Welk Vlees Kan In Erwtensoep?

Welk Vlees Kan In Erwtensoep
Voor een lekkere erwtensoep gebruik je een mooi stukje varkensvlees met bot. Dat geeft gewoon extra smaak aan je snert. Neem dan een hammetje en laat deze minstens een uur trekken in ruim water tot een mooie bouillon. Daarbij kun je, naast de benodigde spliterwten, varieren wat je wil om een eigen recept te maken. Vergeet niet een Livar rookworst te kopen en snij die in plakken.

Wat eet je als dessert na erwtensoep?

Wat eten als toetje? – De beste keuze voor een toetje is dus magere yoghurt, kwark of wat vers fruit. Wanneer je varieert met verschillende soorten fruit krijg je genoeg verschillende voedingsstoffen binnen. Ook kun je fruit uit de diepvries goed afwisselen met vers fruit.

Wat is het verschil tussen Ribkarbonade en schouderkarbonade?

Oudhollandsche erwtensoep

Ribkarbonade. Vlak na de nek en schouder komen de ribkarbonades. Die hebben een dun vetrandje en zijn wat malser dan de schouderkarbonades. De ribkarbonade wordt door slagers ook wel verder verwerkt; je houdt dan spareribs over en varkensfilet.

Wat is het verschil tussen rib en Haaskarbonade?

Welk Vlees Kan In Erwtensoep – De haaskarbonade wordt gesneden van het laatste deel van de karbonadestreng, het gedeelte waar geen rib meer zit. Er zit een mooi stukje varkenshaas aan, zo komt hij aan zijn naam. In de karbonade zit een klein T-vormig stukje bot. Haaskarbonade is de magerste karbonadesoort. Het vlees is blank van kleur en heeft veel smaak.