Welke Chips Heeft De Minste Calorieën?

Welke Chips Heeft De Minste Calorieën
Smiths Nibb-it’s – 478 kilocalorieën – De Nibb-It’s van Smiths bevatten al weer een stuk meer calorieën. Namelijk 478 calorieën per 100 gram. De calorieën beginnen al een stuk verder op te lopen. Een voordeel aan deze chips is dat er geen kleurstoffen aan zijn toegevoegd.

Wat zijn de slechtste chips?

Welke chips meeste calorieën?

Kies vanaf nu lekker voor paprika: daar zitten de minste calorieën in. In een zak van 100 gram zitten in een zak paprikachips 531 calorieën. Een zak naturel van 100 gram is goed voor 541 calorieën. Helaas voor alle liefhebbers: in een zak bolognese van 100 gram zitten de meeste calorieën.

Welke snack weinig calorieën?

Wat is gezonder naturel chips of paprika chips?

Welke Chips Heeft De Minste Calorieën We houden allemaal op zijn tijd wel van een bakje (of een zak) chips. Maar welke chips is eigenlijk het ‘gezondst’? Wij zochten het voor je uit en namen daarbij twee van de meest gegeten soorten chips mee in de test: paprikachips en naturelchips. We vergeleken de zakken chips van Lays met elkaar en wat blijkt? De naturelchips bevatten meer calorieën; tien calorieën meer per honderd gram dan de paprikachips.

 • Wel zit er in paprikachips meer zout dan in naturelchips;
 • Het grootste verschil is wel echt het aantal ingrediënten in de verschillende soorten; naturelchips bevat maar vier ingrediënten, paprikachips wel veertien! Ook zit er in de paprikavariant meer suiker;

Je kunt dus het beste naturelchips eten; deze chips bevat weinig toevoegingen, wat beter is voor je lichaam!.

Welke chips is goed voor afvallen?

Wat is gezonder kroepoek of chips?

Kroepoek is een bijgerecht uit de Indonesische keuken. Het lijkt een beetje op chips en wordt soms als een gezond alternatief voor chips gepresenteerd. gezondheid. be Dinsdag 30 november 2010 om 00:00 De gewone kroepoek is gemaakt van (tapioca)meel en gemalen garnalen of gedroogde vis.

Er bestaat ook een vegetarische variant (cassave kroepoek) op basis van de wortel van de cassaveplant. De kroepoek die in de handel te koop is wordt gebakken in vet. Hij bevat ongeveer 25% vet, waardoor kroepoek te vergelijken is met chips.

Hij bevat net als chips ook relatief veel zout. Het is dus zeker geen gezond tussendoortje of alternatief voor chips.

Hoe vaak mag je chips eten?

Wat staat er niet in de Schijf van Vijf? – Snoep, koek en frisdrank vind je niet in de Schijf van Vijf. Al die zoetigheden zijn namelijk niet gezond. Iets te snacken of te snoepen mag, maar liever niet te veel en niet te vaak. Kies elke dag maximaal 3 tot 5 keer iets kleins buiten de Schijf van Vijf.

Iets kleins is bijvoorbeeld een koekje, stukje chocolade, zoet beleg of een lepel ketchup. Ook kun je maximaal 3 keer per week iets groters kiezen buiten de Schijf van Vijf, zoals een stuk taart, een zakje chips of een glas frisdrank.

Dus, als je zin hebt in iets te eten tussendoor, verwen jezelf dan vooral met al die lekkere dingen die in de Schijf van Vijf staan: snacktomaatjes, reepjes paprika, een handje ongezouten noten (ja, één handje elke dag! Dus niet 2 of meer), een volkoren boterham ruim belegd met allerlei fruit, een tosti of een bakje halfvolle yoghurt.

Is light chips gezonder dan gewone chips?

Voor af en toe – Light-chips en gewone chips zijn allebei calorierijke producten. Vandaar dat een klein zakje of een schaaltje chips een weekkeuze is. Eet hier dus niet te veel van en eet dit niet te vaak. Hieronder zie je wat het verschil is in calorieën, vet, koolhydraten en eiwit tussen gewone chips en light-chips.

See also:  Waar Komt Nederlands Vlees Vandaan?

Wat kun je snacken als je afvalt?

Welke chips bevat geen suiker?

Minst ongezonde snacks tussen de ongezonde snacks!

Gezonde chips? – Dat chips gezond is zul je ons niet horen zeggen, maar het kan wel een stuk gezónder. Food2Smile kan het dan ook niet vaak genoeg herhalen; groente en fruit eten is het gezondst. Maar af en toe iets eten buiten de schijf van vijf, is helemaal niet erg.

 1. Dit beaamt ook het Voedingscentrum;
 2. Alleen zit er in veel producten onnodig veel suiker, vet of zout;
 3. De popped chips bevatten tot 60% minder vet dan gefrituurde chips en bijna al het snoep van Food2Smile is suikervrij, in ieder geval zonder toegevoegde suikers;

Het kan echt anders dus. Gezonde chips? De popped chips met minder vet zijn in elk geval gezondere chips. De chips bevatten minder vet, het zijn glutenvrije chips, vegan chips én de chips zijn een bron van eiwitten. Een echt gezond(er) alternatief voor gefrituurde chips.

Is Lays naturel chips gezond?

10. Lay’s Naturel – 541 kilocalorieën – De grootste calorie knaller in ons overzicht. Zeker de slechtste keus binnen ons rijtje. Dat heeft te maken met zowel de calorieën als de hoeveelheid vet en zout. Het is zoute chips met relatief veel vet. Dat komt de smaak ten goede, maar betekent aan de andere kant ook dat het een meer nadelig effect heeft op jouw gezondheid.

 • Houd er wel rekening mee dat er andere soorten chips zijn met minder calorieën, die daarentegen wel meer zout bevatten;
 • Soms is het een afweging, omdat fabrikanten linksom of rechtsom proberen te zorgen voor de fijne smaak die zoveel mensen waarderen;

Het voordeel van Lay’s Naturel is dat er geen kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen in zitten. Daar koop je niets voor als je minder calorieën wilt consumeren, maar het heeft weer andere voordelen. Met 34 gram vet en 52 gram koolhydraten is het chips waar je in ieder geval veel energie van krijgt.

Is Lays chips gezond?

Stepman: “Eet je bijvoorbeeld een zak naturelchips van 150 gram in één keer leeg, dan krijg je maar 10 calorieën meer binnen dan wanneer je dezelfde hoeveelheid aan groentechips zou eten. Natuurlijk gaat het niet alleen om calorieën, maar ook het verschil in vet, zout en suikers is te verwaarlozen.

 • Om groentechips lekker te maken wordt er namelijk een stuk meer ingrediënten toegevoegd in de vorm van allerlei suikers en toevoegingen, terwijl er in de ‘normale’ aardappelchips niets meer in de zak zit dan aardappel en olie en zout;

” “Wil je toch even lekker snacken, dan zijn ongezouten noten of popcorn vaak gezondere alternatieven”, zegt Stepman. “Of rauwe groenten met een lekker dipje. Heb je toch zin in chips, dan maakt het niet veel uit of het groente- of aardappelchips zijn. Wat wel uitmaakt zijn de porties, de manier van bakken (in de oven versus de frituur) en het zoutgehalte, waarbij geldt: hoe minder, hoe gezonder. ”

Wat is de beste chips?

Smart Chips Body&Fit – 407 kilocalorieën – De winnaar in dit lijstje is de Smart Chips van Body&Fit. Een echt gezonde keuze wordt het natuurlijk nooit, maar dankzij 407 kilocalorieën is het wel de beste keuze uit dit overzicht. Zoek je dus naar verantwoorde chips waar je zelf van kunt snoepen en die je op tafel kunt zetten? Hiermee maak je een relatief goede keuze, voor een snack met de minste calorieën.

See also:  Stooflappen Welk Vlees?

Is het slecht om elke dag chips te eten?

Vrijwel iedereen eet weleens chips. Sterker nog, we zijn er met zijn allen behoorlijk dol op in Nederland. Er zijn mensen die het een paar keer per maand eten of een paar keer per week, maar er zijn ook behoorlijk wat mensen die het vrijwel elke dag eten.

 1. Het eten ervan is behoorlijk ingeburgerd in Nederland;
 2. Maar wisten jullie ook dat het eten ervan nogal wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt? Volgens een wetenschappelijke studie naar chips is het eten van chips net zo verslavend als bijvoorbeeld drugs, met name omdat chips hetzelfde verslavende gevoel opwekken;

De auteur van het boek “Zout, suiker, vet: hoe de voedselgiganten ons verslaafd maken”, Michael Moss, legt uit dat chips gemaakt zijn om verslaving te veroorzaken. Ken je het gevoel van het eten van gesmolten kaas? Toegegeven, niet iedereen zal daarvan houden, maar Michael Moss vergelijkt het eten van chips hier wel mee.

Is bananenchips gezonder dan gewone chips?

Niet zomaar een stukje fruit –

 • Gedroogd fruit bevat sowieso al meer energie en minder vitaminen en mineralen dan vers fruit. Deze bananen zijn dan ook nog eens gebakken in vet.
 • 100g bananenchips bevat daardoor al snel 520 kcal.
 • Een heel calorierijk product dus, maar ze zijn wel een goeie bron van vezels.
 • De meeste merken bevatten 8 g vezels per 100 g , Match zelfs 9 g.
 • Dat is enorm veel e n ook enorm goed, want ons lichaam heeft vezels nodig.
 • En toch: omdat er ook veel suiker in zit, worden bananenchips ingedeeld bij het snoep. Ze zijn ook slecht voor je tandglazuur.
 • Dus geen vervanger voor een stuk fruit. Niet meteen iets om elke dag mee te geven met de kinderen voor tijdens de speeltijd.

Waarom het ongezond is uitsluitend chips te eten?

Welke Chips Heeft De Minste Calorieën Wie houdt er nu niet van een chipje af en toe!? Dat chips niet het meest gezonde is wat je kunt kiezen, dat hoef ik je denk ik niet meer te vertellen. Toch zijn er tegenwoordig een aantal varianten op de markt, die een stukje gezonder (of in ieder geval minder ongezond) lijken te zijn! Ik besloot dit eens even kritisch te gaan bekijken. Is light chips gezonder dan normale chips? En hoe zit dat met oven chips? En groentechips? En hoeveel zou het eigenlijk schelen? In dit artikel vertel ik het je precies.

Wat is chips? We moeten natuurlijk wel even duidelijk maken waar we het over hebben. Chips zijn aardappels (of soms andere producten, zoals bij de groentechips) die heel dun gesneden zijn en vervolgens gebakken (gefrituurd) in olie of vet.

Er wordt vervolgens een smaakje aan toegevoegd, bijvoorbeeld zout, paprikapoeder of andere kruiden en specerijen. Welke Chips Heeft De Minste Calorieën Waarom is chips ongezond? We weten dus allemaal wel dat chips ongezond is, maar waarom eigenlijk? Het is toch eigenlijk gewoon aardappel en olie? Beiden gezonde producten, right!? Chips is ongezond doordat het in olie of vet op een hele hoge temperatuur wordt gebracht. Door deze hoge temperatuur verandert een deel van het vet uit de olie in transvet. Dit is de meest ongezonde soort vet die er is, het heeft een negatief effect op ons cholesterolgehalte en verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Ook ontstaan er andere gevaarlijke stoffen, zoals acrylamide.

In grote hoeveelheden kan dit stofje kankerverwekkend zijn. Tenslotte bevat ons chipje gewoon hele grote hoeveelheden vet, waardoor het ontzettend calorierijk is. Een gram vet bevat namelijk meer dan twee keer zoveel calorieën als een gram koolhydraten of eiwit.

See also:  Vlees Van De Slager Hoe Lang Bewaren?

Natuurlijk zit er ook heel veel zout in chips, wat onze bloeddruk kan verhogen. Ook dit verhoogt het risico op hartziekten. Kortom, gewoon niet echt een goede keuze dus. Maar hoe zit het met de gezondere varianten op chips?? Kun je die beter nemen? En wat is het verschil? Ik test het hieronder voor je.

De chipssoorten Ik heb drie verschillende soorten chips uit het schap getrokken, die gezonder lijken dan normale chips. Namelijk Lays Light Chips, Lays Oven Baked en Albert Heijn Groentecrisps. Allemaal in de smaak naturel om de vergelijking eerlijk te houden.

Ik vergelijk ze met normale Lays Naturel Chips. Welke Chips Heeft De Minste Calorieën Wat belooft de fabrikant? Op de verpakking van de light chips staat duidelijk ‘33% minder vet’. De oven baked chips belooft zelfs 50% minder vet te zijn. Op de zak met groentechips vind ik geen claim op dit gebied. De ingrediënten We gaan eerst eens kijken wat er precies in zit. Lays Naturel : aardappelen, zonnebloemolie (27%), koolzaadolie (7%), zout.

Lays naturel light : aardappelen, zonnebloemolie (22%), zout. Lays oven baked naturel : aardappelvlokken (66%) en -zetmeel (15%), zonnebloemolie (11%), suiker, emulgator (zonnebloemlecithine), dextrose, zout, zuurteregelaar (citroenzuur), geelwortelextract.

AH Groentecrisps : groente (18% wortel, 18% rode biet, 18% pastinaak, 18% zoete aardappel) 26% zonnebloemolie, zeezout. Zoals je ziet is aan de oven baked chips veel meer toegevoegd. Kennelijk was het lastiger om deze chips in de oven een goede structuur en smaak te laten krijgen. Welke Chips Heeft De Minste Calorieën De voedingswaarde Nu vind ik het pas écht interessant worden. Wat is nu het verschil in voedingswaarde? Hieronder zie je bovenaan de waarde van normale chips. Daaronder de andere soorten. Ik ga uit van 100g product. De ‘gezonde’ chips varianten bevatten iets minder calorieën. Erg veel scheelt het echter niet. De oven baked chips bevat de minste calorieën en vet. Opvallend is dat de groentechips veel meer suiker bevatten dan de andere soorten. Dat komt doordat wortel en rode biet meer natuurlijk suiker bevat dan aardappel. Mijn conclusie Er zijn dus inderdaad soorten chips op de markt die (iets) minder calorieën en vet bevatten.

 1. De oven baked chips komen wat dit betreft het beste uit deze vergelijking;
 2. Toch kun je ze naar mijn idee echt niet gezond noemen;
 3. Ze zijn evengoed op hoge temperatuur bereid, waardoor schadelijke stoffen ontstaan;

Bovendien bevatten alle soorten chips veel zout en weinig vitamines, mineralen en andere goede voedingsstoffen. Kortom, je lichaam heeft er niets aan en in grote hoeveelheden kan het schadelijk zijn. Welke Chips Heeft De Minste Calorieën Mijn tip voor jou Ik zou je aanraden om de hoeveelheid chips die je eet te beperken. Af en toe een schaaltje (of soms een hele zak ;)) kan ECHT geen kwaad. Vaak chips eten is echter niet zo verstandig. Het is erg calorierijk, waardoor je er snel van aankomt. Bovendien geeft het je dus een verhoogde kans op verschillende aandoeningen. Als je dan chips gaat eten tijdens jouw genietmomentje, kies dan gewoon de soort die jij het ALLERlekkerst vindt.

Kiezen voor een ‘gezonde’ soort is wat mij betreft onzin, omdat je deze eigenlijk niet echt gezond kunt noemen. Kies daarom gewoon de lekkerste en probeer je portie (of frequentie) een beetje te beperken.

Waarschijnlijk eet je trouwens toch minder als je onwijs van jouw chips geniet, dan als je het eet omdat het een ‘betere keuze’ is. Groetjes, Marloes Wat is jouw favoriete chips?.