Welk Fruit Moet Je Eten Als Je Ziek Bent?

Welk Fruit Moet Je Eten Als Je Ziek Bent
Je lichaam heeft voedingsstoffen nodig – Als je ziek bent is eten het laatste waar je aan wilt denken. Toch heeft je lichaam nu juist voedingsstoffen nodig. Het beste is om meerdere keren een kleine hoeveelheid te eten in plaats van een grote maaltijd. Maar wat kun je dan het beste eten als je je ziek voelt? Op het internet zie je allemaal adviezen.

 • Vooral kippensoep zou je snel beter maken;
 • Helaas is er geen wetenschappelijk bewijs van voedingsmiddelen die helpen om snel beter te worden;
 • Mijn tip is dan ook vooral: kijk waar jij je het beste bij voelt;

De een kan prima een banaantje eten als ie ziek is, terwijl de andere waarschijnlijk direct naar het toilet moet rennen. Kies bij voorkeur voor licht verteerbare producten. Ook hierbij is het vooral een kwestie van uitproberen wat voor jou goed voelt. Toch zijn er zeker producten in te delen in licht verteerbare en zwaar verteerbare voeding. Zwaar verteerbare producten zijn:

 • Producten die veel vezels bevatten. Kies dus liever voor bruin of witbrood in plaats van volkoren brood. Ook een wit beschuitje of crackertje is licht verteerbaar.
 • Hard gebakken of gefrituurde gerechten. Vermijd deze liever als je ziek bent.
 • Zeer koude of zeer hete gerechten of dranken. Laat je drinken of soep dus even afkoelen.
 • Scherp gekruide voeding. Ook al ga je hiervan snotteren en komt de boel meer los, het kan wel de maag van streek brengen. Neem dit dus liever niet als je misselijk bent.
 • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet, deze vallen zwaar op de maag.
 • Koolzuurhoudende dranken en gasvormende producten zoals koolgroenten.
 • Zuivel bevat veel eiwitten , wat belangrijk is voor herstel. Toch kan zuivel zorgen voor klachten. Over het algemeen worden zure producten zoals yoghurt en kwark beter verdragen dan zoete producten zoals melk.
 • Kies qua fruit vooral voor rijp fruit. Bananen kunnen zeker voordelen hebben vanwege de grote hoeveelheid kalium. Echter, kunnen ze door de vezels ook voor klachten zorgen. Zure fruitsoorten bevatten veel vitamine C maar kunnen de maag flink van streek brengen [ 2 ].
See also:  Hoe Baby Brood Geven?

Wat helpt als je ziek bent?

Wat te eten en drinken bij griep?

Hoe herken je dat je corona hebt?

Hoe knap je het snelst op van corona?

Behandelingen thuis of in het verpleeghuis: – Er is nog geen behandeling die u snel kan genezen van corona. Uw lichaam moet dit vooral zelf doen. Wel kunt u medicijnen nemen tegen uw klachten:

 • Tegen pijn en koorts kunt u het beste  paracetamol  nemen.
 • Andere pijnstillers (zoals  ibuprofen , diclofenac of naproxen) hebben meer bijwerkingen. Daarom is paracetamol veiliger. Paracetamol werkt ook beter tegen koorts dan ibuprofen.

Bent u 65 jaar of ouder? Of 50 jaar of ouder en heeft u een groter risico om ernstig ziek te worden door corona? Dan kunt u soms medicijnen krijgen: ontstekingsremmers om in te ademen. Deze medicijnen maken u waarschijnlijk korter ziek: gemiddeld 3 dagen korter. Misschien zorgen de medicijnen ook dat uw kans iets kleiner is dat u naar het ziekenhuis moet of overlijdt. Huisartsen geven deze medicijnen vooral aan mensen die geen prikken tegen corona hebben gehad.

Of die wel een prik hebben gehad, maar toch ziek zijn door corona. Als u ernstig ziek bent door corona en niet naar het ziekenhuis wilt , kunt u thuis of in het verpleeghuis ook andere behandelingen krijgen.

Bijvoorbeeld zuurstof of medicijnen tegen ontstekingen om te slikken. Samen met uw arts bekijkt u welke behandeling in uw situatie zinvol en mogelijk zijn. Behandelingen waarvoor geen bewijs is dat ze helpen tegen corona:

 • Medicijn tegen malaria ( hydroxychloroquine ) Er zijn geen onderzoeken die laten zien dat dit medicijn helpt. Dit medicijn zorgt er dus niet voor dat u minder ziek wordt of sneller weer beter wordt. Ook niet als u er zink of een ander middel bij neemt. Het malariamedicijn kan wel ernstige bijwerkingen geven, zoals hartproblemen. Het medicijn samen slikken met bepaalde antibiotica ( azitromycine ) en zink helpt ook niet.
 • Medicijn tegen schurft (ivermectine) U kunt dit medicijn beter niet slikken. Dit medicijn maakt de kans waarschijnlijk niet kleiner dat u ernstig ziek wordt of overlijdt. U bent door dit medicijn ook niet korter ziek. U kunt ook vervelende bijwerkingen krijgen.
 • Vitamine C en vitamine D Artsen kunnen vitamine C en vitamine D niet aanraden of afraden bij corona. Het is nog niet bekend of deze vitamines helpen tegen corona.
See also:  Welke Spaanse Drank Bestaat Uit Wijn Met Stukjes Fruit?

Hoe sterk je aan na griep?

Welke groente eten bij griep?

Gebruik salvestrolen – Groente en fruit bevatten naast vitaminen en mineralen ook andere stoffen die je weerstand op peil houden. Een van die bio-actieve stoffen is de groep van de salvestrolen. Dat zijn stoffen die planten aanmaken om zich tegen bacteriën, virussen en schimmelinfecties te beschermen.

Hard wetenschappelijk bewijs is er nog niet, maar Britse onderzoekers durven al wel de conclusie te trekken dat salvestrolen het lichaam helpen wapenen tegen allerlei bedreigingen. Groenten en fruit die relatief rijk zijn aan salvestrolen zijn spruitjes, asperges, broccoli, waterkers, avocado, selderij, rucola, frambozen, zwarte bessen, meidoorn, rozenbottel, rode druiven en pruimen.

Ook kruiden zoals basilicum, rozemarijn, salie, tijm, en kamille zijn rijk aan deze stoffen.

Waarom moet je fast food eten als je ziek bent?

‘Bij ziekte treedt er vaak koorts op of zijn er ontstekingen waardoor het metabolisme verandert en daarom is het belangrijk om anders te eten wanneer je ziek bent. ‘ En dat eten bestaat onder meer uit vetstoffen, suiker en eiwitten.

Wat moet je eten als je moet overgeven?

U hoeft pas weer te gaan eten als u trek krijgt. Eet dan gewoon waar u zin in heeft, het maakt niet uit wat. Bij vaak overgeven en diarree verliest u niet alleen vocht maar ook zouten. U kunt een speciaal drankje maken om dit verlies aan te vullen en uitdroging tegen te gaan.