Welk Vlees Zit Er In Een Frikandel?

Welk Vlees Zit Er In Een Frikandel
Het horrorgehalte van de snack valt reuze mee. De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en heel soms wat paardenvlees. Het grootste deel van het vlees dat in de snack wordt verwerkt is zogeheten separatorvlees. Dat zijn kleine restjes die aan de botten blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.

Wat is gezonder friet of kroket?

Deze gefrituurde snack is bevat de minste calorieën – Kleine disclaimer: dat deze snack als beste uit de test komt betekent niet dat het verantwoord is om jezelf hier helemaal mee vol te stoppen, hoe lekker dat ook is. De minst ongezonde snack uit de frituurpan is de is kroket. Toch liever een andere snack? Dit zijn de gefrituurde snacks met de minste calorieën op een rijtje:

  • Kroket (150 kcal)
  • 4 vlammetjes (160 kcal)
  • Frikadel (170 kcal)
  • Kaassoufflé (203 kcal)
  • Bamischijf (230 kcal)

Eet je een frietje met mayo erbij? Tel er dan zo’n 570 calorieën bij op. Zo’n avondje frituren is niet bepaald gezond, maar een frietje en een kroket zijn absoluut geen ramp. Ontneem jezelf het plezier niet, een boterham met kaas bevat immers al 261 calorieën… Lees ook: Bitterbal of kaastengel? Doe de quiz en ontdek welke partysnack je bent Quest Slimmer afslanken Reageer op artikel: Lekker frituren met de meiden? Dit is gezondste snack die je bestelt bij de snackbar.