Welk Vlees Gebruiken Voor Erwtensoep?

Welk Vlees Gebruiken Voor Erwtensoep
Voor een lekkere erwtensoep gebruik je een mooi stukje varkensvlees met bot. Dat geeft gewoon extra smaak aan je snert. Neem dan een hammetje en laat deze minstens een uur trekken in ruim water tot een mooie bouillon. Daarbij kun je, naast de benodigde spliterwten, varieren wat je wil om een eigen recept te maken. Vergeet niet een Livar rookworst te kopen en snij die in plakken.

Hoelang moeten spliterwten opstaan?

Basis erwtensoep (2 à 3 personen) Benodigdheden: 250 g spliterwten, 1 liter water, 1 klein gesneden ui, 100 g soepgroenten, zout of bouillonblokjes. Spliterwten hoeft u niet voor te weken. De spliterwten wassen en met het water langzaam aan de kook brengen.

  • Vanaf het moment dat de spliterwten koken nog ca;
  • 1 à 2 uur zachtjes door laten koken in een gesloten pan totdat de spliterwten uit elkaar vallen en gaar zijn;
  • Regelmatig omroeren;
  • Spliterwten zijn een natuurproduct;

Daardoor kan de kooktijd variëren. De soepgroenten toevoegen en nog 20 à 30 minuten zachtjes laten koken. Eventueel extra water toevoegen als de soep te dik wordt. Naar wens zout of bouillonblokjes toevoegen. Zijn vetarm, rijk aan eiwitten en een bron van vezels Merk Behalve de spliterwten heeft Hak nog veel meer bonen in het assortiment.

Welke spliterwten voor erwtensoep?

Hoe lang moeten spliterwten koken? Spliterwten zijn halve gedroogde groene erwten zonder schil. Dit velletje is verwijderd waardoor de erwten gehalveerd zijn. Doordat het velletje verwijderd is kunnen de halve erwten direct gebruikt worden in bijvoorbeeld erwtensoep.