • Peer met de schil
 • Kokosnoot (niet kokossuiker)

Fruit is eigenlijk het snoep van de natuur. Zeker de fruitsoorten die wat minder vezels bevatten en wat meer fructose. Deze fruitsoorten zie je ook vaak terug in smoothie ‘s en baksels. Hieronder de fruitsoorten die wat meer koolhydraten bevatten en je dus beter even kan laten staan of goed moet kijken of ze in de dag passen:

 • Watermeloen
 • Mango
 • Banaan
 • Druiven
 • Appel

Welk fruit bevat de meeste koolhydraten?

Lijst van koolhydraatrijk fruit

Fruitsoort Aantal koolhydraten Waarvan vezels
Banaan 23 gram 2,6 gram
Passievrucht 23 gram 10 gram
Druiven 17 gram 0,9 gram
Lychee 17 gram 1,3 gram

.

Welke kaas mag je eten bij koolhydraatarm dieet?

Conclusie koolhydraten in kaas – De Hollandse harde kaas past perfect in het koolhydraatarme dieet en in het keto-dieet, omdat ze precies allemaal 0 gram koolhydraten en dus ook 0 gram suikers bevatten. Boerenkaas kan goed als beleg, tussendoortje, snack of als alternatief voor een zoet dessert.

See also:  Wat Is Lekker Met Zalm Op Brood?

Waar zitten niet veel koolhydraten in?

Welke vleeswaren zijn koolhydraatarm?

Hartig beleg – Vraag jij je wel eens af: is kaas koolhydraatarm? Dan is het antwoord: ja, de meeste kaassoorten bevatten niet of nauwelijks koolhydraten. Kaas past dus prima in een koolhydraatarm dieet. Je mag elke dag 100 gram kaas hebben. Denk daarbij aan 30+ kaas, roomkaas, geitenkaas en smeerkaas.

 1. En dan zijn er nog veel vleeswaren die je gerust kunt nemen;
 2. Ham, kipfilet, rookvlees, filet American, smeerleverworst en salami passen prima in het koolhydraatarme dieet;
 3. Ook een gekookt ei hoort er zeker bij;

Snijd hem in plakjes en doe er wat rauwkost bij, zoals komkommer en tomaat. Maak het af met een tipje koolhydraatarme mayonaise. Of gebruik de mayonaise om je eigen eiersalade te maken. Heb je meer zin in vis? Dan kun je eenvoudig zelf een salade maken door een blikje tonijn te mengen met een van onze koolhydraatarme sauzen.

Wat mag je niet eten als je geen koolhydraten mag?

Wat zijn producten zonder koolhydraten? – Producten zonder koolhydraten bevatten 0 gram koolhydraten. Vooral onbewerkt vlees en vis zijn producten waar geen koolhydraten in zitten. Voorbeelden zijn biefstuk, gehakt, kipfilet, karbonade, kabeljauw en zalm.

Hoeveel koolhydraten per dag eten om af te vallen?

50 – 100 gram wanneer je wilt afvallen – Als je snel en duurzaam wilt afvallen, is deze hoeveelheid koolhydraten waarschijnlijk het beste voor jou. Door minder koolhydraten te eten, krijgt het lichaam de kans om het onevenwicht te herstellen en de vetverbranding opnieuw te optimaliseren. Als je probeert af te vallen zijn snelle koolhydraten natuurlijk helemaal uit den boze. Vermijd dan ook frisdrank, suikers en andere vormen van snelle koolhydraten.

 • Kies voor mager vlees, vis, groenten, noten, pitten en eieren voor je voeding;
 • Hiermee heb je nog altijd voldoende energie, maar is je lichaam minder afhankelijk van koolhydraten om energie te krijgen;
 • Gezonde vetten en eiwitten die je in de bovenstaande voedingswaren vindt, zijn ook perfecte energiebronnen voor het lichaam;
See also:  Waar Panini Brood Kopen?

Bovendien hebben ze minder impact op je vetverbranding waardoor deze beter kan functioneren.